onsdag 12. oktober 2005

Stopp Pressen 11. okt. 2005

Christian, Daniel, Jenny, Sig og SES sto bak vårt muligens svakeste resultat noensinne på SP. Vi har vel tidligere lagt merke til at våre prestasjoner er svært avhengige av spørsmålenes 'karakter' og for å gi litt ros i elendigheten tror jeg vi har bevist at vi på de riktige dagene kan matche de beste lagene. Nedenfor er imidlertid en liste med 50 spørsmål som med få unntak åpenbart faller utenfor våre interesseområder.

Omgang 1
1) 2p musikk- gruppe og år (+/-1år). Vi gjenkjente Travis og plasserte den (sing, sing, sing el.l)korrekt i 2001.
2) Hva heter eneste torskefisk som lever i ferskvann? Christian visste at det er lake. (SES trodde at lake var noe reker ble lagt i etter at de døde.)
3) Hvem står bak dekorasjonene i Universitetes Aula? Edvard Munch.
4) 3p for én begivenhet: Når vant Norge sin første landskamp i fotball for herrer(+/-1år), hvem slo vi og hva ble resultatet? Vi har vanligvis brukbar dekning på fotballspørsmål, men her ble det gjetning og 0p for 1912, Sverige og 2-1. 1918, Danmark og 3-1.
5) Hvilket land overfalte Etiopia i 1935? Italia.
6) Hva er tittelen på Ambjørnsens bok om Rita, Charlie og Erling, også kjent som "Frikernes historie". Flere mente at det måtte være Hvite Niggere.
7) 21p for presidentene i Lagtinget og Odelstinget. Dette leste vi om før forrige quiz på SP og husket at Inge Lønning var ny president i Lagtinget. Odelstingets nye president er en kvinne fra AP, men vi kunne ikke huske Berit Brørby og tippet Gunn Karin Gjuul.
8) For hvem er Magne Furuholmen forsvarer i NOKAS-saken? Vi ble etter hvert ganske enige om Havnå og utelukket Kjell Allrich Schumann.
9) I hvilken tegneserie finner vi de klønete detektivene Dupond&Dupont? Tintin.
10) Hvem sang slageren "Det er lov å være blid"? I mangel av andre kandidater falt vi ned på Jens Book-Jensen.
11) Hvilket län i Sverige ankommer man etter passering Svinesundsbroen? Full enighet om Bohuslän som i 1998 ble slått sammen med Elfsborgs län og danner i dag Västra Götaland.
12) Hva slags sykdom/lidelse er trombose/emboli? Her var vi innom det meste, men klarte liksom aldri å formulere blodpropp.
13) 2p musikk- gruppe og år(+/-1år). Vi hørte noe som minnet om klissete musikk fra et ubestemt tiår og tippet i frustrasjon Diva og 1994. Fasit sa, til Christians overraskelse, Ugress og 2002.
14) Hvilken er den høyeste beliggende hovedstad i Europa? Madrid ble nevnt, men vi trodde Andorra la Vella lå høyere.
15) Hva er dimsun (muligens dim sun)? En kinesisk rett.
16) Hvilken kosmetikkprodusent har parfymen One? Jenny tok Calvin Klein.
17) Hvilken av følgende klubber har Petter Belsvik ikke spilt for? Lillehammer, Gjøvik/Lyn, HamKam og Austria Wien. Det ble 50/50 mellom Lillehammer og Gjøvik/Lyn og vi bommet.
18) Hva slags dyr var Rimfakse fra nordisk mytologi? En hest.
19) Hvem er dette? Sovjetborger involvert i utviklingen av hydrogenbomben, fikk Nobels fredspris i 1975 og døde i 1985. Andrej Sakharov.
20) Hvilken skuespiller spilte småskurk i Trainspotting, storskurk i The World is not Enough og dårlig stripper i The Full Monty? Noen mente å vite hvem det var, men ingen husket navnet; Robert Carlyle.
21) Hvem har skrevet "Den hvite løvinnen", "Den femte kvinnen" og "Villspor"? Getning på Paulo Coelho. Henning Mankell.
22) Fra hvilket land kommer den nye farsotten, Sudoku? Japan.
23) Hvilken tegneseriefigur feiret 10-års jubileum på Sentrum Scene 9. sep? Pondus.
24) Det finnes visstnok mange (over 30o tror jeg ble nevnt) fjelltopper over 2000m i Norge. 137 av dem liggfer i samme kommune. Hvilken? Lesja er ialle fall i nærheten av Lom.
25) 2p musikk- gruppe og år(+/-1år). Flere identifiserte Iron Maiden og 1987 ble godtatt for 1986.

Dette ga 17p/31 etter 1. omgeng og en 14. plass av 22 lag. Svakeste lag fikk 11p og teten lå på 27p 0g 26p. Med en ekstremt sterk 2. omgang kunne muligens 3. plassen på 22p være innen rekkevidde, men slik skulle det ikke gå- snarere tvert i mot.

Omgang 2
26) 2p musikk- gruppe og år(+/-1år). Vi identifiserte Marillion, og 1984 var nært nok 1985 for poeng.
27) Hva støtter man om man går med rosa armbånd med sløyfer? Jenny visste at det er brystkreftsaken.
28) Hvem har kommet opp med navn som Uri Schweizerkäse, Adol Fitler og Finn Marksvidda? Vi kom opp med noen navn, men glemte utrolig nok i det hele tatt å nevne KLM, og endte isteden med Christoffer Nielsen.
29) I hvilket år ble Cassius Clay OL-mester i boksing? Det sto mellom Roma, 1960 og Tokyo, 1964, og vi bommet.
30) Hvem produserer Pizza Grandiosa? Stabburet.
31) Hva het kvinnen som blåste i et bukkehorn for å varsle om skottehærens ankomst i 1612? Christian husket Pillar-Guri.
32) Hvilken gammel nordisk tittel tilsvarer greve? SES gjettet jarl.
33) I hvilken kommune ligger Oslo Lufthavn Gardermoen? Vi entes etter hvert om Ullensaker.
34) Hvem var sjef for det tyske flyvåpnet under 2. verdenskrig? SES visste at det var Herman Göring.
35) I hvilken stat var Bill Clinton guvernør før han ble president? Arkansas.
36) Fra hvilken artist har DumDum Boys (Schlägers) og Clash (London Calling) kopiert et platecover? Jenny tok Elvis.
37) I en retvinklet trekant med kateter med lengde 3cm og 4 cm, hvor lang er hypotenusen? 5cm.
38) 2p musikk- gruppe og år(+/-1år). Vi hørte noe som jeg tror Christian identifiserte som Word Up, originalt av Cameo. Men hvem som fremførte denne versjonen vakte diskusjoner. Vi endte med INXS og 1988, og nevnte aldri Gun og 1994.
39) Hva er man redd for om man lider av autofobi? Vi mente etter hvert at redsel for seg selv hørtes rett ut, men det er redsel for å være alene.
40) Hvem var statsminister i Sverige 1969-76? Vi nevnte Olof Palme, men fikk det ikke til å stemme. Tage Erlander stemte i alle fall ikke.
41) I hvilket år ble Sony Walkman først introdusert? Jenny mente å huske at hun hadde en i 1979, men mistenkte at den kunne ha kommet tidligere, og vi tippet litt umotivert 1976.
42) Hva er Arabica og Robusta? Sig nevnte først kaffe, men et forslag om fonter ble akseptert uten videre diskusjon. Kaffebønner.
43) Hvor ofte arrangeres EM i friidrett? Vi var ganske sikre på hvert 2. år, men det er visst hvert 4. år.
44) I hvilken flm fra 1971 spiller Bjørn Sand en frustrert husbygger mens Rolv Wesenlund er entrprenør Kleppe og har for øvrig 7 roller? Sig tok kjapt Norske Byggeklosser.
45) Hva slags likør er Cointreau? Appelsin ble akseptert for sitrusfrukter.
46) Hva slags dyr er volpino italiano? Inspirert av hvite italienere tippet vi høns, men det er visst en hund- uvisst hva slags, men QM nevnte noe om fillebikkje.
47) Hvem vant 4x100m stafett for kvinner i OL 2000? Enighet i laget om Frankrike, men det viste seg å være Bahamas.
48) 2p for velbrukte navn på 90-tallet. Hva var mest brukte jente- og guttenavn i nevnte tiår? Vi tippet blindt Marius og Marianne og bommet på Ida og Martin.
49) Hva er tyngst av gull, platina og bly? Vi burde vel ha forutsetninger for å vite dette og var ganske sikre på gull, med platina som en god outsider.
50) 3p musikk- Hvem fremfører, når (+/-1år) og hvem hadde originalen? Vi hørte All Along the Watchtower, og flere hadde Bob Dylan på det siste punktet. Kveldens versjon var imidlertid ukjent og vårt tips ble Bill Havens og 1969. Det viste seg å være Marius Müllers Funhouse i 1994.

Det ble ikke mer enn 14p/30 i 2. omgang og en tredelt 14. plass med totalt 31p/61. 22 lag fullførte og svakeste lag endte på 20p. Kveldens vinnere var LambdaLambdaLambda med hele 47p. Vi står i umiddelbar fare for å havne i den pinlige situasjonen at vi blir tatt igjen av lag i sammendraget som har deltatt i færre runder enn oss!

Ingen kommentarer: