fredag 23. februar 2007

Stopp Pressen 20. februar 2007

Ragnar, Helle, Ståle, Eirik, Christian og SES skulle reise kjerringa etter forrige ukes sørgelige innsats. Vi gjentok imidlertid de samme feilene som sist og presterte nok en svak runde. Det er forstatt påfallende hvordan vi gjentatte ganger unngår poeng på spørsmål hvor vi faktisk har svaret inne.

Omgang 1:
1) 2p musikk- band, vokalist og år(+/-1). Vi hørte noe jeg tror må ha vært "Only You" og Helle gjenkjente Alison Moyet. Vi kjente imidlertid ikke til bandet, Yazoo. Vårt tips på 1984 ble knapp bom på fasits 1986, mens wikipedia oppgir at den utkom i 1982.
2) Hvilken blomst/plante er Norges nasjonalblomst? Her hadde vi røsslyng, men mintes en tidligere quiz hvor kun et annet alternativ var nevnt og lette forgjeves etter bergfrue. Vi kom ikke nærmere enn reinrose som visstnok er fylkesblomst i Sør-Trøndelag. Det viser seg at berfrue ble valgt som Norges nasjonalblomst av fagbotanikere under en internasjonal kongress i Amsterdam 1935, mens røsslyng ble kåret til nasjonalblomst under en lytteravstemning i Nitimen 1976. Begge alternativene ble godtatt.
3) I hvilken film spiller Robin Williams psykologen til et matematikkgeni? Good Will Hunting.
4) Hva er Dr. Phils efternavn? Noen mente det var noe irskklingende, men hadde ikke umiddelbart noe mer enn Mc. Andre var ganske sikre på at det var svenskklingende og vi gikk for Lindstrom el.l. mens fasit sa McGraw.
5) Hva er det portugisiske ordet for takk? Christian tok obrigado.
6) Ved hvilken elv ligger Köln? Vi entes om Rhinen.
7) Hva heter Edvard Griegs hjem i Bergen? Trollhaugen.
8) I hvilken butikk må man gå for å få tak i McGordon jeans? Dressmann.
9) Hvilken syre finnes i menneskets magesaft? Saltsyre var banker etter en nylig bom på det samme spørsmålet.
10) Hva er Harry Roger Webb bedre kjent som? Cliff Richard.
11) I hvilket fylke ligger Sauda? Rogaland.
12) Hvem spilte Mel Gibsons partner i Dødelig Våpen filmene? Danny Glover.
13) 3p musikk- hvem, hvilket land kalte denne gruppen sin hjemmebase og år(+/-1). "Rivers of Babylon" med Boney M var grei. Det var også kjent at de 'kom fra' Tyskland, men vi bommet igjen knapt på året med 1976 på 1978.
14) Hva er en mogop? Dette ante vi ikke og tippet en fugl. Det er visstnok Opplands fylkesblomst.
15) Hva heter stoffet med kjemisk symbol CH3OH? Metanol.
16) Fra hvilket land er egentlig Fedon Lindberg? Hellas.
17) I hvilket litterært verk finner man Jean Valjean? Vi hadde tro på Les Miserables.
18) Hva betyr "kontrafei"? Ragnar hadde tro på at det hadde noe med ansikt eller maske å gjøre, men vi gikk heller for et forslag om at det tilsvarte "conterfeit" og tippet forfalskning. Fasit sa portrett og godtok variasjoner med ansikt.
19) Hvor mange individuelle OL-gull har Gunde Svan? Ragnar startet på 2, men vi oppjusterte til 3.
20) (2p) Foruten gjær, hva er de 2 nødvendige ingrediensene for å lage mjød? Vi startet med honning, men vi fant ingen åpenbar annen kandidat og diskuterte om korn kunne være nødvendig da Helle kom opp med vann som var så åpenbart at vi hadde oversett det. I hastverket omkring innlevering, klarte vi imidlertid å stryke honning i steden for korn, og tapte poeng også her.
21) I hvilket land ligger tempelområdet Angkor Vat? Kambodsja.
22) Hvem ble drept mens han var i teateret 14. april 1865? Abraham Lincoln.
23) Hvilket land vant fotball-VM 1930? Uruguay.
24) Hva heter kjæresten til Jokke i tegneserien Pondus? Vi hadde ingen spisskompetanse på Pondus og tippet Turid, mens vi egentlig mente å gjette å Beate, men fasit sa uansett Camilla.
25) 2p musikk- hvem og år(+/-1). Vi hørte noe som sannsynligvis var "How you remind me" av Nickelback. Førsteinnskytelsen hos mange var imidlertid Linkin Park og initiativer for å korrigere dette ble avvist. 2003 ble ny bom på 2001.

Det som kunne ha blitt en bra omgang ble rotet bort og vi endte på kun 19p/31. Bohemene ledet med 29p foran Arnt Bernt og Ukens Gjest med 27p og Stråløy på 26p. 23 lag deltok og laveste score var 13p.

Omgang 2:
26) 2p musikk- hvem og år(+/-1). Vi gjenkjente "Sign your name" med Terence Trent D'Arby og fikk endelig poeng på en årsangivelse med 1986 på 1987.
27) I hvilket land ble Helen Clark valgt til statsminister 1999? SES tok New Zealand.
28) På hvilken dansk øy ligger Roskilde? Sjælland.
29) Hvilken filmtrilogi står brødrene Wachowski bak? Matrix.
30) Hvor i Oslo finner man Jomfrutårnet og Blåtårnet? Akershus Festning.
31) Hvem var programleder for TV-programmet "Husker Du"? Flere husket Odd Grythe.
32) Var Synnøve Finden en virkelig eller oppdiktet person? Virkelig.
33) Fra hvilket land var Frankie Fredericks med 4 OL-sølv? Namibia.
34) Hva het rotta til Svein Marit Nicolaysens bøker "Svein og Rotta"? Ingen hadde nærmere kjennskap til disse bøkene, mens én hadde hørt om filmen. Rotta het visst Halvorsen.
35) Nevn et leveår for Karl 12. Slaget ved Poltava i 1709 var et greit treff på 1682-1718.
36) Med hvilket land er Norge i krig i Knut Nærums bok "Krig"? Nederland.
37) Hva slags symbol er det i det indiske flagget? Vi tegnet opp noe som umiskjennelig lignet et hjul, men mente vel dette var litt for verdslig og søkte passende kandidater blant eldre symboler. Vi kom imidlertid aldri til chakra men trodde muligens det kunne være et solkors/hjulkors.
38) 3p musikk- hvem, artistens hjemland og år(+/-1). Christian gjenkjente raskt Israels MGP-bidrag og vinner i 1998. Jemen ble også godtatt for artistens hjemland. Vi var imilertid for kjappe på avtrekkeren og blandet artistens navn, Dana International, med sangens tittel, Diva. Christians første estimat på 1999 ville ha gitt poeng på men ble oppgradert til 2000.
39) Hvilken skibinding har samme navn som en by i Afghanistan? Kandahar.
40) Hva heter øya hvor Pippis far er sydhavskonge/negerkonge? Kurrekurreduttøya ble for vanskelig og vi prøvde oss med Bora-Bora.
41) Hvilken Liverpoolspiller gjøv løs på Riise med en golfkølle fordi sistenevnte ikke ville synge karaoke med ham? Craig Bellamy.
42) Hva er postnummeret til Beverly Hills? Flere husket 90210.
43) (2p) I hvilke 2 idretter har Mette Bergmann utmerket seg internasjonalt? Diskos var åpenbart mens mange mente at hånball hørtes bra ut. Styrkeløft var imidlertid ingen overraskelse.
44) Hvilken østerriksk filosof sto bak antroposofien? Utmattelse må være mest nærliggende forklaring på at vi ikke umiddlerbart tenkte på Rudolf Steiner. En rask gjennomgang av Ex.Phil. pensum kom kun opp med Jürgen Habermas som kanskje kunne ha vært østerriker men faktisk er tysk.
45) Hva slags dyr er Bambis venn Blomst? Stinkdyr/skunk.
46) Hvem malte bildet/maleriet Bjerk i Storm? Det gjorde ikke Fearnley men I.C. Dahl.
47) Hvilket år gikk kineserne nettopp inn i? Grisens.
48) I hvilket land ble Gurbanguly Berdimuhammedow nylig valgt til president? SES husket at en mann med et umulig navn nylig var valgt i Turkmenistan.
49) I dag er det fetetirsdag (Mardi Gras) og i morgen er det askeonsdag. Hvilken dag var det i går? Helle husket Blåmandag.
50) 3p musikk- hvilke 2 synger og år(+/-1). Vi hørte "Maneater" som sikkert var kjent nok men ikke traff oss hjemme på slutten av en anstrengende runde. Det ble bom på Daryl Hall & John Oates og for site gang i kveld en knapp bom på årstallet, denne gang med 1984 på 1982.

20p/30 i andre omgang ga oss kun 39p/61 i en runde som bare kan beskrives som en serie uheldige hendelser. Liksom forrige uke ga vi bort poengene som kunne ha gitt oss en grei plassering, og vi nøyde oss i kveld med en beskjeden 14. plass av 22 lag. Bohemene vant med 57p fulgt av Arnt Bernt med 56p og Ukens Gjest og De Navnløse med 55p. Kveldens laveste score var 27p.

Ingen kommentarer: