fredag 16. februar 2007

[Skien] Old Dubliner 15. februar 2007

Med Hilde og Geir på ferie var quizen i dag overlatt til Lars og Erik, medlemmer av bedriftsidrettslaget til Old Dubliner. De gjorde en utmerket jobb, og holdt seg til det vante formatet, dog med et noe høyere tempo. Olaus, Ragnhild, Reidun, Vegard og Sigmund gjorde en respektabel innsats.

Første omgang:
1. Hvilke to idretter driver bedriftsidrettslaget til Old Dubliner med ? Fotball var nesten opplagt, og i tillegg gjettet vi basketball. Vi var også innom curling. Innebandy er visst også en idrett. 0,5p/1
2. Hvor gammel ble Anna Nicole Smith ? Vi var noe i tvil om det var 37 eller 39 år, men flertallet hellet til det siste.


Anna Nicole Smith

3. Hvilken internasjonal flyplass er nylig kåret til verdens mest behagelige å sove på ? Vi tenkte det måtte være en by i Østen, og gjettet Bangkok. Singapore har vunnet Den gyldne pute flere ganger.
4. Hvem gikk miks-stafetten i skiskyting ? Ingen hadde fått med seg denne, og vi var sikkert innom samtlige navn vi kjenner til, før vi satset på Bjørndalen, Hanevold, Tora Berger og Grubben. Vi manglet Frode Andresen, Emil Hegle Svendsen og Jorid Mørkve og fortjente ikke poeng.
5. Hvor mange kvinner deltok for Norge i årets alpin-VM i Åre ? Vi ble jo spurte om navnet på søstrene som utgjorde laget for kort tid siden, og husket i det minste at de var 2.
6. Hvilken bok åpner med setningen «Kall meg Ishmael» ? Sigmund tok Moby-Dick.
7. Hvilken indianerstamme er den største ? Her var Sig rimelig sikker på at dette skulle være Sioux, en fasit sa Navajo, noe ingen foreslo. I følge Wikipedia er det omtrent dobbelt så mange Navajo som Sioux.
8. Hvem er Norges neste motstander i EM-kvalifiseringen ? Ingen visste, og Sig foreslo Tyrkia, som i det minste er i Norges gruppe. Bosnia-Hercegovina.
9. Hvilken er Danmarks fjerde største by ? Ragnhild holdt på Aalborg.
10. Hva kaster sumobrytere inn i ringen før kamp ? Mens resten av laget trodde det var ris, holdt Vegard fast på salt.


Sumobryting

11. Hva er [QM] Hildes fulle navn ? Spørsmålet kom overraskende, og selv om vi brukte lang tid på det, kom vi ikke på noe bedre enn Hilde Berg Johnsen. Hilde Thorny Eikebu er det ikke lett å treffe på med å gjetting.
12. Hvor ligger Markusplassen ? Venezia. Det finnes også en Markusplass i Firenze.
13. Hvor mye er det i bompenger for å komme til Svanstul ? 50 kroner.
14. Hva heter den nye videregående skolen ved Skien fritidspark ? Vi rotet litt med beliggenheten i utgangspunktet, men når enighet var oppnådd visste flere Hjalmar Johansen VGS.
15. Hvilket lag spilte Steffen Iversen for i 2005 ? Vålerenga.
16. Hva heter det nye spillkonsollet fra Nintendo ? Sig tok Wii.


Wii

17. Hvem spilte Danny Ocean i Ocean's Eleven ? Det ble presisert at det ikke dreide seg om originalen fra 1960 hvor Frank Sinatra hadde rollen, og vi visste at det var George Clooney.
18. Hva kalles et egg stekt på begge sider på amerikansk ? Både Ragnhild og Vegard foreslo Eggs Benedict, som er noe helt annet. Her skulle svaret være over easy, men også over hard og over medium burde blitt godtatt.
19. I hvilket land ble Einstein født ? Her ble det naturlig nok noe usikkerhet, og vi havnet på Østerrike i stedet for Tyskland. Mer presist ble han født i Ulm.
20. Hva er Norges minste rovdyr ? Her var Vegard veldig sikker på dvergspissmus. Snømus.
21. Bildespørsmål. Vi fikk utdelt et kart med grenser over Europa, og ble bedt om navn på 5 markerte stater. a) Latvia; b) Moldova; c) Tsjekkia; d) Monaco; e) Aserbajdsjan. 5p/5.

16,5p/25 var ikke så dårlig en relativt vanskelig omgang, og vi havnet på femte plass. Wealthy Flag Manufacturers og Gimsøy I delte teten med 18,5p, mens Team Bakken og Noen delte tredjeplassen med 17. Kun et halvt poeng bak oss igjen, fulgte Turboneger og Carl & Co. Det var 20 lag med, og sist lå Skeptisk med 7,5p. Han/hun/e forsvant imidlertid i pausen. Foran SkeptiskFrustrerte frøkner med 8,5p. En ganske jevn omgang med 16 lag fra 11,5 til 17p.

Andre omgang:
1. I hvilket land ligger Anteselva ? Italia.
2. Hva heter Olsenbanden i Sverige ? Jönssonligan.
3. Hvilket år (±3) gikk Fridtjof Nansen over Grønland ? Vi fikk poeng for 1890. 1888.
4. Hvem leser man om dersom man leser om en som kommer til et land hvor alle er mindre enn ham ? Gulliver.
5. Hvilket strykeinstrument i et symfoniorkester har lavest tonehøyde ? Kontrabass.
6. Hvilken gresk historiker kalles «Historiens far» ? Sig tok Herodot.


Herodot

7. I hvilken stat ligger Los Angeles ? California.
8. Hvor mange kromosompar har et (normalt) menneske ? 23.
9. Hvem bruker en mormyshka ? Vegard tok isfiskere.
10. Hva heter hovedstaden på Madagaskar ? Antananarivo.
11. Hva kalles rakettoppskytingsanlegget på Andøya ? Her var vi ikke i nærheten med Knivskjelodden. Oksebåsen er vel strengt tatt navnet der det ligger, ikke navnet på anlegget.
12. Hvilken kjent «dame» har verdens lengste pekefinger ? Vegard kom på Frihetsgudinnen.
13. Hvilken krig utkjempes i M.A.S.H. ? Koreakrigen.
14. I hvilket fylke ligger Egersund ? Rogaland.
15. Hvem har skrevet Memoarer ? At man skulle fram til en spesifikk forfatter her, lar seg lett problematisere f.eks. med et søk i Bibsys, men Thorbjørn Jagland har uansett ikke skrevet noen slik tittel. Fasit sa Ludvig Holberg.


Ludvig Holberg

16. I hvilket år brakk Oddvar Brå staven ? 1982
17. Hva er både en kjeks og et fjellvann ? Ragnhild kom på Gjende.
18. Hva er Norges eldste avis ? Her er det litt ymse påstander, men de fleste er enige om at Adresseavisen er eldst.
19. Hvor mange (±5) land deltok i andre verdenskrig ? Både Sig og Vegard mente det var i underkant av 50, og vi gikk for 47. 57.
20. Hvilket land har færrest mord i året ? Her var Vegard rimelig sikker på at det er Vatikanstaten, og selv om det ikke er lett å finne noe definitivt svar, er i hvert fall påstanden om at Sverige skulle ha denne æren rimelig lett å tilbakevise. Dette skulle visstnok stamme fra uttalelser i svensk valgkamp, hvilket igjen minner en om nødvendigheten av å ta politikeres utsagn med i det minste lett skepsis.
21. Musikkspørsmål. «Norske godlåter.» Vi skulle ha artist og tittel. a) var umiskjennelig Jahn Teigen: «Mil etter mil»; b) Vi trodde det var Unit Five som sto bak «Evig ung», men det var Zoo; c) Bjøro Håland: «I Love Norwegian Country»; d) Vegard tok etterhvert Sterk Naken og Biltyvene, eller SNOB som det ble lest opp som i fasit, men vi mistenker at vi ikke fikk poeng her, for vi ble trukket 0,5p i løpet av omgangen. Tittelen var ikke «Gummibåten», men «Sommerlykke»; e) Hellbillies: «Ei krasafaravasara fjellbu». 4p/5.

20p/25 ga oss egentlig 36,5p, men vi ble lest opp med 36p/50. Det holdt uansett til tredjeplass. Vant gjorde Wealthy Flag Manufacturers med 37,5p i det som vel er deres første seier, i hvert fall på en stund. Gimsøy I kom på andre med 37p. Etter oss fulgte: 4: Landkrabbene (35,5), 5: Carl & Co (33,5), 6: Quizzy Tunes (33), 7: Noen (32,5), 8: Team Bakken (32), 9: Turboneger (31), 10: Señorene (29), 11: De ustabile (ukjent), 12: Flash exposures (26,5), 13: Babben og de andre og Kremen fra Brekka (25,5), 15: Beer Nuts (25), 16: De uvitende (24), 17: Åsgrend (23), 18: Jokke og (21), 19: Frustrerte frøkner (17,5).

Landkrabbene var best i andre omgang og hadde vel bare en dårlig førsteomgang.

Pottspørsmålet ikk til et lag vi ikke fikk med oss navnet på. De hadde ikke noe svar på hva en patentfører er (eller var). Ragnhild visste at det var en som leder turister over fjelloverganger. Potten går videre til neste uke.

Bilder fra Wikipedia.

Ingen kommentarer: