tirsdag 24. mai 2005

Stopp Pressen 24. mai 2005

Christian, Erik, Eirik og SES forsvarte Qeng Ho's ære i dag. I utgangspunktet stilte vi litt svakt på musikkfronten med både Jenny og Sig borte, men som vi skal se gikk det ikke så aller verst.

Første omgang:
1) 3p musikk. Det ble spurt om gruppe, år(+/-1) og tittel. Vi, husker ikke lenger hvem, men Eirik må ha vært involvert, tok Greenday, 1995 (korrekt svar var 1994) og Basket Case.
2) Wessels Plass bak Stortinget fiffes opp og skal prydes av en statue av hvem? SES hadde nettopp lest om det i Aftenposten, men maktet ikke å huske mer enn det, så vi endte til slutt med Chr. Magnus Falsen hvor Johan Sverdrup skal stå.
3) Metallegeringen bronse består av hvilke metaller. Kobber og tinn.
4) Hvilket tele-selskap fremstiller seg som Folkets Mobiloperatør? Christian tok Chess.
5) Hvem vant VM i håndball for menn i år? Ingen hånballentusiaster på laget, men vi mente at laget som vant hadde slått ut Norge og at de vant som noe av en overraskelse. Kroatia var imidlertid feil og Spania var neppe noen overraskelse.
6) Ved hvilket navn er sykdommen Rubella bedre kjent? Stor usikkerhet og legionella ble stående lenge som svar pga aktualiteten eter utbruddet i Østfold, SES mente imidlertid etter hvert at det hørtes mer ut som Røde Hunder.
7) Navn på de 3 jentene i Melonas. Eirik ga Stine Buer poeng for utseendet men hadde valgt å glemme de andre to av samme grunn. Vi andre kokte i hop Aspaas og Skagestøl som ikke kunne ligne mindre på Pernille Sørensen og Kristin(e) Skogheim.
8) Hvem er leder i AUF? Eirik og Erik var det vel som hadde Gry Larsen.
9) Hvilket band ga ut albumene Voodoo Lounge, Stripped og Bridges to Babylon. Her var vi faktisk litt i villrede inntil Eirik kom på det åpenbare; Rolling Stones.
10) Hva slags dyr er en varan? Endelig et poeng for en øgle.
11) Hvem har skrevet boken "Ut å stjæle hester"? Bra at Christian hadde Per Petterson for jeg hadde glemt det.
12) Hva skal man innta minst mulig av på en Atkins-diett? Karbohydrater.
13) 3p musikk. Artist, år(+/-1) og album. Erik og Eirik identifiserte Tom Petty og vi var bang-on med 1989. Albumet var imidlertid Full moon fever og ikke Free Falling.
14) Maks. mankehøyde på en pony (+/-3cm)... Vi diskuterte lenge hva mankehøyde egentlig kunne være og var vel inne på alt fra 5 cm til halvannen meter. 148 cm var korrekt og ikke latterlig langt fra våre 132 cm.

15) Hvor ligger Petronas Twin Towers? Christian var raskt oppe med Kuala Lumpur.
16) I hvilken James Bond film spilte Christopher Walken Maximillian Sorin? James Bond er definisjonen av null poeng for oss og vi gjorde ære på den tradisjonen ved å tippe To live and let die for A view to a kill.
17) 3. bokstav i det greske alfabet. Gamma.
18) Nevn et år Krimkrigen varte. Denne burde være enkel, men når man begynner å blande 1850-årenes Krimkrig med 1950-tallets Koreakrig var det fint å kunne safe med 1853 (1853-56 og Korea 1950-53).
19) 2p om man visste både hvilken by fotballaget Løv-Ham kommer fra og hva navnet står for. Første del gikk greit; byen er Bergen. Del 2 glemte vi å svare på, men hadde uansett ingen anelse om at det var Løvåsen-Hammerø.
20) Hvilket instrument var Benny Goodman kjent for å spille? Vi må åpenbart ta en runde hvor vi kobler sammen navn og instrumenter for Goodman var kjent for klarinetten og ikke saksofonen.

21) Hvilket tidligere Monty Python medlem er kjent for sine reiseprogrammer på TV? Michael Palin.
22) Hva het den romerske vinguden? Bacchus.
23) Hvem var forfatter og illustratør av Tante Grønn, Tante Brun etc? Christian hadde Elsa Beskow.
24) Danmarks lengste elv. Vi hadde etter en lengre brainstorming ingen forslag, så Erik konstruerte Slien. Gudenå er sikkert verdt å huske.
25) 3p musikk, Gruppe, år (+/-1) og album. Deretter fulgte noen pinefulle minutter med et boyband. Vi prikket imidlertid Backstreet Boys og 2000 (poeng for 1999), men albumet het Millenium og ikke Backstreet's Back again and again and ...


Dette ga respektable 22/32p etter første omgang og en delt 4. plass. Førsteplassen lå på 24p og delt 2. på 23p. 20 lag deltok og svakeste score var 11p. Ozonlaget hadde åpenbart tatt en pause etter Oslomesterskapet og lå nest sist med 13p.


Andre omgang:
26) 2p musikk. Hvem fremfører sangen og årstall(+/-1). Vi hadde Nick Cave, men det ble for ufullstendig for å få poeng da QM insisterte på Nick Cave and the Bad Seeds. Dette var vel litt merkelig tatt i betraktning at Tom Petty klarte seg uten the Heartbreakers i 1. omgang, men Eirik mente at det fantes en naturlig forklaring på det ettersom vi hadde feil album og dermed også feil år. 1989 og ikke 1995.
27) Hvem var politikeren som nylig kritiserte sine kolleger på Stortinget for å være arrogante, selvopptatte TV-tryner? Flere hadde John Alvheim, men dette må åpenbart ha stått i den avisen jeg glemte på trikken forleden for det var helt nytt for meg.
28) Tidligere sjef for Yukos som ble dømt for skatteunndragelse. Erik hadde Kodorowsky som var nært nok Kodorkovsky.
29) Vårens landeplage på musikkfronten heter visstnok Slappi. Hva slags dyr er Slappi? Enda en ting jeg har gått helt og fullstendig glipp av, men Slappi viste seg å være en krokodille. Takk til Christian for den.
30) I hvilket land er Mary McAleese president? Vi var innom flere, men valgte å satse på det åpenbare; Irland.
31) Hva er en antropofag? Tjaa.. en menneskekjenner? Jo, på en måte... menneskeeter
32) Hvilket land kom på 2. plass i Melodi Grand Prix? Her hadde vi ikke gjort hjemmeleksen og måtte tippe. Erik og SES kom til at Israel havnet høyt oppe, men de ble slått av Malta.

33) På hvilken filmfestival deles Gulløven ut? SES hadde Venezia.
34) Hvilken klubb var den siste som tok gull i norsk toppdivisjon i fotball før Rosenborg? Viking
35) Hvem er forfatter av boken som Gudfaren filmene er basert på? Christian var igjen redningsmannen og eneste som husket Mario Puzo.
36) Erling Lae har nevnt at man vil omdøpe Drammensveien etter en forfatter. Hva vil veiens nye navn bli? Erik var bombesikker på Henrik Ibsensgt.
37) Hva slags sykdom er legionella/legionærsyken? Litt vagt spørsmål synes jeg. Vi diskuterte lenge og vel om det var en bakterie eller virsusykdom. SES hadde lest at symptomene var lik lungebetennelse, men lungebetennelselignende virket ikke som et rimelig svar. Eirik holdt fast ved virussykdom, men svaret var en form for lungesykdom. Mye bortkastet her- særlig et poeng. Men når vi må gjette hva QM tenker på, blir det vanskelig å treffe.
38) 3p musikk. Artist, år(+/-1) og artistens dåpsnavn. Det var vel Eirik som identifiserte MeatLoaf, men bommet med 1984 for 1993. Hans opprinnelige navn satt også langt inne og til slutt hørtes Anthony McMillan tilforlatelig ut, men vi aksepterte Marvin Lee Aday uten å bråke.

39) Filosof, "cogito ergo sum" og René Descartes.
40) Atlanterhavsparken ligger 3,5 km fra sentrum av hvilken by? Vi plasserte den på nordvestlandet. SES ville ikke ha Molde og trumfet gjennom Kristiansund. Da gjensto bare Ålesund..
41) Hvem skrev Den Flygende Hollender? Richard Wagner.
42) Hvem er generaldrektør i Norsk Hydro ASA? Var vel Erik som kom raskest opp med Eivind Reiten.
43) Hvem malte Brudeferden i Hardanger? Tidemand&Gude
44) Hvem vant årets Big Brother? Pokker! Nok et underholdningsspørsmål vi ikke hadde tvangspugget. Eirik kom så nær som Brit Sandvin, men fasiten sa Britt Goodwin.
45) Litt vage notater fra dette spørsmålet, men det dreiet seg om en norsk-amerikaner, året 1907 og påhengsmotorer. Erik hadde Ole Eivindrud/Evinrude.
46) Hvor mange sideflater har et tetraheder? Navnet er svar godt nok: 4
47) Hva heter Apples nye nettbutikk for nedlasting av musikk? SES hadde iTunes men QM robbet oss ved å insistere på iTunes Music Store.
48) Hvilken vitamin inneholder askorbinsyre? C-vitamin
49) Hvor mange medaljer tok Norge i sommer OL i Moskva 1980? Det måtte være 0.
50) 3p musikk. Gruppe, år(+/-1) og vokalist. Vi prikket inn No Doubt, 1995 og Gwen Stefani.

20/31p i 2. omgang ga oss totalt 42/63p. Dette holdt kun til en delt 8. plass, men ikke mer enn 5p bak vinnerlaget og 3p til pallplass. Dårligste score i kveld var 23p.
En litt middelmådig plassering men en helt respektabel poengsum, så vi får si oss fornøyde- særlig tatt i betraktning at musikkspørsmålene kunne ha vært forferelig mye mer vriene i kveld.
Moralen må imidlertid være at ikke samtlige tar ferie samtidig og unnlater å se Grand Prix finalen, Big Brother avslutningen osv. I kveld var det en kollektiv thrash-kollaps som holdt oss unna pallen. Selv føler jeg meg bittert forbigått av alle quizmasters som nå har gitt oppgaver om samtlige dårlige underholdningsprogrammer bortsett fra Idol som jeg allokerte minne til.

Ingen kommentarer: