fredag 24. februar 2006

Stopp Pressen 21. februar 2006

Helle, Ståle, Eirik, Christian, Jenny og SES gjennomførte nok en sterk runde i kveld. Ser man bort fra gjestene fra Bohemen, var vi beste lag på SP i kveld.

Omgang 1:
1) 2p musikk- artist og år(+/-1). Artisten viste seg vanskelig å identifisere, men vi traff etter hvert med Barry Manilowe. 1976 ble knapp bom på 1974.
2) Hva kalles britenes svar på Oscarprisen som ble utdelt for noen dager siden? SES hadde nylig lest om BAFTA.
3) I hvilket land er Ellen Johnson Sirleaf ny president? SES husket Liberia.
4) Hvor lenge har man vært gift om man kan feire krystallbryllup? Helle mente korrekt at sølvbryllup kan feires etter 25 år. SES husket tinnbrullup var 10 år fra en tidligere bom. Vi antok at krystallbryllup befant seg på et noenlunne rundt tall mellom disse og gikk for 20 år (porselensbryllup). 15 år.
5) Hva heter Kate Middletons mer kjente britiske kjæreste? Jenny husket Prins William.
6) Hva har vektklassen bantam i boksing fått navnet fra (dvs hva er bantam)? Inspirert av fluer og fluevekt tippet vi noe litt større og fikk poeng for fugl, selv om bantam visstnok er en dverghønsrase.
7) Gjør rede for Murphys lov. Alt som kan gå galt, vil gå galt.
8) I hvilken by holdt Rolling Stones en gratiskonsert for rundt 2 mill mennesker i helgen? Rio de Janeiro.
9) Hva er en nandu? Vi var i villrede og endte igjen på fugl. Denne gangen var vi ikke like heldige som med dverghønsene ovenfor da QM sa en søramerikansk strutsefugl, med trykk på struts.
10) Hvilken designer/motehus har parfyrmen Euphoria? Dette satt ut selv de mest regelmessige parfymebrukerne og vi måtte gjette Chanel. Calvin Klein.
11) Hva er mellomnavnet til Homer Simpson. Vi husket etter hvert episoden hvor dette ble forklart og kom så nær som til Joy. Siden Homer Jay Simpson leses som Homer J. Simpson, burde vi vel ha tatt denne når vi først var kommet så nært.
12) Hvilke land/stater på 'S' finnes i Europa? Sverige, Serbia-Montenegro, Slovenia, Slovakia, Sveits, Spania, San Marino og Storbritannia (Skottland ble akseptert for Storbritannia).
13) 2p musikk- artist og år(+/-1). Vi hørte "Whatever will be, will be" (Que será, será) og burde ha koblet den til Doris Day, men det glapp og vi kom ikke nærmere enn Little Sheila som vi visste var feil. 1960 ble også bom på 1956.
14) Hva het den svenske dronningens bror som nylig døde? Helle husket Jörg Sommerlath.
15) Hvem grunnla speiderbevegelsen? Robert Baden-Powell.
16) Hva het musikkprodusentene som sto bak flere hits for bl.a. Kylie Minogue, Rick Astley m.fl. på 80-t? Christian tok den en gang før og husket det fortsatt: Stock, Aitken, Waterman.
17) Ligger Maldivene sør eller nord for ekvator? På øyer i Asia har vi fantastisk svak statistikk- i kveld var vi først nord for ekvator, men endte i sør, dvs det var vel egentlig ekvator som endte for langt nord mens Maldivene var ganske korrekt plassert. Wikipedia lister imidlertid opp Maldivene som et av landene ekvator passerer gjennom, så det kan vel settes spørsmålstegn både ved oppgave og fasit her.
18) Hvor mange prosent fett er det i Pizza Grandiosa? Eirik var den mest sindige i sine overslag og fikk prutet oss andre ned til 9%. Fasit sa 7,5% og aksepterte 7%-8%.
19) Hvilken idrett bedriver Yevgeni Plushenko? Jenny visste kunstløp.
20) Hva betyr det tyske ordet dachs? Vi visste at en dachs var en grevlinghund og tippet korrekt grevling.
21) Hvem er Walther Mayer? Utestengt østerriksk skitrener med div problemer.
22) Hvilken hendelse i amerikansk historie forbindes med Paul Revere og Samuel Adams? Vårt første innfall var Boston Tea Party, men det ble deretter lenge diskutert siden Paul Revere hovedsakelig ble husket som en budbringer før et slag vi ikke husket navnet på (Lexington and Concord) og ikke fra Boston Tea Party. I mangel av andre kandidater ble imidlertid vårt første svar stående og ga poeng.
23) I hvilket land ligger vintersportstedene Maribor og Planica? Slovenia.
24) Hvilken moteskaper var først ute med miniskjørtet? Jenny husket Mary Quant.
25) 2p musikk- hvem synger og årstall(+/-1). Black Eyed Peas og 2003 var kjent.

Det ble 20p/28 i første omgang som viste seg å holde til en 3. plass av 23 lag. 2p foran oss lå Bohemene som har vunnet de siste to ukene, og på 26p og førsteplass lå Superundertøy som iflg ryktene besto av eliten fra Bohemen og som muligens kun var innom for en gjesteopptreden fordi de følte seg tørste. Uansett, laveste score etter førsteomagng var 9p. Vår egen innsats var vi opprinnelig ganske fornøyde med, men når jeg ser resultatene nå, hadde vi vel neppe mer flaks enn uflaks og burde ha scoret på et par punkter hvor vi tapte poeng (ekvator, Simpsons, Grandiosa og Doris Day burde ha innbragt betydelig mer enn 0p).

Omgang 2:
26) 2p musikk- artist og år(+/-1). Flere gjenkjente "Sir Duke" og Stevie Wonder. 1975 ga poeng for 1976.
27) Hvilke land møter Norge i kvalifiseringen til fotball EM for menn? Hellas, Tyrkia, Bosnia-Hercegovina, Moldova, Ungarn og Malta.
28) Hvem spiller den mannlige hovedrollen i filmen "Da Vinci koden"? Tom Hanks.
29) Hva het valutaen i Nederland før euro? Gylden.
30) 3 norske ingeniører fikk på 50-t dispensasjon fra myndighetene til å produsere 15 stk av dette produktet i Lunde i Telemark. Hvilket produkt? Bilen Troll.
31) I hvilken takt går dansen samba? Dette ga opphav til livlige diskusjoner og vi endte med 4/4. 2/4.
32) Hvem er Peter Plys? Vi prøvde først med Peter Pan, men Ståle foreslo Ole Lukkøye/Jon Blund som hørtes bedre ut. Ole Brumm (på dansk) ble ikke vurdert.
33) Hvem hadde stemmene til Pernille og Mr. Nelson i Barne-TV på 70-t? Det sto mellom Vibeke Sæter og Birgitte Strøm mens fasit sa Ragne Tangen som var ukjent for alle.
34) Hva het Osloavisen som en gang var Norges største, på folkemunne kalt "Sverta" og nedlagt i 1971? Her hadde vi heller ikke mye å gå på og gjettet Akersposten. Morgenposten.
35) Oppgi et leveår for Isaac Newton. 1700 var komfortabelt innenfor 1642-1727 selv om spørsmålet ga opphav til en god porsjon usikkerhet.
36) Hvilken oscarvinnende skuespillerinne født i 1962, heter egentlig Ariane Munker? Jenny fant ingen bedre kandidater enn Jodie Foster.
37) På hvilken øy er Rønne største by? Bornholm.
38) 2p musikk- hvem synger og år(+/-1). Vi hørte "Don't worry, be happy" og flere husket Bobby McFerrin. 1992 ble imidlertid i seneste laget. 1988.
39) I hvilken by lå den opprinnelige Playboyklubben/-mansion? Jenny visste Chicago.
40) Hva er sitronmåler, oksehodespinner og svalestjert? Tror det var Ståle som bragte oss på rett vei etter initiell forvirring; sommerfugler hørtes fint ut.
41) Hva har tegneren Reginald Smythe felles med det tyske curlinglandslaget? Andy Capp/Kapp.
42) I hvilket engelsk grevskap/fylke ligger Leeds? Yorkshire.
43) Hvem i norrøn mytologi hadde epler som ga evig ungdom? Christian visste Idunn.
44) Hva heter det mauriske palasset i Grananda i Sør-Spania? Alhambra.
45) Hvilken popgruppe forbindes med Peter Tork, Mike Nesmith, David Jones og Micky Dolenz? The Monkees.
46) Hvem er programleder for Ville Vesten på TV3? Vi husket Liv Marit Vedvik fra reklamepausene.
47) Hvilken hovedstad ligger ved elven Rio del la Plata? Buenos Aires var det offisielle svaret men Montevideo ga også poeng.
48) I hvilken roman er Cathy og Heathcliffe hovedpersoner? Wuthering Heights/Stormfulle høyder.
49) Hvor mange barn hadde kaptein von Trapp i Sound of Music? Jenny telte opp 4 av hvert kjønn men det var en gutt (eller muligens pike) for mye og fasit sa 7.
50) 2p musikk- artist og år(+/-1). Vi gjenkjente Magnus Uggla og fikk poeng for 1989 hvor fasit sa 1990.

22p/28 i andreomgang var en ny sterk innsats og vi klarte å forsvare 3. plassen fra førsteomgang med 42p/56 . Bohemene slo oss med 46p mens Undertøysfetisjistene fikk 50p. Laveste score endte på 20p. Andreas er vel tilbake neste uke, så får vi se om siste ukers opptur kan overleve nytt bytte av QM.

Ingen kommentarer: