torsdag 28. september 2006

Highbury 21. september 2006 - Munkholm V, runde 4

Daniel, Ragnar, Espen og SES ble forsterket med Tove2 som har bidratt på laget på Highbury ved noen tidligere anledninger. Tross fullt lag, lå kveldens innsats godt under pari.

Omgang 1:
1) Hvilket firma reklamerer med raspeballer og lutfisk på en drive-through restaurant? Vi husket reklamen men hadde åpenbart ikke fått med poenget til tross for at vi har hatt spørsmålet før. Det var ikke Statoil men Hydro. Så mye for reklameverdien av den filmen.
2) Hvilke land på det amerikanske kontinentet er det eneste som finnes på magasinet Foreign Policy's liste over de verste statene i verden? Vi hadde verken hørt om magasinet eller dets lister og tippet Cuba. Haiti.
3) Hvilken del av kroppen rammes av glositt? SES mente vagt å huske en tidligere bom på dette spørsmålet og tippet tunga. En unødvendig misforståelse mot slutten av omgangen gjorde at vi korrigerte til halsen.
4) I hvilket håndverksarbeid brukes en skyttel? Tips på veving.
5) Hvilket lag spiller i samme gruppe som Barcelona, Chelsea og Levski Sofia i årets Champions League? Werder Bremen.
6) Hva heter hovedstaden i Pakistan? Islamabad.
7) Hva er rigor mortis? Dødsstivhet.
8) Hvor mange amerikanske presidenter døde i embetet i tidsrommet 1900-2000? Vi kunne bare navngi to, ante noen til og traff litt heldig på 4. McKinley, Harding, Roosevelt og Kennedy.
9) Hvilket europeisk land avskaffet kongedømmet i 1973? Hellas.
10) (2p) Hva heter de to vannene på hver sin side av Besseggen? Flere husket Gjendevann. Bessvatn var et naturlig tips på nr 2.
11) Hvilken forfatter har skrevet romanen "Tar Baby" eller på norsk "Dukke i bek"? Vi ante ikke men har tidligere hatt hell med Minette Walters. Toni Morrison.
12) Hva heter hunden til animasjonsfiguren Wallace? Gromit.
13) Hvor høyt over underlaget henger ringene i turn? Det ble en lang debatt hvor estimatene varierte voldsomt men vi scoret til slutt på 240cm hvor jeg tror fasit sa 255cm og aksepterte svar mellom 240cm og 270cm. Wikipedia nevner for øvrig 275cm som inkluderer ca. 20cm matte.
14) Fra hvilket verk kommer sitatet "Proletarer i alle land, foren dere!"? Det kommunistiske manifest.
15) Hva er den vanligste stjernetypen i vår galakse (svar på 2 ord)? Dvergstjerner kommer i så mange farver og vi bommet, mot Espens råd, på kuløren. Røde dverger.
16) I hvilken by finnes Trajansøylen og Victor Emmanuel monumentet? Roma.
17) Hvilken rockegruppe sto bak rockeoperaen Tommy? SES hadde en fornemmelse for The Who.
18) Hva slags edelsten er Koh-i-nor? Diamant.
19) Hvilket produkt fra Nidar har samme navn som det engelske navnet på en av de 7 dvergene? Her trakk vi blankt og gjettet til slutt Laban. Doc.
20) Hvem spilte komifiguren Jacob Winche-Lanke? Trond Kirkvaag.
21) Hva var Draupne i norrøn mytologi? SES husket Odins gullring.
22) På hvilken ukedag avholdes statsråd på Slottet? Fredag.
23) Hvilken idrett bedriver Vibeke Skofterud? Langrenn.
24) Hva er en havsule? Tove2 visste fugl.
25) Fra hvilket land kom fjellklatreren Edmund Hillary? Vi hadde alle forestilt oss at han var britisk. New Zealand.

Etter å ha rotet bort 2p på spørsmål vi faktisk kunne, ble det bare 19p/26 i første omgang. Vi lå riktignok ikke langt bak teten på en tredellt 5. plass med Hurraguttene og Gundermetoden, poenget bak en tredelt 2. plass med LagA, Inte vet jag og Sorgenfri, mens Paradokset ledet med 22p.

Omgang 2:
26) Hvilken skuespillerinne skal skille seg fra rockeren Chris Robinson? Vi ante ikke og tippet Julia Roberts. Kate Hudson.
27) Hvilken helgen vokter himmelens porter? St. Peter.
28) Nevn et leveår for filosofen Arthur Schopenauer. Vi traff uten å overbevise med 1850. 1788-1860.
29) Hva var grunnen til at kjendisen Paris Hilton nylig ble arrestert? Vi hadde fått med at hun fyllekjørte, dvs promillekjøring.
30) Hva er det norske motstykket til den danske Robertprisen og finske Jussiprisen? Det sto til slutt mellom Amandaprisen og Spelemanprisen og vi valgte feil.
31) Hva slags produkt er Bommerlunder på Vinmonopolet? SES visste aquavit.
32) Hvilken skjortefarve har vært den vanligste til vinneren av VM-finalen i fotball på finaledagen? Mye tidsbruk betalte seg da vi gikk for blå. Tror fasit nevnte Italia i 1934, 1938, 1982 og 2006 samt Brasil i 1958 og Frankrike i 1998.
33) Hvem var første européer på Fiji i 1643? Vi gjettet Cook(1728-79) som var eneste noenlunne passende kandidat selv om vi korrekt mistenkte at han levde noe senere. Abel Tasman ble glemt.
34) Hvilken ukedag er islandske laugardagur? Lørdag.
35) Fra hvilket land kommer flyselskapet Malev? Daniel visste Ungarn.
36) Hvilken statsleder fikk komplimentet "like you, he had great hair" av George W. Bush? Koizumi, Japans statsminister.
37) Hvilket Ibsenjubileum feires i år? 100 år siden hans død.
38) Hvem vant 10.000m for herrer i sommer OL 1996 og 2000? Haile Gebrselassie.
39) I hvilket fylke ligger Rakkestad? Østfold.
40) Hva heter det værharde havstykket på kysten mellom Molde og Kristiansund? Flere mente at det ikke var ukjent uten å kunne reprodusere Hustadvika.
41) Fleip eller fakta: I Colorado er det en by som heter Holy Moses. Vi hadde ikke hørt om et slikt sted og gjettet fleip. Fakta.
42) I hvilken kommune har tidligere utenriksminister Jan Petersen vært ordfører? Oppegård (1976-81).
43) Hvilken maler er kjent for motiver som smeltende klokker og brennende sjiraffer? Salvador Dalí.
44) I hvilken norsk by arrangeres kortfilmfestivalen? Grimstad.
45) Fra hvilket land kommer hunderasen Bergamasco? Det hørtes ut som Italia.
46) Fra hvilken musical kommer "One night in Bangkok"? Chess.
47) Hva var fornavnet til Joaquin Phoenix' avdøde bror som var en lovende skuespiller frem til sin død 23 år gammel? River.
48) Hvilken kjent norsk politiker var generalsekretær i Redningsselskapet 2001-03? Vi mente alle å vite hvem det var men måtte gi opp med et tips på Vollebæk eller hvem det var vi resignerte med. Anne Enger Lahnstein var opplagt da vi hørte fasit.
49) Hva omhandler Grunnlovens §100? Flere hadde fått med at det dreide seg om ytringsfriheten, som ble akseptert sammen med trykkefrihet og pressefrihet.
50) 5p om viser med tekst av Alf Prøysen. Hva er tittelen på visene med følgende strofer:
a) "Nå ligg steinrøysa solvarm med fingerstrå". Tips på "Steinrøysa nedi bakken". Blåklokkevikua.
b) "Og vi har sett opp fuglband og vi har pynte tre". Julekveldsvisa.
c) "Vi kjinne oss på moten, legg ut ifrå Toten". Så seiler vi på Mjøsa.
d) "Det bruser hett i mitt blod". Tango for to.
e) "Og på Langåsen veks det guter, fie guter" osv. Tove2 sikret poeng med Sang for gærne jinter. Vise for gærne jinter.

Vi har vel prestert langt bedre andreomganger enn 22p/29. Totalt ble det 41p/55 som også ligger under gjennomsnittet. Det ble kun en 6. plass av 15 lag. Paradokset vant med 46p foran Gundermetoden med 44p, Sorgenfri Dummies 43p og Doffen og Hurraguttene med 42p. Med litt bedre uttelling på tvilstilfellene i kveld, kunne vi tatt noen poeng på konkurrenten i sammendraget. I steden ble det tvert om.Kveldens laveste score var ganske høy på 35p.

Ingen kommentarer: