lørdag 19. mars 2005

Filmquiz (18. mars)

Jenny, SES og Sig dro på filmquiz på Cinemateket. Ydmykelsen var ikke total, men det var ikke langt unna. Det var 9 lag med, jeg tror 75p oppnåelig og vinnerne hadde 62p. Qeng Ho hadde 19p og havnet på 7. plass. Det var hele 27p opp til pallen.
På Cinemateket er det premier både til et tilfeldig lag, til laget med morsomst navn, og til 1.- og 2.-plassene, men vi vant ikke noe.

Formatet på quiz'en var spesielt: 4 runder med forskjellig tilnærming.
I 1. runde ble det i hvert av ti spørsmål framsatt 4 påstander, hvorav av en var gal, og den skulle plukkes ut. Vi hadde hele 4/10 rette, og fikk endog 5p pga en feil i formuleringen på ett av spørsmålene. Et av svarene som var feil, var feks at Jim Stärk har tatt navnet fra rollefiguren til James Dean i Giganten; det er korrekt at de tok det fra Deans figur i Rebel Without a Cause. Dermed var vi på delt 5.-plass eller 4.-plass. 1. runde gikk over all forventning og noen må ha nevnt det, og dermed gikk det nedover.
2. runde besto av 5x5 spørsmål relatert til forskjellige filmklipp. To av spørsmålene skulle besvares, og ett av de tre øvrige, som var av stigende vanskelighetsgrad og poeng. Det var dermed mulig å få 25p i runde 2. Vi fikk vel 8p, etter å ha gjenkjent Novecento av Bertolucci og en Orson Welles-film. Nå var vi på delt 5.-plass.
I 3. runde var det 20 spørsmål relatert til forskjellig drikking, feks hva Bela Lugosi sa han ikke drakk (vin) i en film fra 1930 osv. Vi fikk 5p/20 og var fremdeles på delt 5.-plass.
I 4. og siste runde var det 5 lydklipp med 4 tilhørende spørsmål og her fikk vi bare 1p/20. Vi burde hatt to til, for Sig gjenkjente Sånger fra 2. etasje. Dermed havnet vi på 7.-plass, men det var plutselig hele 11p opp til 5.-plassen.

Ganske morsom quiz, men de gode lagene er virkelig gode. Det går visst også filmquiz på Klingenberg.

Forøvrig gikk vi på en afrikansk bar i nærheten, hvor en jente i løpet av sekunder fikk frastjålet vesken sin. Utrivelig område.

Ingen kommentarer: