torsdag 8. september 2005

Stopp Pressen 6. september 2005

Ny runde på Stopp Pressen og vi opplevde igjen forfall og store problemer med å stille lag- så store at det var snakk om å avlyse, men i mangel av annen underholdning insisterte Sig på å stille, om så alene, og slik ble det. SES kom til unnsetning mot slutten av 1. omgang, og i mellomtiden hadde Sig fått assistanse av en for oss hittil ukjent person som presenterte seg som Geir. Vi endte dermed med 3 stk på kveldens lag. Resultatet var vel ikke storslått, men oppløftende oppmøtet tatt i betraktning. Gledelig var det også at vi uten videre forklaring fikk tildelt vårt gamle bord i hjørnet. Vi får ta det som et tegn på at vi er tilbake på rett spor på Pressen. Referatet blir for øvrig skrevet av SES, som altså var fraværende brorparten av 1. omgang, etter Sigs notater, så evt uklarheter bes tatt nådig opp og rapportert snarest.


1. omgang.

1) 3p musikk, artist, År (+/-1) og gruppe. Det ble spilt noe Sig mistenkte kunne være Jeff Beck, Yardbirds fra 2000 eller deromkring, men fasit sa David Stewart, 1994 og Eurythmics.
2) Hvem har skrevet Berlinerpoplene og Eremittkrepsene? Ingen kunne gjenkjenne titlene så vi burde ha mistenkt at det var en av kvinnene vi alltid bommer på. Ambjørnsen var langt fra Anne B. Ragde.
3) Hvilke to land utkjempet Opiumskrigene? Storbritannia og Kina.
4) Hvor sitter smaksløkene hos en flue? Sig gjettet korrekt bena.
5) Innen hvilken idrett var Rune Holta et kjent navn? SES mente etter ankomst at det dreide seg om en motorsport, men motorcross var ikke nært nok speedway.
6) Administrasjonssenteret i Sogn og Fjordane. Vi var ganske sikre på Førde og fikk en ubehagelig overraskelse da det viste seg å være Hermansverk.
7) I hvilken religion forekommer djinner- ånder skapt av ild? Vi gjettet shintoismen. SES forbannet seg selv i ettertid for ikke å ha gjettet noe samisk, men det viste seg å være islam.
8) Hvem fikk årets standup komipris? Vi mente å ha fått dette spørsmålet nylig og at svaret da var Andersen. I kveld var det imidlertid Dagfinn Lyngbø.
9) Hvem komponerte Madame Butterfly? Puccini.
10) Hva heter Storbritannias utenriksminister? Jack Straw.
11) Noe med kvelerslanger og hvor lenge disse kan være mette etter å ha spist, med en feilmargin på 2 uker. Vi foreslo 20 uker, men fasit sa 27 uker.
12) Et stort idrettsarrangement ble tidligere kalt Jules Rimet cup. Hvilket? Litt flaut å innrømme at ingen av de tilstedeværende koblet det til VM i fotball før fasit ble lest opp. Vårt tips var Roland Garosse.
13) 2p musikk. Gruppe og år (+/-1). Sig mente å høre Waterboys og foreslo 1993 på året. Ny bom; Hooters og 1989.
14) Hva var årsaken til at USA ble med i 1. verdenskrig? Geir koblet det korrekt til senkingen av Lusitania og vi fikk poeng til tross for at fasit sa noe vagt om at den tyske U-båt krigen senket mange skip.
15) I hvilken kommune ligger Rjukan? Det var nesten som et lokalspørsmål å regne for Sig og undertegnede; Tinn.
16) (2p) Hvem har A.A. Milne skrevet om, og hva står initialene for? Winnie the Pooh alias Ole Brumm var grei. Vårt tips for initialene lød Arthur Alexander. Rett svar var Alan Alexander.
17) Fra hvilket dyr kommer nerts (pelsverk)? Vi tippet litt umotivert røyskatt selv om vi koblet denne til hermelin. Med litt fanatsi burde vi vel ha kunnet tippe mink.
18) Hva kalles tre slag under par i golf? Vi famlet oss frem fra birdie via eagle til albatross.
19) Hvor opptrådte Queen på 80-tallet som medførte at de ble svartelistet av FN? Sun City, Sør Afrika.
20) I hvilken by utgis Øvre Smålenenes Avis? Sig og Geir entes om Askim og det ble heldigvis stående til tross for SES' reservasjoner om at Askim er by- men det er kanskje det? For øvrig sjekket jeg avisen på web her nå, og finner bare Smaalenenes Avis...
21) I hvilket år kom den 5-kronen vi bruker i dag? Det føltes lenge siden og vi entes om 1995. 1998.
22) Et annet navn på mononuklose. Kyssesyke.
23) Hva het den britiske landeveisrøveren i en TV-serie på 80-tallet og som hadde en oppasser ved navn Swiftnick el.l.? Sig husket Dick Turpin.
24) I hvilket europeisk land bor det flest muslimer? Litt vrien, men vi mente Frankrike måtte være et hett tips.
25) 2p musikk. Komponist og verk. Vi gjenkjente Vivaldi og de 4 årstidene.

Dette ga 15p av 30 oppnåelige og en delt 10. plass etter 1. omgang. 16 lag deltok. Laveste score var 9p. Flere lag var innen rekkevidde oppover. Bluesmen, som scoret høyt sist, lå kun på 16p, Uavgjortspesialistene på 17p og Ozonlaget på 18p. Fab4 ledet med 24,5p.


2. omgang.

26) 2p musikk. År (uten slingringsmonn) og album. Vi hørte en Beatles låt, men jeg husker ikke lenger hvilken. Sig plasserte den korrekt i 1965 og mente at Rubber Soul var albumet som gjaldt det året. Det gjorde imidlertid også Help!
27) Hvilken nordisk landslagsspiller i fotball har mellomnavnet Omoya? Sig mente å huske fra nylig leste illustrerte sportssider at det måtte være Carew, Bråthen eller Valencia. Vi kom til at Daniel Omoya Bråthen klang best.
28) I hvilken roman finner vi Phileas Fogg? Jorden rundt på 80 dager.
29) Hva kalles studiene av overnaturlige fenomen? Parapsykologi.
30) Hva heter landet i dag hvor fønikerne i sin tid holdt til? Geir var bombesikker på Libanon.
31) Hva syslet Hitler med før han begynte å ødelegge Europa? Maler/kunstmaler.
32) En norsk tegneserieskaper ved navn John Arne Sæterøy er også kjent som? Sig kunne Jason.
33) Hvilken fjord ligger under Svinesundbroen? SES kunne Iddefjorden.
34) Fabeldyr som er halvt løve, halvt ørn. Sig hadde griff.
35) Den kjemiske formelen for ammoniakk. NH3.
36) Avdød skuespiller som spilte stasjonsmester i Sesam Stasjon. Sverre Holm.
37) Hva het Sovjetunionens nyhetsbyrå? TASS.
38) 3p musikk. År (+/-1) og navn på 2 syngende artister. Vi trodde vi gjenkjente Carola Häggquist, tippet friskt at mannen vi hørte muligens var Christer Sjögren og plasserte det hele i 1990. Tommy Nilson, Tone Norum og 1987.
39) (2p) Hva kalles steinformasjonen utenfor Alice Springs og hva kaller aboriginerne den? Vi kunne godt Ayers Rock, men var sjanseløse på Urulu.
40) Hvem scoret Norges mål mot Slovenia på lørdag? Carew, Lundekvam og Gamst Pedersen.
41) (2p) Hva heter brødrene som laget Matrix filmene? 1p for efternavn og 1p for to fornavn. Sig tok efternavnet, Wachowski, men John og Larry ga ikke poeng for fornavn; Larry og Andy.
42) Hvor gammel er Håkon Lie? Litt sprik på forslagene, så vi endte på et kompromiss med 97 år. 99år.
43) Navn på den nye realityserien på TVNorge hvor deltagerne skal oppleve 50-tallet eller noe lignende. Internatet.
44) Tittel på Beatles melodi som inneholder strofen "woke up, fell out of bed". Sig gjenkjente den som A day in the life.
45) Hva er fastlandsnorges tyngste pattedyr? Muligens moskus, men vi gikk for bjørn og trodde uansett at elgen var for lett.
46) Hvilken by ble beskrevet av Munch som "perlen blant kystbyene"? Geir foreslo Kragerø.
47) Hvilken skikkelse i litteraturen sa "Something is rotten in the state of Denmark"? Hamlet.
48) "Hvitt gull" er visstnok en betegnelse på en legering bestående av hvilke metaller? SES var sikker på at platinum var et av dem, så vi koblet det med tinn. Langt fra gull og sølv.
49) Hva het mynenheten i Nederland før innføringen av Euro? Guilden/gylden.
50) 3p musikk. Album, år (+/-0) og navnet på bassisten. Vi hørte utvilsomt U2, men stort lenger enn det kom vi ikke. Tipsene sa The Joshua Tree, 1993 og Johnson, som ikke avr i overensstemmelse med fasit på noen av punktene; All that you can leave behind, 2000 og Clayton.

Vi oppnådde dermed 20p/32p i 2. omgang og en samlet score på 35/62. Dette ga en respekatbel 6. plass sammenlagt. Vi passerte bll.a. Bluesmen, tok igjen Uavgjorspesialistene og tok inn et poeng på Ozonlaget. I tillegg ble Ukens Gjest behørig knust og jeg mener at vi med dette gjorde oss fortjent til bordet vårt. Fab4 vant klart med imponerende 48,5p.

Korreksjon: Vi fikk 36p, antakelig et ekstra for Larry Wachowski. Sig

Ingen kommentarer: