torsdag 15. februar 2007

Stopp Pressen 13. februar 2007

Helle, Ståle, Eirik, Christian, Jen og SES stilte til ny runde på Pressen og gjennomførte årsverste. 1. omgangen gikk ganske likt de siste rundene med en underprestasjon på noen poeng som vi godt kunne trenge i 2. omgang hvor vi nærmest kollapset og endte nær bunnen av resultatlisten.

Omgang 1:
1) 2p musikk- hvem og år(+/-1). Vi hørte noe irriterende kjent med tittelen "Frankie" (do you remember me osv), men kom aldri på Sister Sledge og bommet også på 1985 med et tips på 1987.
2) Hvilken butikkjede ledes av Per Erik Burud? Flere mente å huske ham fra Kiwi reklamer.
3) Hvem er prins av Asturias? SES husket at det er snakk om den spanske tronarvingen, for tiden kronprins Felipe.
4) Hva heter hoppbakken i Innsbruck? Bergisel.
5) Hvem kriget boerne mot i 1. boerkrig? Britene.
6) Hva var originaltitelen til filmen "James Bond i Japan"? Denne bommer vi på regelmessig og jeg tror vi vanligvis, liksom i kveld, mener at Octopussy er en passende tittel. You Only Live Twice.
7) Hvem grunnla Andeby? Kornelius Kvakk.
8) Hvor i kroppen finner man skreddermuskelen? SES hadde plukket opp at den befinner seg i låret.
9) Forfatter med mellomnavn Arnold og slekt fra Sogn. Engasjerte seg mot jødediskriminering og i språksaken. Hovedverket er et dikt på 720 sider som avsluttes med "Amen" og han benyttet pseudonymet Siful Sifadda. Her fokuserte vi åpenabart på ting vi ikke kjente og diskuterte i pausen hvordan vi klarte å styre utenom Henrik Arnold Thaulow Wergeland. Jøde- og språkasekn burde ha vært mer utslagsgivende enn mellomnavnet, og A'en i Ivar A. Aasen står for Andreas.
10) Hvilken idrett forbindes med Therese Johaug? Christian forbandt henne med langrenn.
11) Hva er det høyeste tallet på et roulettehjul? 36.
12) Hvor kommer vinden fra om man seiler i bidevind? Dette uttrykket kjente vi ikke og tippet at vinden kom bakfra. Skrått forfra.
13) 3p musikk- hvem, nasjonalitet og år(+/-1). Vi hørte "Son of a Preacher Man" med Dusty Springfield. Jen visste at hun var britisk og 1968 ble treff på 1969.
14) I hvilken kommune ligger Galdhøpiggen? SES tok Lom.
15) Hva er en ozelot? Christian var sikker på kattedyr.
16) Hvilket land i verden har fastland som ligger lengst sør? Chile.
17) Hva het veien som Jesus gikk med korset til Golgata? Via Dolorosa.
18) Kommer svart, hvit og grønn pepper samme eller forskjellige planter? Vi trodde alt kom fra samme plante.
19) Hvilket klesmerke har en logo hvor 2 mennesker sitter med ryggen mot hverandre? Vi trodde dette kunne være Johan Lindeberg siden initialene JL kunne passe til beskrivelsen. Robe di Kappa.
20) Under hvilket navn var forfatteren Sven Elvestad bedre kjent? Stein Riverton.
21) Hva heter Østerrikes høyeste fjell? Dette må være et eksempel på at gammel lærdom fortrenges av nye fakta for i kveld var det umulig å komme på Grossglockner.
22) Hvem var historiens første verdensmester i friidrett? Dette har vi bommet på før og gjentok feilen i kveld. Grete Waitz vant maraton i Helsinki 1983.
23) Hvilket legemiddelfirma produserer Viagra? Pfizer.
24) Hvilken film- og tegneseriehelt har hesten Tornado? Vi trodde etter hvert på Zorro.
25) 3p musikk- hvem, hva handler låten om og år(+/-1). Vi hørte "Gimme hope Joanna", men klarte ikke å huske Eddie Grant og måtte nøye oss med et tips på Peter Tosh. Christian husket at det handlet om apartheid og året var 1988 som vi scoret på med 1987.

21p/30 var en ganske normal score for oss, men omgangen var blant de enklere og vi avga som vanlig en del unødvendige poeng som det skulle vise seg vi sårt kunne ha trengt etter 2. omgang. De Navnløse ledet med 28p, fulgt av Arnt Bernt med 27p og Happy Thuesdays og Ukens Gjest begge med 26p. Omgangens laveste score var 9p.

Omgang 2:
26) 2p musikk- hvem og år(+/-1). Vi hørte nok en irriterende kjent melodi med en eller annen mann fra 80-t som sang "I ain't missing you at all", men ingen husket John Waite og vi bommet knapt med 1986 på 1984.
27) I hvilket land hører flyselskapet El Al hjemme? Israel.
28) Avisgaten i Oslo heter Akersgt. Hva heter den i London? Fleet Street.
29) Om man ser bort fra kjelleren, hvor mange etasjer har slottet i Oslo? Vi fintelte og kvalitetssikret svaret og kom til 3 som fasit først sa seg enig i, men en eller annen i salen hevdet å ha jobbet i 4. etg på slottet og fasit endte på 4. Vi lurte litt på å svare 3 + loft som ikke nødvendigvis ville ha gitt poeng, men det er ganske sikkert loftet denne 4. etasjen viser til. http://www.kongehuset.no oppgir også at "Det Kongelige Slott er et trefløyet anlegg i nyklassisk stil i tre etasjer."
30) Hva er det latinske navnet på strupehodet? Eirik hadde denne innen rekkevidde, men endte på glottis som er stemmebåndspalten i strupehodet. Strupehodet heter visst larynx.
31) Hva het kapteinen på HMS Bounty? Som vanlig når det kommer spørsmål om Bounty, mener vi å vite svaret, men finner det ikke. I kveld kom vi ikke nærmere enn B og endte på Briggs. William Bligh.
32) Hvilken øygruppe er Ibiza en del av? Balearene.
33) Hvilken artist designet omslaget til Rolling Stones albumet Sticky Fingers? Jen tok Andy Warhol.
34) Hva heter elven med utspring i Selbusjøen og utløp i Trondheimsfjorden? Vi var tungt inne på Nidelven, men gjorde oss skyldig i nok en naiv feil da vi valgte Gaula som iflg wikipedia har sitt utspring i Gaulhåen i Holtålen kommune sør for Selbu.
35) Hvilkne TV-serie forbindes med Frankie Muniz? Jen husket Malcolm in the Middle.
36) Hvilken tidligere hallodame var også kjent som Frøken Ur? Helle hadde riktig person og fornavn, men efternavnet unnslapp oss; Kristin Johnsen.
37) Hvilken tennisspiller hadde tilnavnet Krokodillen (for- og efternavn kreves)? Christian tippet Lacoste, men vi hadde ikke fornavnet hans som vi heller ikke mente kunne være så fordømt kjent, og vi gikk på måfå til Boris Becker, en for oss mer kjent tennisspiller hvor vi i det minste hadde et fullt navn. Jean René Lacoste. Ett av fornavnene holdt for poeng.
38) 2p musikk- hvem og år(+/-1). Vi hørte nok en melodi vi ikke gjenkjente som visstok het "Sleeping Satellite" og bommet både på Tasmin Archer og 1992.
39) Hva er en kjerub? Engel.
40) Hvilket år skjedde følgende: Torborg Nedreaas og Cornelis Vreeswijk dør mens John Obi Mikel og Sandra Lyng Haugen ble født. Bryne slår Brann i cupfinalen, børsene raser over hele verden og begrepet "en mong" blir født? Christian hadde oversikten over Mikels personalia og pekte ut 1987.
41) Hva heter den demokratiske senatoren fra Illinois som stiller som presidentkandidat? Vi hadde Obama men gikk nesten glipp av enda et poeng da fasit mente navnet var Obama Barack og fornavnet ikke holdt. Vi kom imidlertid til en minnelig ordning med Lapsus på nabobordet som satt i samme knipe og vi belønnet hverandre. Mannen heter ko vitterlig Barack Obama uansett hva fasit mener om den saken.
42) Hva er et annet norsk navn på kjøttmeis? Vi lette etter talgokse og kretset rundt rett svar med kjøttbolle, spekkhugger og fettmeis, men hukommelsen sviktet igjen.
43) Hvor mange sekunder er det i et døgn? 86400.
44) Hvem er født sist av Jens Bjørneboe, Agata Christie, Astrid Lindgren og Alf Prøysen? Vi mente korrekt at Christie (1890) var først ute og plasserte Lindgren korrekt i 1907. Bjørneboes fødselsår anslo vi til 1920, som også viste seg presist, men vi hadde problemer med Prøysen som vi trodde døde 55 år gammel i 1975. Det viste seg imidlertid at han døde 56 år gammel i 1970 og fødelsåret var 1914. Våre estimater ga imidlertid et ganske dødt løp mellom Bjørneboe og Prøysen, og vi valgte feil. I ettertid kan man vel si dette var en taktisk bom siden det var mye større usikkerhet knyttet til våre Prøysen estimater enn til Bjørneboe og vi kunne ha scoret på å velge det mer sannsynlige.
45) Hva het Wenche Foss' store filmsuksess fra 1942 der hun selv synger tittelmelodien? Christian tok En Herre Med Bart.
46) Hvilken idrett forbindes med Alf Gjestvang? Ingen hadde hørt om ham til tross for at han tok bronse på 500m i OL i 1956 og sølv i 1964. Vi gjettet etter hvert boksing og bommet på skøyter.
47) Hva heter forfatteren av "En helt vanlig dag på jobben"? Håvard Melnæs.
48) Anne holt var justisminister i en kort periode fra november 1996. Hvem overtok posten etter henne og satt også kun en kort periode? Gerd-Liv Valla var en kandidat, men flere kastet stemmen til Jørgen Kosmo som det viser seg aldri har vært justisminister.
49) Hvilken dato starter årets karneval i Rio? Dette ante vi virkelig ikke og gjettet 25/2 i forbindelse med faste. Fastelavnssøndag 18/2 var en kandidat, mens 15/2 bare virker som en helt tilfeldig dato.
50) 2p musikk- hvem og år(+/-1). Vi hørte noe jeg ikke lenger husker og som vi heller ikke gjenkjente, og vi bommet på Hot Chocolate og 1977.

Vi skal langt tilbake for å finne en omgang med kun 11p/28. Vi var riktignok uheldige med kveldens musikk som ikke ga mye gjenklang hos oss og vi ble snytt for poeng for rett svar, men vi har oss selv å takke for mange bom på veien hvor vi har rett svaralternativ enten på papiret eller innen rekkevidde, men konsekvent velger feil. De fleste rundt bordet har såpass mange sesongers rutine i quizsammenheng at den slags krasjlandinger vi opplevde i kveld skal være unødvendig. Selv om 2. omgangen var vanskelig for oss, burde vi ha klart å strekke oss opp mot 40p totalt som hadde vært en ok sum å ta med i sammendraget. 40p var i kveld riktignok ikke verdt mer enn en 11. plass, mens våre 32p/58 ga oss en 18. plass av 23 lag. De Navnløse vant med 50p foran Arnt Bernt med 48p og A-Laget og Happy Tuesdays begge med 46p. Kveldens laveste score var 20p.

Ingen kommentarer: