onsdag 26. oktober 2005

Stopp Pressen 25. okt. 2005

Helle, Ståle, Jenny, Christian og SES stilte på SP i kveld. Eirik meldte forfall. Musikkspørsmålene i kveld var utelukkende fra 60-tallet og det ble ikke gitt slingringsmonn på årstallene. Dette passet vel ikke oss veldig godt og vi tok kun 3p/12 på musikken. Poengmessig endte vi opp litt i underkant av hva vi bør forvente, men det var langt fra oppsiktsvekkende dårlig. Plasseringsmessig har vi imidlertid sjelden eller aldri gjort det så dårlig på SP.

Omgang 1:
1) 2p musikk- artist og år. Vi ante ikke hva vi hørte, men for å skrive noe gjettet vi Dusty Springfield og 1964. P.P. Arnold(?) og 1967.
2) Hvilken låt ble i helgen kåret til tidenes Melodi Grand Prix låt? Jeg så nesten på det programmet, men andre hadde heldigvis fått med seg Waterloo.
3) Hva er navnet på 1. div fotball for menn? SES kunne Adeccoligaen.
4) Terje Jensen er visstnok en norsk musiker som er bedre kjent ved et annet navn. Hvilket? Terje Tysland var første tanken i hodet på mange, og det var ingen vits i å bruke mer tid på det. Jonas Fjeld.
5) Hvem skrev Anna Karenina? Leo Tolstoj.
6) Hva var det tyske kodenavnet på overfallet på Danmark og Norge i 1940? Operasjon Weserübung.
7) På hvilken øy ligger Aceh-provinsen? Sumatra.
8) Navn på øy langt sør i Atlanterhavet, under norsk suverenitet og tidligere kjent som Liverpool Island. Etter en kort diskusjon viste Bouvetøya seg som den heteste kandidaten.
9) Hvilke 12 bøker i det gamle testamentet regnes av katolikkene til Bibelen, men ikke av protestantene? Her var vi sørgelig blanke; de apokryfiske skrifter.
10) I hvilken legendarisk rockegruppe spilte Roger Daltry og Keith Moon. Jenny kunne The Who.
11) Hva var den tidligere betegnelsen på Laos, Vietnam og Kambodsja? Indokina.
12) (2p) Hvem satt i gull 4'ern i OL i Mexico 1968? (1/2p pr navn) Synd vi ikke hadde tid til å kalle inn Ragnar i kveld.... Christian kunne ett navn, men vi rotet bort et halvt poeng ved å oppgi galt fornavn- som er like meningsløst hver gang det skjer. Alf og Frank Hansen viste seg heller ikke å ha sittet i båten, så da ble det null av Egil Søby (ikke Kjell), Steinar Amundsen, Jan Johansen og Tore Berger.
13) 2p musikk- artist og år. Jenny gjenkjente etter hvert Petula Clark og 1963 ville vanligvis ha holdt til poeng for 1964.
14) Hva het den russiske tråleren som stakk av fra den norske kystvakten? Elektron.
15) Hva heter den nye sportskanalen til NRK og MTG som er planlagt i drift ved juletider? Var det Sport1 eller SportN? En kjapp avstemning ga flertall for feil svar.
16) Hvem er aktuell med boken "Krig og fred og religion og politikk og sånn"? Helle og Jenny hadde fått med Anne-Kat. Hærlands forfatterdebut.
17) (2p) I hvilket slag i hvilket år falt Admiral Nelson? SES kunne Trafalgar og 1805.
18) Hvor er Dakar hovedstad? Enighet om Senegal.
19) Hva er frysepunktet for vann i grader Fahrenheit? Flere visste 32 grader.
20) Hvilken detektiv hadde professor Moriarti som en av sine verste fiender? Vi var nær ved å svare Inspector Gadget før Ståle fikk oss på rett kurs og Sherlock Holmes.
21) (2p) Hva heter Over- og Underhuset i England? House of Lords og House of Commons.
22) Skuespiller som var hobbit i LotR filmene og aktuell i TV-serien Lost. Vi kom ikke nærmere enn Dominic, efternavnet er Monaghan.
23) I hvilket år ble dronning Elizabeth II monark i Storbritannia? +/-1 år burde gjøre det mulig å treffe, men vi endte litt høyt med 1955 for 1952.
24) Hva slags nytelsesdrikk er darjeeling? Te.
25) 2p musikk- artist og år. Vi var blanke igjen men sleivet inn et poeng på 1962. Artisten var Carol King.

Det ble 20p/31 etter første omgang som kun holdt til en tredelt 11. plass av 21 lag. Vi var riktignok i godt selskap á poeng med Fab4, poenget foran Lambdax3 og et poeng bak Uavgjortspesialistene. Det var også tett oppover mot toppen, så mulighetene for å avansere var til stede. Ozonlaget ledet med 25,5p og svakeste score var 11p.

Omgang 2:
26) 2p musikk- gruppe og år. Vi hørte The Shadows med Apache, men bommet på 1960 med 1963.
27) Hva var navnet på årets TV-aksjon? Drømmefanger.
28) Hvem var første spiller med 50 mål i Champions League? Raul virket som beste tips.
29) (2p) Første land i Europa til å innføre allminnelig stemmerett for kvinner, og i hvilket år? Sveits hørtes fint ut og 1903 burde være i nærheten. Finland i 1906.
30) Svalbad unntatt, hva er Norges største nasjonalpark? Hardangervidda.
31) Hvem vant 5-mila i OL 1992? Christian var ganske sikker på Bjørn Dæhlie.
32) Hva kalte vikingene Russland? Christian var først ute med Gardarike. SES forsøkte igjen å bringe inn forvirring med henvisning til tidligere spørsmål. Som en påminnelse kan nevnes at Blåland var vikingenes betegnelse på Nord-Afrika.
33) Kjent nordmann som bodde på Ekely og døde der i 1944. Edvard Munch.
34) (3p) Hvilke fylker er Norges minst folkerike. Finnmark og Sogn og Fjordane kom raskt frem. Helle ble overkjørt på Aust-Agder, da vi i steden gikk for Vest-Agder. Det uopplyste flertall med undertegnede i spissen plasserte Kristiansand i aust. De fylkene burde slås sammen for å forenkle geografien. Apropos sammenslåing; skulle det ikke holdes en avstemning om nettopp dette sammen med stortingsvalget i høst? Det har vært merkelig stille om resultatet...
35) I hvilket år ble Televerket til Telenor? Her var vi dugelig tidlig ute med 1990. 1995.
36) I hvilket kjent band var Peter Best trommeslager i en kort periode? The Beatles.
37) (2p) Hvilken sanger har fortid som keeper i en europeisk storklubb, og hva heter klubben? SES motbeviste at Champions League sendingene er helt unyttige; Julio Iglesias og Real Madrid.
38) 2p musikk- arist og år. Nok en bom med Glenn Campbell og 1967 for Jim Reeves og 1963.
39) I hvilket TV-program finner man Birger Løking, Halvor Bakke og Jan Soløy? Jenny visste Homsepatruljen.
40) Hvilken by er bispsete i Borg bispedømme? Vi hadde god tro på Sarpsborg og det var litt pinlig da det viste seg å være Fredrikstad.
41) I hvilken gren tok Norge sin eneste gullmedalje i OL i Amsterdam, 1928? Bokseren Otto Wessel von Porat tok visst sin gulmedalje i Paris, 1924. I 1928 var det kronprins Olav mfl som sto på pallen for gull i seiling.
42) I hvilket år foregikk kulturrevolusjonen (+/-1år)? Her var vi overraskende blanke og vi smakte på alle årstall mellom 1930 og 1970 uten å få napp i hukommelsen. Litt resignert endte vi på 1952. Fasit sa 1966. Det ga ingen gjenklang hos undertegnede.
43) Hvilket treslag er vanligvis brukt i fyrstikker? Vi ble enige om osp.
44) Et annet navn for kolje. Ståle tok hyse.
45) I hvilken OL-gren tok Johnny 'Tarzan' Weissmüller gull? Svømming.
46) Hvilken amerikansk skuespiller har sønnene Kit og Charles med sin lesbiske kjæreste Sidney Bernard? Helle tok Jodie Foster.
47) Hva er det offisielle språket i Pakistan? Urdu.
48) Hvor er Nordlandsbanens endestasjon? Bodø.
49) Hva er entall av grafitti? Ikke noe vi hadde hørt om, så vi sjanset på et lurespørsmål og gjettet grafitti. Grafitto.
50) 2p musikk- artist og år. Vi tippet igjen ganske blindt og fikk 0p selv om Christian mente sjansene var gode for at vi hørte Neil Sedaka, muligens fra 1964. Ricky Nelson, 1961.

Det ble ikke mer enn 19p/32 i andre omgang og 39p/63 totalt. Dette bragte oss helt ned på 14. plass sammenlagt. Svakeste score i kveld var 27p og Bluesmen vant med 49p. Vi scoret vel ikke så mye dårligere enn vi har gjort før, så muligens er konkurransen blitt tøffere denne sesongen. Denne runden var vi riktignok uheldige med musikken, og det har vært lenger opp til 1. plass enn 10p etter dårlige runder før.

Ingen kommentarer: