søndag 23. april 2006

Stopp Pressen 18. april 2006

Helle, Ståle, Eirik, Christian, Jenny og SES stilte til en ny runde som liksom forrige uke, ikke passet oss veldig godt. Vi gjorde i tillegg vondt verre ved å kaste bort flere poeng vi hadde inne og presterte langt under pari.

Omgang 1:
1) 3p musikk. Vi fikk oppgitt at Kurt Nilsen ble hørt og ble spurt om hvem som hadde originalen, i hvilket år(+/-1) og navnet på Kurts band. Christian prikket Tal Bachman på originalen. 1996 ble bom med god margin på 1999, mens Eirik etter hvert husket navnet på Nilsens band; Fenrik Lane.
2) Hva slags dyr er en gimre? Her måtte det gjettes, og vi har tidligere hatt flaks med fugler. I kveld var det en sau.
3) Hvilken artist forbindes med uttrykket "Det er helt sheriff"? Christian tok Gaute Ormåsen.
4) I hvilken idrett er 18-åringen Mats Østberg blant Norges beste? Noen husket en ung fekter, men intet navn, mens andre husket en sjakkspiller med et navn som muligens lignet dette, så det ble et tips på sistnevnte. Rally var vi aldri inne på.
5) Hvilket lands statsleder har uttalt at Holocaust er oppspinn og at Israel burde fjernes fra kartet? Iran.
6) Hvilket parti representerer olje- og energiministeren i regjeringen? Odd Roger Enoksen representerer Senterpartiet.
7) Hva heter svensken som spiller Bertil i TV2s påske- og julenøtter? Robert Gustavsson.
8) I hvilket fylke ligger Skeikampen høyfjellshotell? Helle prikket Oppland.
9) I hvilket band er Kim Ofstad og Johnny Sjo to av medlemmene? Dette var på siden av vår kompetanse og vi gjettet Paper Boys. D'sound.
10) Hvilke to selskaper er i ferd med å fusjonere til Nortura BA? Nok et spørsmål som krevde gjetting. Vi mistenkte at dette kunne være en 2-poenger og garderte derfor med et av hurtigruteselskapene, TFDS og noe innen forsikring, i kveld representert ved Storebrand. Heldigvis var det 1-poenger for vi bommet på alt; Prior og Gilde.
11) Hvilken forfatter står bak bl.a. Nancy Drew, Hardyguttene og Bobsybarna? Vi trakk blankt igjen og kunne bare gjette Dixon som vi var ganske sikre på var feil. Edward Stratemeyer var uansett ukjent.
12) I hvilken by finnes den uferdige kirken La Sagrada Familia? Barcelona.
13) 2p musikk- artist og år(+/-1). Eirik gjenkjente Alice Cooper, men bommet knapt på 1973 med 1975.
14) Hvilket lag rykket ned fra Premier League i helgen? Vi visste godt at Sunderland lå desidert sist. Så langt bak trodde vi faktisk de lå at vi etter et intrikat og feilaktig poengregnskap fant ut at de allerede var rykket ned før denne helgen. Neste kandidat var således West Brom som vi sannsynligvis ville ha funnet ut fortsatt har mer enn en mulighet til å redde seg om vi hadde brukt like mye tid på dem.
15) Hva står D-en for i Franklin D. Roosevelt? Delano.
16) Hvordan lyder ordtaket "Brent barn skyr ilden" på engelsk? Etter litt innledende forvirring, kom Ståle på "Once bitten, twice shy".
17) Fra hvilken plante får man heroin? Opiumsvalmuen.
18) I hvilken by finnes Schönbrunn slottet? Wien.
19) Hva betyr musikkutrykket pianissimo? Vi svarte "svakt" uten å tenke videre over det. Fasit insisterte på veldig svakt.
20) I hvilken by kommer avisen Vårt Land ut? Dette var vel kjent, men vi begynte allikevel å rote. Det nærmeste vi kom var å identifisere den som en kristen dagsavis, hvorpå den ble plassert i Bergen. I ettertid har jeg skjønt at jeg aldri har helt har skjelnet mellom Vårt Land og Dagen. Førstnevnte kommer ut i Oslo.
21) Hvor kommer man om man ringer 22 22 55 55? Alle tenkte først Peppe's Pizza. Etter en stund tenkte imidlertid de fleste Pizzaekspressen og det ble en ny bom.
22) Hva heter det svenske motstykket til Olsenbanden? Jönssonligaen.23) Hvem er den offisielle hovedsponsoren til Tippeligaen? Vi visste at Canal Digital var involvert, men de fleste ligaer tar navn etter sin hovedsponsor og vi gjettet naturlig nok Norsk Tipping.
24) I hvilken by ligger Jåttå hvor bl.a. forsvarets fellesoperative hovedkvarter finnes? Stavanger.
25) 2p musikk- artist og år(+/-1). Vi gjenkjente svært lite her og måtte gjette Jackie Wilson, 1963. Betty Floyd(?), 1967.

15p/29 etter første omgang er noe av det svakere vi har prestert denne sesongen. Det plasserte oss også langt nede på listen på en delt 13. plass av 18 lag. Bluesmen ledet med 22p foran Liten Ida med 21,5p. 18 lag deltok og laveste score var 11,5p.

Omgang 2:
26) 2p musikk- gruppe og år(+/-1). Flere identifiserte Jackson 5, men fasit insisterte på at de her het The Jacksons på dette tidspunktet. 1974 var igjen for tidlig for 1978.
27) I hvilket land har Interpol hovedkvarter? Frankrike.
28) Hvilket populært spill var The Landlord's Game forgjenger til? Monopol. Førtsnevnte ble patentert i 1904 av Elizabeth Magie og kjøpt i 1935 av Parker Brothers som nylig hadde kjøpt rettighetene til Charles Darrows Monopol.
29) Hvem hadde hovedrollen i hørespillserien Dickie Dick Dickens som gikk på NRK første gang i 1965? Vi var blanke og gjettet Maurstad. Eirik nevnte Frank Robert.
30) Hva var høyeste seddelvalør i Norge ved århudreskiftet 1900? Det ble ny gjetting på 20kr etter mye diskusjon som blant annet handlet om når kronene i det hele tatt ble innført (1872) og når daler og skilling ble avviklet (1875). 1000kr.
31) I hvilken amerikansk stat døde 167 mennesker etter en terrorbombe i 1995? Oklahoma.
32) (2p) Hva var Sherlock Holmes' gateadresse (navn og nr)? Baker street var kjent. Vår gjetning på 29 traff imidlertid ikke godt på 221b.
33) Hvem er ny sjef i Avinor? Det er frustrerende at slike navn stadig unnslipper oss til tross for finlesing av aviser. Vårt tips på Leirstad traff godt på Oksums etterfølger som konsernsjef i Norske Skog. Sverre Qvale.
34) Hvilken norsk kommune er størst i areal? Kautokeino.
35) Hvilken popartist har en kone med rolle i Hotell Cæsar? Helle visste Sondre Lerche.
36) Hva kalles den skotske retten som inneholder innmat av sau og som i følge tradisjonen skal kokes i sauemagen? Haggis.
37) Hva er enheten for dreiemomentet på en bil? Newtonmeter.
38) I hvor mange minutter varer en omgang i vannpolo (+/-1min)? Våre overslag lå mellom 15 og 20min. 8 min.
39) 2p musikk- artist og år(+/-1). Jenny gjenkjente Johnny Cash og traff korrekt med 1972.
40) Hva het Silvio Berlosconis utfordrer og valgvinner med knapp margin i det italienske valget? Romano Prodi.
41) (2p) Hva heter tvillingbarna til Fantomet? Vi husket Kit og tippet også Kip, men andremann skulle være Heloise.
42) Hvor mange poeng får man for en bullseye i darts? Christian var sikker på 50.
43) Hvilken film med premiere fredag, er tidenes dyreste norske filmproduksjon? Slipp Jimmy fri.
44) I hvilket band fortsatte Rick Allen mot alle odds som trommeslager i 1984? Def Leppard.
45) Hva heter Islands høyeste fjell? Vi kjente ikke mange høye topper der og måtte gå for Hekla. Hvannadalsjukur (2110m). Hekla er kun 1491moh.
46) Hva slags sprit inneholder drinken Pink Lady? Enighet om gin.
47) Hvilken artist har nylig flyttet til öppna landskap i Skåne hvor han står opp kl. 06:30 for å studere lyset? Helle husket Jahn Teigen.
48) Hvordan lyder regelen for påskens dato, etablert på kirkemøtet i Nikea 325? 1. søndag etter 1. fullmåne etter vårjevndøgn.
49) (2p) Hva het hhv. trommeslager og bassist i Pelle Parafins Bøljeband? Billy Betong på bass var grei. Etter lang pønsking kom Eirik også frem til Guttorm Grevling på trommer. Slurv av sekretæren gjorde imidlertid at navnene ble skrevet i feil rekkefølge og latskap av samme mann gjorde at de ikke var spesifisert med instrument. Våre rettere ga oss derfor kun 1p- og uansett hvor mye jeg innrømmer min skyld i spørsmålet, insisterer jeg på at 92 skal rettes knallhardt ved neste korsvei.
50) 2p musikk- gruppe og år(/-1). Vi tippet The Righteous Brothers på noe vi egentlig ikke gjenkjente, men som viste seg å være Manfred Mann. 1965 ga i det minste poeng på 1964.

20p/31 i andre omgang var ikke så verst, men omgangen var unektelig langt fra optimal, og vi vant heller ikke mye terreng. 35p/60 plasserte oss på en tredelt 10. plass og langt bak teten. Bluesmen vant med 43p, fulgt av Liten Ida med 42,5 og med Fab4 og Stråløy på en delt 3. med 41p. 18 lag fullførte og laveste score var 23,5p. Vi har hatt noen svake uker nå hvor lagene foran oss i sammendraget har trukket fra. Ozonlaget ligger nå på plassen bak oss og tok inn ytterligere 5p i kveld. Fra å se oppover på tabellen, må vi nå i første rekke fokusere på å forvare 5. plassen.

Ingen kommentarer: