lørdag 2. september 2006

Stopp Pressen 29.08.2006

Laget besto i dag av Helle, Eirik, Jenny, SES og Christian.

1. omgang
1. (2p) Hvem hører vi og fra hvilket år±1 er sangen? Vi hørte Stars av Simply Red, men 1994 ble bom på årstallet 1991.
2. I hvilken norsk by ligger Mariakirken? Vi prøvde oss på Mariakirken i Maridalen, Oslo. Quizmaster var dog i det vanskelige hjørnet og godtok bare stående kirker. Bergen.
3. Hvilken russisk juveleer ble kjent for de fantastiske eggene han laget for Tsarfamilien? Peter Carl Fabergé
4. I hvilken pop/rock gruppe var David Byrne fogrunnsfigur? Jenny og SES kunne Talking Heads.
5. Hvilken diktator var kjent under tilnavnet Baby Doc? SES kom frem til Jean-Claude Duvalier etter mye grubling.
6. Hvor skal fotball VM for kvinner avholdes neste år? SES tok Kina.
7. Hva ble nevnt av Benjamin Franklin i 1784, foreslått av William Willet i 1907 og først innført av Tyskland i 1916? Eirik var først ute med sommertid.
8. Hvilken østeuropeisk hovedstad heter Pressburg på tysk? Ikke Praha men Bratislava.
9. Hva heter forfatteren Nikos Kazantzakis mest kjente romansom også er filmatisert? Zorba var vel eneste alternativ.
10. Hva kjennetegner en som lider av somnambolisme? SES var kjent med søvngjengeri.
11. Hva slags alfabet bruker man for å skrive russisk? Kyrillisk
12. Hvilken amerikansk millitærnekter sa: ”No vietcong ever called me nigger” Det sto mellom Malcolm X og Muhammed Ali og vi valgte feil.
13. (2p) Hvilken komponist hører vi og nevn et av hans leveår? Vi hørte Vivaldis fire årstider og med 1700 hadde vi god margin begge veier på leveåret som var mellom 1678 og 1741.
14. Hva er nærmeste naboland til øystaten Trinidad og Tobago? Til Jennys fortvilelse brukte vi mye tid på dette. Det hjalp da heller ikke å tenke mye da vi svarte Brasil, mens det riktige landet var Venezuela.
15. Hva slags drikk er Gilde taffel? Aquavit.
16.Hvilket årstall? Margaret Thatcher er parlamentarisk leder for det konservative partiet, 27 personer omkom i en togulykke på Tretten stasjon, det blir påbudt med bilbelte i Norge, Grete Andersen blir verdensmester på Bislett, Nasareth vinner Grand Prix med love hurts og Tiger Woods blir født. Vi bommet akkurat med 1976 for 1975.
17. Hva er baklava? Vi fikk rett for gresk kake. Egentlig et bakverk av tyrkisk opprinnelse.
18. Hvilken fransk politiker sto for innføringen av ”den femte republikk” i 1959? Charles DeGaulle.
19. Hvilke to hovedsteder ligger på hver sin side av Kongo? Vi klarte ikke komme på særlig mange og måtte gå for en i vær ende og håpe på et poeng. SES foreslo korrekt Kinshasa og feilaktig Luanda. Brazzaville var den andre.
20. Hva heter realityprogrammet med Christer Falck som har premiere førstkommende søndag? Helle og Jenny kunne Enstemmig.
21. (2p) Hvem har skrevet om Martin Beck? SES hadde både lest og sett filmatiseringer av Maj Sjöwall og Per Wahlöös detektiv.
22. Hva slags dyr er en kapun? Vi svarte fisk, men flere av lagene med lang quizerfaring visste at det var snakk om en gjellet/kastrert hane. Det er for øvrig forbudt å kastrere fjærkre i Norge.
23. Annet navn på idrettsarrangementet La Vuelta? Vi tenkte lenge på spanske arrangement før SES kom på Spania rundt.
24. Hva het plantasjen til Scarlet O’Hara i Tatt av vinden? Jentene kunne Tara.
25. (2p) Hvem hører vi og fra hvilket år±1 er sangen? Vi hørte freak out, og Eirik kom på Chic. Vi slang på en Le foran, men fikk poeng likevel. 1979 ga også poeng for 1978.

Etter første omgang inntok vi en nokså middelmådig sjetteplass med 22 av 30 mulige poeng. Lapsus lå sist med 14 poeng, mens solens sønner nok engang lå først med kun et poengtap, og 29 poeng. Stråløymåløysa og Bohemer på ny pub fulgte med 27.

2. omgang
26. (2p) Hvem hører vi og fra hvilket år±1 er sangen? Alle kjente igjen Maria Magdalena, Sandras store hit fra 1985.
27. Hvilken moteskaper het egentlig Gabrielle Bonheur? Jenny tok Coco Chanel.
28. I hvilket land er Georgi Parvanov president? Vi var ikke sikre, raste rundt i Øst-Europa og endte med Armenia. Bulgaria kom aldri opp selv om han kom på statsbesøk dagen etter.
29. Hva er det egentlige navnet på Ishavskatedralen. Ingen visste dette så vi gjettet Tromsø domkirke. Tromsdalen kirke.
30. I hvilken fjellkjede er Pico d’Anteo høyeste topp med 3403 (3404 på Wiki) meter? SES tok Pyrineene.
31. Hvilken person skrev In His Own Write og A Spaniard in the Works i 1975. Hans rector sa at han var en av de verste elevene på skolen, han ble overvåket av J. Edgar Hoover og FBI, har et minnesmerke i Durness, Skottland og var gift med en japansk kvinne? John Lennon
32. Ved freden i Roskilde i 1658 ble en større norsk by overgitt til Sverige (midlertidig). Hvilken? SES og Christian ville først til Trondheim, men ble møtt med sterke protester av en patriotisk Eirik. Dermed endte vi med mellomløsningen Halden som er en klassisk kasteball. Trønderske lærere fortier visstnok denne delen av norsk historie.
33. (2p) Hvem spilte sjåføren og Miss Daisy i filmen Driving Miss Daisy? Jenny kunne Jessica Tandy og Morgan Freeman.
34. Fra hvilken by kommer fotballklubben Feyenoord? Rotterdam
35. Hvilket mårdyr fra Nord-Asia er et ettertraktet pelsdyr? Jeg husker ikke hvem som nevnte sobel først, men alle var enige.
36. (4p) Hvilke fire løpsøvelser gjennomføres i 10-kamp? Guttene kom frem til 100, 400, 1500 meter og 110 meter hekk.
37. Hva het flyet Charles Lindbergh krysset Atlanteren med i 1927? Slakk basiskunnskap eller kollektivt jernteppe frarøvet oss poeng for Spirit of St. Louis. (http://en.wikipedia.org/wiki/Image:Spirit_of_St._Louis_Smithsonian.JPG). Vi svarte Stars and Stripes som i Wiki kan referere til:
Flag of the United States
Stars and Stripes, the official newspaper of the U.S. Armed Forces
Stars & Stripes, a series of racing yachts in the America's Cup
Stars and Stripes Vol. 1, the last album by The Beach Boys
The Stars and Stripes Forever, the American National March, written by John Philip Sousa
United States men's national soccer team
38. (2p) Hvem hører vi og hvem skrev teksten? Vi hørte Kaptein Sortebill med tekst av Torbjørn Egner. Eirik gjenkjente stemmen til Henki Kolstad.
39. Hva heter det franske nasjonalsymbolet a la ”Ola Nordmann”? Jenny tenkte så det knakte og kom til slutt på Marianne.
40. I hvilken TV-serie spiller Sean Hayes, Megan Mullally og Eric McCormack? Will & Grace
41. Hva er det norske navnet på Gooseberry? Vi endte med bjørnebær. Stikkelsbær.
42. Hva kalles en skulptur av menneskekroppen uten armer og bein, og ofte uten hode? Torso
43. Hvilket kunststoff ble oppfunnet i 1938 og fikk navn etter byene der forskerne arbeidet? Eirik var først ute med nylon.
44. Hva heter orkanen som nå nærmer seg Florida? SES hadde nevnt Ernesto som et hett tema før qiuzen.
45. Hvilken stilling hadde Einar Gerhardsen før han ble statsminister i 1945? Vi prøvde partisekretær, men han var ordfører i Oslo.
46. Hva er tvillingparene Bert & Nan og Freddie & Flossie bedre kjent som? SES imponerte med Bobseybarna.
47. I hvilken amerikansk delstat ligger Baltimore? Maryland.
48. Hvor lang er en fot? Jenny kunne 12 inches og SES regnet ut 30,48 cm. QM godtok alt mellom 30 og 31.
49. Hva er kvinnesakspioneren Elise Ottesen Jensen bedre kjent som? Dette var nesten gratis i form av mellomnavnet, men likevel svarte vi blankt for første gang på lenge… Ottar.
50. (2p) Hvem hører vi og fra hvilket år±1 er sangen? Vi hørte Sunday Morning og et tidlig tips på Jamie Cullum gjorde at alle sluttet å tenke - Maroon Five. 2004 ga likevel poeng for 2003.

I denne omgangen burde vi klart langt flere poeng enn 24 av 32, men når vi ikke husker det åpenbare blir vi straffet. Vi falt ned til syvendeplass med 46 av 62 poeng totalt, da ArntBernt passerte oss med et poeng. Nederst fant vi Who cares…, mens Solens sønner vant igjen med 58 poeng, et poeng foran bohemer på ny pub.

Ingen kommentarer: