fredag 15. september 2006

Stopp Pressen 12. september 2006

Øivind, Helle, Ståle, Eirik, Jenny og SES klarte ikke å følge opp plasseringen fra forrige uke, men høstet likevel en anstendig poengsum i kveldens runde.

Omgang 1:
1) 3p musikk- 2 artister og år(+/-1). Vi hørte Ella Fitzferald og Louis Armstrong synge "Dream a little dream of me", men vi bommet med 1946 på 1950.
2) I hvilken amerikansk delstat litter gamblingbyen Atlantic City? New Jersey.
3) Hvilket hardt materiale lages av det myke kaolin? Øyvind visste at kaolin var en type leire og tippet at svaret var porselen.
4) Hva het faren til Knoll og Tott? Kaptein Vom.
5) Fra hvilken svensk fotballklubb gikk Arne Erandsen nylig fra trenerjobben? IFK Göteborg.
6) Med hvilket land var USA i krig i 1898 som resulterte i at Filippinene og Puerto Rico ble amerikanske? Spania.
7) Hva er en trimaran? En båt med 3 skrog.
8) Hvilken av følgende byer ligger høyest over havet; Addis Abeba, Kabul, Katmandu eller Quito? Det sto mellom de to siste og Helle hadde tro på Quito (2850moh) fremfor Katmandu (1300moh). Kabul viste seg også å ligge høyere enn sistnevnte (ca. 1800moh) mens Addis Abeba ligger på hele 2500moh. Quito listes som den nest høyestbeliggende hovedstaden. Hvilken er den høyeste?
9) Hva er et mer kjent navn på sangen Nordmannen? Etter an gjennomgang av aktuelle kandidater virket "Mellom bakkar og berg" som et naturlig tips.
10) Hva er Luis Nazário de Lima bedre kjent som? Vi misset, som vi vanligvis gjør på disse fotballpseudonymene, på Ronaldo.
11) Er det stalakitter eller stalagmitter som vokser oppover? Stalagmitter.
12) Hvilken sykdom er Epstein-Barr viruset årsak til? Vi fant ikke frem til mononukleose.
13) 2p musikk- artist og år(+/-1). Eirik gjenkjente raskt Bryan Ferry men ingen ante når i karrieren dette kunne være og 1986 ble altfor sent for 1974.
14) Hva kalles ekspresstoget mellom London og Edinburg som har gått daglig siden 1800-tallet? Tips på Highland - og Caledonian Express. The Flying Scotsman.
15) Irene Joliot delte i 1935 nobelprisen med sin mann Frederic. Dette var 3. gang Irenes familie fikk prisen. Hvem var de to foregående? Pierre og Marie Curie virket som et godt tips.
16) Fra hvilken oldtidsby kom Abraham i Bibelen? Ur.
17) Hva heter fornøyelsesparken i Stockholm? Gröna Lund.
18) (2p) Hva heter rollefiguren til Tom Cruise i Mission Impossible (for- og efternavn)? Her var vi egentlig aldri i nærheten og måtte nøye oss med et håpløst tips på John Deer. Ethan Hunt.
19) Hva er en kremle? En sopp.
20) Fra hvilket land kommer flyselskapet Maersk? Tips på Nederland. Danmark.
21) 3p for bilmerker. Hvem produserer modellene:
a) Elantra. Enighet om Opel, men det var Hyundai.
b) Ka. Ståle tok Ford.
c) Swift. Eirik mente Suzuki.
22) Hvem skrev Kanonene på Navarone? Alistair MacLean.
23) I hvilken engelsk by foregår handlingen i Fawlty Towers? Torquay.
24) I hviket band er Jan Ove Ottesen vokalist? Kaizers Orchestra.
25) 2p musikk- artist og år(+/-1). Eirik gjenkjente Sam Brown, men bommet knapt på 1988 med 1986.

22p/32 ga bare en 11. plass av 21 lag etter første omgang. Lambdax3 og Solens Sønner toppet med 28p. Laveste score var 10p.

Omgang 2:
26) 2p musikk- hvem hører vi og år(+/-1). Vi hørte Erik Bye og "Vandringsmann", men årsangivelsen satt dårlig i kveld og 1973 ble for sent for 1966.
27) Hva heter kjæresten til Spiderman? Poenget var innen rekkevidde, men Mary Jane satt for langt inne i kveld.
28) Fra hvilket dyr kommer pelsverket gråverk? Ekorn.
29) Navn på en øy i Atlanteren og på en type hetvin. Madeira.
30) Hva het sjokoladen Twix tidligere? Raider.
31) Hva heter Ivy League universitetet på Manhattan? Jenny visste Columbia.
32) Hva produserer Conrad Langaard? Tobakk.
33) Hvilken idrett utøver Laura Davies? Eirik gjenkjente henne fra golf.
34) Hvor utkommer avisen Øvre Smålenene? Askim.
35) Hvor mange brikker starter hver spiller med i Damm? Dette har vi svart feil på en gang før, og jeg tror vi gjorde nøyaktig de samme feilvurderingene i kveld som den gang og svarte 16. 12.
36) Hvor lang er en britisk inch? 2,54cm.
37) (2p) I eventyret om Askeladden og de gode hjelperne hadde den ene hjelperen et antall årstider i kroppen. Hvor mange somre og vintre bar han på? Mulig noen satt med et bedre svar og at det gikk litt fort i svingene da det ble svart 7 somre og 7 vintre. Det ble senere klart at dette var et 2p spørsmål og fasit sa 7 somre og 15 vintre.
38) 3p musikk- hvem hører vi, år(+/-1) og fra hvilken TV-serie. The Who ble raskt identifisert, men året glapp igjen og vi bommet på 1971 med 1974. På TV-serien var vi først inne på CSI, men endret det senere til Cold Case.
39) Om det trekkes en rett linje mellom Oslo og Athen, hvilke land passerer linjen gjennom? (Man kunne maks oppgi 10 land). Vi hadde en fraksjon som lå litt langt øst og en som lå altfor langt vest, men kompromisset stemte sånn noenlunne og vi traff med Sverige, Polen, Tsjekkia, Ungarn, Serbia, Makedonia. Da hadde vi utelatt Slovakia. Danmark ga også poeng med en henvisning til Bornholm og vi scoret 6p/8 etter å ha brukt for mange garderinger på Balkan.
40) Rune Rudberg skulle visst møte i tingretten på et eller annet tidspunkt i nær fortid, men prioriterte noe annet. Hva da? Eirik mente han hadde spilt fotball.
41) Hva inneholder en rett som på en italiensk meny beskrives med "con aglio"? Jenny visste hvitløk.
42) Hvem har skrevet bøkene om Ole Brumm? A.A. Milne.
43) Hvor mange stjerner er det i Australias flagg? Øivind talte opp 6.
44) (2p) Hvem vant US Open for herrer og damer? Maria Sharapova og Roger Federer.
45) Hvilken Oscar belønnet filmskaper står bak dokumentaren Sicko? Vi hadde først Michael Moore, men i et anfall av kollektiv amnesi kunne plutselig ingen huske at Moore fikk en Oscar i 2002 for Bowling for Columbine og den kontroversielle anti-Bush takketalen, så vi endret til Oliver Stone.
46) I hvilken forbindelse har Frank Murud vært i nyhetene i det siste? Underslaget i Undervisningsbygg.
47) Hva het Kalles fantasifigur i den svenske 80-talls barne-TV serien "Kalle i klätterträdet"? Eirik husket Emma.
48) Hva het Harald Hårfagres mor? SES husket Ragnhild.
49) Hvor produseres den eksklusive Kona kaffen? Jenny visste Hawaii.
50) 2p musikk- hvem hører vi og fra hvilket album? Noen gjenkjente Marit Larsen, men vi bommet på "Under the Surface" med "Reckless".

28p/38 i andre omgang ga småpene 50p/70 totalt, men vi ga bort for mange poeng, særlig i andre, og endte på 8. plass 10p bak kveldens vinnere Lambdax3. Stråløy tok 2. plass med 59p og 6Kjappe 3. med 57p. Laveste score av 21 lag ble 26p.

Ingen kommentarer: