søndag 23. oktober 2011

QuizDan: 6. runde 22. oktober 2011

Kjell, Ragnhild, Svein Erik og Sigmund (med reservene Reidun og Vegard til stede), deltok på QuizDan sin 6. innledende runde. Programmet ble tatt opp i Studio 2 19. oktober og sendt på NRK 1 lørdag 22. oktober.

Spoiler alert: både resultater og noen av svarene blir gjengitt nedenfor bildet.

Spørsmålene kan gjenfinnes på NRKs websider.

NRKs forhåndsomtale av runden.


Så blir de stående disse tre: gull, sølv og bronse


Etter første omgang gikk vi (19p) videre med ett poengs margin på Grunker og Gryn (18p) og kun ett poeng bak Folkeaksjonen (20p). Etter andre omgang endte vi til slutt 3p bak Folkeaksjonen (37p) med våre 34p. Maksimal poengsum er 43p. Vi er godt fornøyde med innsatsen, og erkjenner at det beste laget vant.

Taktisk hadde vi tenkt å bruke doblingsmulighetene så tidlig som mulig. Når vi fikk spørsmålskategoriene, var det imidlertid vanskelig å følge helt opp i praksis, men i andre runde klarte vi det, og lå dermed foran i konkurransen en stund, noe vi håpet ville legge press på Folkeaksjonen.

Det som felte oss, var som vanlig populærkulturen; vi har ikke sett på Mad Men og vet ikke hvem Jon Hamm er (første runde, 3. spørsmål); vi vet så vidt hvem Robyn er, og ante ikke at hun nylig har hatt en konsert i Trondheim (første runde, 5. spørsmål); og at det var Britney Spears som er ute på en Femme Fatale Tour (første runde, 5. spørsmål) har vi ikke fått med oss, og vi gjettet Lady Gaga.

På et par andre temaer var vi inne på korrekt svar, men satset feil. På spørsmålet om Texas' første og tredje president, sto det mellom Houston og Austin (første runde, 4. spørsmål). På spørsmålet om verdens eldste flyselskap (andre runde, 5. spørsmål), hadde vi lenge KLM, men endret til British Airways.

På spørsmålet om verdens første likestillingsombud (første runde, 7. spørsmål), mente vi at Målfrid Grude Flekkøy var feil (hun var verdens første barneombud), men vi kom ikke på Eva Kolstad. Det gjorde imidlertid ikke de andre lagene heller. Slagordet «Vi rydder for livet» for årets TV-aksjon (første runde, 8. spørsmål) var det heller ingen som kunne. Likeledes var det vel ingen som traff på Grete Waitz' stående norske rekord (andre runde, 4. spørsmål), hvor vi gjettet 10 000m, mens fasit var 1500m.

Når vi kom til spørsmålet om det norske bryggeribrødreparet som har hver sin kanadiske øy oppkalt etter seg (andre runde, 7. spørsmål), kom vi ikke på andre bryggerier enn Aass og Mack, men hadde antakelig uansett ikke gjettet Ringnes, og på dette tidspunktet var det vel uansett klart (om ikke for oss) at Folkeaksjonen hadde vunnet.

Vi takker for kampen og ønsker Folkeaksjonen lykke til videre i konkurransen!

Bilder fra Wikipedia

2 kommentarer:

Dag sa...

Takk for spennende fight på QuizDan! Vi i Folkeaksjonen håper på å se dere på NM til neste år - dere har høyt nok nivå på laget til å kunne gjøre en fin figur også der!

Z sa...

@Dag: Takk for det! Vi får vurdere NM når det nærmer seg igjen, men vi skal definitivt diskutere muligheten, og det bør vel også andre av våre lokale konkurrenter gjøre.