lørdag 29. september 2007

[Skien] Old Dubliner 27. september 2007

Flere på laget var bortreist denne uken, men Svein Erik og Sigmund stilte med debutant for laget Thorbjørn. Det var rekordhøyt oppmøte i en runde som ikke passet oss veldig godt.

Første omgang:
1. Hvem skal spille rollen som bestemoren i filmatiseringen av I et speil, i en gåte? Sigmund hadde fått med seg at det er Liv Ullmann.


Liv Ullmann

2. Hva er navnet på Skal vi danse-deltakeren som har vært ettersøkt av politiet? Svein Erik tenkte på rett person, men kom ikke på navnet, så vi svarte Aylar Lie. Rett navn er Tshawe Baqwa. Kudos til dem som klarte det…
3. Hvor stor sjanse har Norsk regnesentral kommet til at Odd har for å havne på kvalifiseringsplass? Ved fasitopplesning ble det gitt slingringsmonn på 1 %, men uten dette, mente vi det måtte være et noenlunde «rundt» tall, og hellet til 25 %, framfor 20 %. Fasit sa 31,7 %. Alle tallene.
4. Hvem er lærer i Rockeskolen? Ronni Le Tekrø.
5. I hvilket år ble Eiffeltårnet bygget? Vi var rimelig sikre på 1889.
6. I hvilken by ligger Palatinerhøyden? Sigmund tok Roma.
7. Hva er sequoia? En tresort.
8. Hvilken norsk militær institusjon ble opprettet i 1750? Vi brukte mye tid på denne, og Krigsskolen var blant alternativene. Vi satset imidlertid på Oslo Militære Samfund.
9. Hvilken forfatter skrev Faust? Johann Wolfgang von Goethe.


Faust

10. Hva står «M/T» for? Vi gjettet Motor Transporter, og fikk ikke poeng. Motortankskip.
11. Hva mente forfedrene om de sa «verpa eggum»? Vi satset på det opplagte «legge egg», og fikk 0,5p. Korrekt skulle være «kaste egg».
12. I hvilken by spiller Benfica sine hjemmekamper? Lisboa.
13. Hvor mange europeiske land begyner på «A»? Vi svarte to (Albania og Andorra), men fasit sa fire. Vi er uenige i at Armenia og Aserbajdsjan tilhører Europa. I følge engelsk Wikipedia regnes sistnevnte av og til som europeisk. Med presisering av spørsmålet ville vi tatt dette poenget.
14. Hva betyr kaudervelsk? Vi svarte «meningsløst snakk». Egentlig betyr det «kremmermål», men alt som anga uforståelighet og liknende, ble godkjent.
15. Hvor mange av Odds spillere har fremmed pass? Vi talte oss fram til 7.
16. Hva heter gløgg og gravlaks på engelsk? Vi svarte glug og gravesalmon. Glogg og gravelax er korrekt. Vi kunne godt fått et halvt poeng.
17. Hva er tittelen på sangen som inneholder strofen «Av og til er jeg så dum…»? Tøff i pysjamas.
18. Hva kalles brilleslange på svensk? Vi gjettet glasögonsnok, men fasit sa glasögonorm. Igjen ble vi straffet unødvendig hardt.
19. Hva het Barne-TV i fjernsynets barndom? Vi gjettet Barnetimen og hadde ikke hørt om Kosekroken.
20. Hva betyr egentlig hypnose? Sigmund visst søvn.


Hypnos og Thanatos av Waterhouse

21. Bildeoppgave. Vi skulle fram til fem artister og grupper de har spilt eller spiller i. a) Annie Lennox og Eurythmics; b) vi var litt usikre, men tok Pete Townsend og The Who; c) Mark Knopfler og Dire Straits; d) voldte oss de største problemene, men Sigmund mente etterhvert at det kunne likne på en fra Black Eyed Peas, og Thorbjørn visste at det i så fall var Fergie; e) Johnny Rotten og Sex Pistols. 5p/5.

Opptelling viser at vi skulle hatt 16,5p, men vi fikk 17,5p. Det holdt til en syvendeplass, mens Landkrabbene tok teten med 20,5p. Av 24 lag var De uvitende sist med 6p i en ujevn og vanskelig omgang.

Andre omgang:
1. Hvem har gitt ut CD'en Stemmer i gresset? Sigmund foreslo Henning Kvitnes.
2. Hva er tittelen på den nye Varg Veum-filmen? Svein Erik tok Bitre blomster.


Gunnar Staalesen har skrevet bøkene om Varg Veum

3. Hva er «Nagels regel»? QM-Hilde antydet at dette var et spørsmål den kvinnelige delen av quizzerne ville ha bedre forutsetninger for å klare, så vi gjettet noe med baking. Regelen brukes til utregning av fødselstermin.
4. Hvilken amerikansk artist har gitt ut Graceland? Paul Simon.
5. Hvor mange bikinikledte er det på bildet som har satt ny Guinness-rekord? Thorbjørn mente det var litt over 1000 eller 1100, og vi satset på 1123. Det var ikke noe slingringsmonn, og fasit sa 1010.
6. Hva er det bilde av på Fantomets ring? Et dødninghode.
7. Hvilke tresorter er papir hovedsaklig laget av? Vi antok at det gjaldt i Norge, og satset på furu og gran.
8. Hva betyr in duplo? To eksemplarer.
9. Hva er råstoffet i italiensk pasta? Durumhvete.
10. Hva gjorde John Wilkes Boothe 14. april 1865? Han tok livet av Abraham Lincoln.
11. Hvilken sveitsisk by er kjent for sin fjernsynsfestival? Montreaux.
12. Hvem er den første nordiske som har vunnet Tour de France? Vi mente det måtte være Bjarne Riis.
13. Hvilket dyr deles inn i bredneser og smalneser? Aper.
14. Hvilken norsk utøver tok to gull i OL i 2000? Thorbjørn mente det var Knut Holmann.
15. Hvem var Russlands første demokratisk valgte president? Boris Jeltsin.


To fulle menn
Rider igjen

16. Hva kalles en lykkebringende talisman? Amulett.
17. Hvilket edelmetall heter på latin argentum? Sølv.
18. Hva heter Teater Ibsens oppsetning om Haldis Moren Vesaas? Sigmund foreslo Livet er så nær meg, men tenkte da på Klaus Hagerups bok om moren. Spegling.
19. Hva er dronter? Vi svarte hannbier, men de heter droner. Drontene er utdødde fugler, et eksempel på hvilken er dodoen.
20. Hvilket land har en gresskarfestival? Svein Erik tok Tyskland.
21. Musikkoppgave. Vi skulle fram til fem «one hit wonders». Svein Erik overbeviste med fire rette: a) Laura Brannigan; b) Cutting Crew; c) Buggles; d) T'Pau; e) svarte vi Robin Beck på. Kim Cairnes. 4p/5.

20p og 37,5p totalt var nok til å løfte oss til en delt fjerdeplass, mens Landkrabbene holdt unna og vant igjen. Deretter fulgte: 2: Team Bakken (42), 3: Quizzy Tunes (38,5), 4: Qeng Ho og Señorene (37,5), 6: Østerrikerne (37), 7: Team Deadline (36), 8: De ustabile (35), 9: Noen og Carl & Co (33), 11: Bankers og Flash Exposures (31), 13: Ene, alene og helt alene (28), 14: Jokke og (25,5), 15: Herkules I (25), 16: Kremen (24,5), 17: Diggiloo (24), 18: Diggilei (23), 19: Frustrerte frøkner (22,5), 20: Peace and Love og Turboneger (20,5), 22: Tre tupper… (21), 23: Which witch… (17), og 24: De uvitende (16).

Pottspørsmålet gikk til Jokke og som gjettet Pocahontas på hvilken indianerhøvdingdatter som døde i England. Potten var denne gangen på 1670,–.

Bilder fra Wikipedia.

Ingen kommentarer: