mandag 13. februar 2006

Stopp Pressen 7. februar 2005

Det krevde litt innsats i kveld, men vi fikk til slutt samlet fullt lag med Helle, Bente, Ragnar, Christian, Eirik og SES. Runden var på det jevne. Vi mister fortsatt for mange poeng på spørsmål vi har inne og bør ha en god del å gå på fremover. I kveld debuterte også en ny QM som skal erstatte Andreas i noen (3?) uker. Quizen forløp vel noenlunne som vanlig likevel, men det var muligens litt mer 'standard' musikk som ble spilt (uttalt av en musikkignorant) og færre poeng å hente på å tidfeste musikken. Vi gjorde det ikke så galt på musikkoppgavene i kveld, så dette må ha slått ut til vår fordel, men til gjengjeld sviktet vi på en god del andre punkter.

Omgang 1:
1) 3p musikk- Fra hvilken film og hvilke to artister synger. Vi hørte Take us up where we belong el.l. fra En offiser og en gentleman. Artistene var Joe Cocker og Jennifer Warns.
2) Hvem var førstemann over 6m i stavsprang? Sergei Bubka.
3) Hva betyr det latinske uttrykket "Qui vivre verra"? Den som lever får se.
4) Hvilken filmklassiker slutter med ordene "After all, tomorrow is another day"? En fraksjon ville ha Casablanca, men dette var en av de få gangene vi klarte å falle ned på rett svar i tvilstilfeller i kveld og scoret på Tatt av vinden.
5) Hva heter delstatshovedstaden i Wyoming? SES hadde to forslag; Cheyenne og Lansing, men trodde etter hvert at Cheyenne var i Nebraska og Lansing i Wyoming. Som det viste seg i ettertid er Lansing hovedstaden i Michigan... det var litt av en bom. Lincoln, som muligens under press kan forveksles med Lansing, er i Nebraska, mens Cheyenne er delatstatshovedstad i Wyoming. Det var riktignok bom på en 50-50 situasjon, men en fortjent sådan når man ser hvordan det ble bommet.
6) Hvilken golfspiller er kjent som The Great White Shark? Våre sportsentusisater var ganske sikre på Jack Nicholas og ble oppriktig overrasket over Greg Norman.
7) Hva er sivilnavnet til Spider Man? Christian visste Peter Parker.
8) Om hvem handler bøkene "Rewriting History" og "American Evita"? Vi ante ikke, men var på rett spor med en amerikansk førstedame. Blant kandidatene Roosevelt, Kennedy og Clinton valgte vi imidlertid Kennedy, mens Hillary Clinton er damen som iflg tittelen har omskrevet historien.
9) (2p) Hvilke 5 skuespillerinner er nominert til Oscar for beste kvinnelige hovedrolle? (2p for 4 og 5, 1p for 3). Ragnar var raskt oppe med Reese Witherspoon, Judi Dench og Charlize Theron. Etter disse navnene måtte vi begynne å gjette og Tatou og Hayek ble to bom på Felicity Huffman og Keira Knightley.
10) Hvilke var de 6 opprinnelige EU-landene av Romatraktaten av 1957? Belgia, Nederland, Luxemburg, (Vest)-Tyskland, Italia og Frankrike.
11) Til hvilket land kommer man om man ringer landskode 0033? Helle fikk støtte av Bente på Frankrike og det ga poeng etter at QM først var innom Hellas.
12) Hvilken kosmetikkprodusent er kjent for sin røde dør? Helle tok Elizabeth Arden.
13) 2p musikk- hvilket land representerte denne melodien i MGP og i hvilket år(+/-1)? Vi hørte noe veldig finsk og traff på Finland selv om det muligens kunne ha vært Estland el.l. Ingen gjenkjente denne melodien og vi sjanset på at året var 1985 og var ikke altfor langt unna 1981.
14) Hvilken tegneserie er verdens eldste som fortsatt produseres? SES menteå ha hørt dette om Knoll og Tott.
15) Hvem var første mann under 4min på en engelsk mil? Ragnar og Christian hadde Roger Bannister.
16) Hvilken selvstendig øystat er Australia nærmeste nabo i vest (rett vest)? Vi fant ingen før vi nådde Madagaskar men hadde oversett Mauritius.
17) Hvem har skrevet "Snøen på Kilimanjaro"? Bente var tidlig ute med Ernest Hemingway.
18) Hvor høyt er Sveriges høyeste fjell? Ragnar var veldig nær med 2117moh. 2111moh.
19) I hvilket land foregår handlingen i "Broen over Kwai"? Ragnar og SES entes om Burma.
20) Hvor ligger utestedet i Oslo som tidligere har hatt navn som King George, Lusalotte og The Shamrock? Ingen av oss hadde vært på noen av de stedene og vi gjettet på Grønlandsleiret. Torggata.
21) Hva er hovedfarven i Zambias flagg? Enighet om grønt.
22) Hvem spiller hovedpersonen i "My name is Earl"? SES var helt sikker på dette var Greg Garcia og det var et slag i ansiktet da det viste seg å være Jason Lee. Garcia viser seg å være produsenten. Jeg har gått rundt og husket feil navn!
23) Når døde dronning Victoria? To kandidater kom opp; 1901 og 1905. Vi valgte feil.
24) Hvilket organ i kroppen kan rammes av cirrose. Skrumplever var nevnt, men vi endte med lungene.
25) 3p musikk- hvem synger og hvilke to har skrevet melodien. Rod Stewart var visst enkel å gjenkjenne. Flere tok også Elton John som den ene komponisten mens Christian også klarte Bernie Taupin.

Vi kunne telle opp 20p/31 etter en grei omgang. Det holdt til en 3-delt 10. plass av 26 lag. Laveste score endte på 8p mens Ozonlaget ledet med 26p.

Omgang 2:
26) 2p musikk- artist og år(+/-1). Vi hørte Tom Jones med Delilah som feilaktig plasserte så sent som i 1975 hvor fasit sa 1968.
27) Når er egentlig blåmandag? Bente skal krediteres poenget for mandag etter fastelavensøndag.
28) Hva må man bedrive om man skal vinne Bermuda Bowl? Vi mente muligens at Røkke og Gjelsten hadde kjørt båt på Bermuda og bommet sttort på bridge.
29) Hva het Simon&Garfunkel før de tok dette navnet? Ingen visste Tom&Jerry.
30) Hvem var keeper for England i fotball-VM i 1966? Gordon Banks.
31) I hvilket stykke av Shakespeare finner man Oberon? Det ble gjetning igjen skjønt mange var enige om Othello. En midtsomernatts drøm.
32) Hvilken tidligere statsleder sa "Det eneste vi har å frykte er frykten selv"? Det sto mellom Churchill, Roosevelt og Stalin. Churchill vant avstemningen mens Roosevelt ble uten stemmer.
33) Hva kalles seremonien som symboliserer overgangen fra barn til voksen hos jødiske gutter? Bar Mitzva.
34) Arthur Wynne, journalist i NY Times, ga i desember 1913 opphav til hvilket populært tidfordriv? SES var ganske sikker på kryssord.
35) I hvilket år skjedde følgende: Amandaprisen ble utdelt for første gang, vraket av Titanic ble funnet, 50-lappen kom med nynorsk skrift og Simen Agdestein ble stormester i sjakk. Vi beveget oss omkring midten av 80-tallet og landet til slutt i 1987. 1985.
36) Hvem er Vulle Vuojas? SES husket Donald Duck på samisk.
37) (2p) Hvem møttes i FA cupfinalen på Hillsborough i 1989 der 94 mennesker døde? Våre Liverpol fans husket Liverpool-Nottingham.
38) 2p musikk- hvilke 2 artister synger her? Vi hørte "Something stupid" og var ganske sikre på Frank og Nancy Sinatra. Eirik har vel tidligere klaget over lyden i hjørnet vårt og det viste seg faktisk å være Robbie Williams og Nicole Kidman. Lumpent lurespørsmål som kostet oss 2p.
39) Hvem har skrevet "Hvite tenner"? Helle tok Zadie Smith.
40) Rangér følgende land fra minst til størst etter flateareal: Brasil, Canada, Kina og Sudan. Sudan, Brasil, Kina og Canada.
41) Hvilket år var dronning Elizabets Annus Horribilis? Ny marginal bom da vi kom til 1993 mens fasit mente 1992.
42) I hvilken gate i London bodde Sherlock Holmes? Baker Street.
43) Hva heter Anne-Kat. Hærlands standup show? Tatt av vinen.
44) Hvem vant årets Super Bowl? Pittsburg Steelers.
45) I hvilket land ble den første avisen utgitt? Tyskland var en kandidat men vi endte på England.
46) I hvilket land heter hovedstaden Sana? SES traff med et tips på Jemen.
47) Hva står AIK for i svensk idrett? Dette er åpenbart vanskelig å lære for jeg har bommet på det før. Arbeidernes Idrettsklubb høres fint ut men det skal være Allmenna Idrottsklubben.
48) Med hvilken kjent mann er Kennedyslektningen Maria Shriver gift? Arnold Schwarzenegger.
49) Fra hvilket land kommer ølmerket King Fisher? Christian visste India.
50) 2p musikk- Film og vokalist. Noen husket musikken fra The Committments men kom ikke på Andrew Strong.

Vi telte opp kun 17p/29 i andre omgang men ble kreditert 38p/60 totalt og endte på 11. plass av 26 lag. Laveste score var 21p mens Fab4 og Bohemer på ny pub delte 1. plassen med 50p. Det virker som vi har etablert oss i underkant av 40p pr runde hvilket er en liten forbedring fra i fjor, men vi taper fortsatt for mye på en del 'standardoppgaver' så vi burde ha en del å gå på.
Kveldens utslagsspørmål:
1) I hvilket år gjorde melkekartongen sitt første inntog i Norge? 1968.
2) Hva står O.J. for i O.J. Simpson? Orenthal James.
3) I hvilken delstat ligger universitetet Princeton? New Jersey.
Det sto 2-2 etter 3 spørsmål, så QM fulgte opp med:
4) Hva er Stompas egentlige navn? Stein Oskar Magel Paus Andersen.
Og siden dette neppe var et spørsmål som ville skille to lag som nettopp hadde scoret 50p/60, endte det med:
5) Hva er folketallet i Trinidad&Tobago? Bohemene endte nærmest 1.102.000 og vant dermed kveldens alkohol.

Ingen kommentarer: