fredag 23. februar 2007

[Skien] Old Dubliner 22. februar 2007

Hilde og Geir var tilbake denne runden, mens Qeng Ho manglet både Ragnhild og Reidun. Til erstatning var Olaus, Vegard og Sigmund forsterket med Atle.

Første omgang:
1. Hvilket Skiensfirma ble satt i brann under et innbrudd denne uken ? Telelab.
2. Mellom hvilke to stasjoner på Bergensbanen sporet et tog av nylig ? Her svaret vi Finse og Ustaoset. Hallingskeid og Myrdal.
3. Hva heter programlederen som slutter i Redaksjon EN ? Viggo Johansen.
4. Hvilken yrkesgruppe har en pris kalt Nåløyet ? Her vaklet vi mellom skredder og designer og valgte feil.
5. Hva heter asteroiden som kan treffe jorden i 2036 ? Sigmund foreslo å gjette Levy, etter en som har fått mange objekter oppkalt etter seg. 9942 Apophis var ukjent for oss.
6. Når sto slottet i Oslo ferdig ? Vegard mente 1856, hvilket ikke var langt unna 1849. Det var ikke slingringsmonn her.


Det Kongelige Slott


7. Hvilket skisenter har eksportert snø til Danmark ? Vi var innom flere, også Vierli, før vi valgte å satse på Gautefall.
8. Hvem er Apollons far i gresk mytologi ? Zevs.
9. Hva er Norges minste dagsavis ? Vi gjettet Vestmar, som har et nesten dobbelt så stort opplag som Rjukan Arbeiderblad.
10. Hvilket stoff brukes som løsningsmiddel i neglelakk ? Aceton
11. Hvor mange svarte ruter er det på et sjakkbrett ? 32.
12. Hvilken idrett forbindes med Yvonne Durant ? Vegard tok galopp.
13. Hvilken type sopp brukes griser til å finne ? Trøfler.


Trøfler


14. Hva betyr egentlig gerilja ? Sigmund tok «liten krig».
15. Hvor mange nordmenn ble henrettet etter landssvikoppgjøret ? Sigmund traff med tipset på 25.
16. Hva er den norske tittelen på filmen The Cannonball Run ? Vi gjettet ettellerannet som ikke var Verdens sprøeste bilrace.
17. Hvordan dør en som har blitt forgiftet med curare ? Kvelning.
18. Hva heter Europas største isbre ? Her lurte vi på om det var Grønlandsisen, som er langt større enn de øvrige aktuelle, men vi var flere som mente at det oftest er Vatnajökull som blir tildelt denne æren, og derfor svarte vi dette. Imidlertid gjelder dette i utstrekning, mens det er Austfonna som er størst i volum.
19. Hvilked annet land har samme flagg som Monaco ? Vi husket ikke helt hvordan flagget ser ut, men mente det var rødt og hvitt og dessuten likt med San Marino. Indonesia var svaret. Dette er nok ikke egentlig helt korrekt, ettersom målene for disse to flaggene er noe forskjellige.
20. Hvilken designer er kjent for å ha designet den spisse BH'en til Madonna ? Sigmund visste, men trengte noe hjelp for å komme på navnet til Jean-Paul Gaultier.
21. Bildeoppgave. 5 kongeboliger. a) svarte vi Skaugum på. Bygdøy kongsgård; b) var det ingen som hadde sett, og vi svarte Ørneredet. Gamlehaugen; c) kjente Sigmund til: Oscarshall; d) ligger vel på Tjøme, men vi kom ikke på Mågerøy; e) klarte Olaus: Sikkilsdalen. 2p/5.

14p/25 var langt under ambisjonene, og vi delte ellevteplass med Team Bakken. Landkrabbene ledet med 20,5p, foran et nytt lag, Snusmumrikkene med 18,5p og Señorene med 17p. Det deltok 21 lag, og The Dirty Divas lå sist med 7p. 17 av lagene hadde fra 10,5p til 17p.

Andre omgang:
1. Hva skal Tony Blair arbeide med etter at han går av som statsminister ? Vi gjettet veldedighet. Miljøarbeid.
2. Hvilken kjent portrettkunstner, blant annet av dronning Sonja, døde 22. februar 1987 ? Andy Warhol.
3. Hva er en daggert ? Vi svarte kniv.


En samling daggerter


4. Hvilket firma produserer Barbie ? Mattel.
5. Hva het bladet som ble utgitt av Supperådet ? Olaus tok «Suppe i Sentrum».
6. Hvilken by ble Andrej Sakharov forvist til ? Olaus husket Gorkij.


Andrej Sakharov


7. I hvilket fylke blir det skutt flest elg ? Hedmark var sannsynlig.
8. Hvor mange mennesker er det i Monolitten ? Ingen ante, og vi tippet 42. 121.
9. Hvorfor stilte ikke Afghanistan med boksere til OL i Sydney ? Her foreslo Sigmund at det kunne være fordi det ikke er tillatt med hårvekst i ansiktet i boksing, mens det under Taliban ikke var tillatt å barbere skjegget.
10. Hvilke fire strykeinstrumenter er det i et symfoniorkester ? Fiolin, bratsj, cello og kontrabass.
11. Hvor på tungen smaker bittert ? Bak.
12. Hvilket ord kan bety både tangentrekk, instruksjonsbruk og brukes til styrketrening ? Manual.
13. Hvilken kyrillisk bokstav tilsvarer latinsk R ? Р (Den ser til forveksling ut som P, ikke sant ?).
14. Ser en nymåne ut som en åpnings- «(» eller en sluttparentes «)» ? Slutt.
15. Hva heter kona til Knerten ? Ingen kom på noe, og vi gjettet Bitten. Karoline.
16. Hvem har regien på Den innerste sirkel ? Her visste Sigmund at Robert de Niro hadde en rolle, men han trodde ikke det var han selv som hadde regien, og svarte i stedet Martin Scorsese.
17. Hva kom ut av Pandoras eske ? Sigmund mente det var ondskap, selv om fasit sa sykdom og plager.
18. Hvilken nummer i kongerekken er Harald V ? Vi gjettet 18. 64.
19. Hvilken kalles Den blå planeten ? Jorden.
20. Hvilken samisk duo skal opptre i England i sommer ? Ikke Same Procedure, men Adjagas.
21. Musikkspørsmål. Rock. Artist og tittel. a) Queen: «We Will Rock You»; b) Status Quo: «Rockin' All Over the World»; c) Her slet vi lenge, til Vegard klarte Sweet: «Fox On the Run»; d) TNT: «Ten Thousand Lovers»; e) Alice Cooper: «Poison». 5p/5.

19p/25 var godt – kun Quizzy Tunes var bedre i andre omgang – og vi avanserte med 33p/50 til en femteplass. Landkrabbene holdt unna og vant med 38,5p. Deretter fulgte: 2: Snusmumrikkene (35), 3: Quizzy Tunes (34,5), 4: Carl & Co (33,5), 5: Qeng Ho (33), 6: Señorene (32,5), 7: Noen (32), 8: Lutvann skole (31,5), 9: Team Bakken og Turboneger (30,5), 11: Team Deadline (30), 12: Flash Exposures (28), 13: Beer Nuts og Babben og de andre (27), 15: De uvitende og Muggens disipler (24), 17: Jokke og (22), 18: Frustrerte frøkner og Kremen fra Brekka (21,5), 20: Superchicks (18,5) og 21: The Dirty Divas (14).

Potten var på 3085, og sier reglene at spørsmål skal stilles til den går. Først fikk De uvitende spørsmål om navnet på en grense i en væpnet konflikt, og svarte demilitær sone for demarkasjonslinje. Deretter var det Lutvann skole som fikk sjansen. De foreslo bassil for hva kopra er. De skulle fram til kjøttet i en kokosnøtt. Carl & Co foreslo deretter idémark for funambulist, som er en linedanser. Som fjerde lag fikk Muggens disipler sjansen, men visste ikke at det var Anita Roddick som grunnla The Body Shop, og svarte Donald Trump. Nå hadde ikke QM Hilde flere spørsmål, og man gikk over til musikk. To ganger gikk spørsmålet til Landkrabbene. Først klarte de ikke å identifisere Leo Sayer, men deretter prikket de inn Carline Carter.

Bilder fra Wikipedia.

Ingen kommentarer: