lørdag 18. februar 2006

Stopp Pressen 14. februar 2006

Helle, Ståle, Eirik, Christian, Jenny og SES gjennomførte en meget god runde i kveld. Poengsummen holdt riktignok ikke til pallplassering, men det ble en opptur i forhold til foregående uker.
Omgang 1:
1) 3p musikk- 2 artister og år(+/-1). Vi fikk høre dette 60-t kontroversielle stønning-til-akkompagnement eksperimentet som jeg tror heter Je t'aime. Ingen kunne imidertid huske Jane Birkin og Serge Gainsbourg og vi var også altfor tidlig ute med 1964 hvor fasit sa 1968.
2) Hva kaller svenskene Vintergatan? Melkeveien.
3) Hvilken europeisk Premier League-spiller er i disse dager modell for Hennes&Mauritz? Vi eliminerte Ljungberg siden han visstnok er modell for Calvin Klein el.l. Herfra ble det imidlertid gjetting og vi endte med Robert PIres. Eirik hadde vært inne på Luis Garcia men forkastet ham pga høyden, eller mangel på sådan.
4) Hvilken bygning ligger på toppen av Montmartre, det høyeste punkt i Paris? Jenny visste Sacre Coeur.
5) For hva ble John Hinkley kjent i 1981? Han skjøt Ronald Reagan.
6) Hvilken hovedstad ligger ved elven Potomac? Washington D.C.
7) Hvilken forfatter het egentlig Eric Arthur Blair? Her var vi blanke og kunne gjette hvem som helst, i kveld representert ved Poe. George Orwell.
8) Hva er max antall golfkøller som er tillatt i bagen under en konkurranse? 15 ble foreslått men Helle telte opp 14 og holdt fast ved det.
9) (2p) I hvilke to år på 1900-t kunne man se Halleys komet? Vi mente den sist kunne ses i 1989 og ved å regne oss tilbake med feil tall endte vi korrekt i 1910. 1910 og 1986.
10) I gresk mytologi, hvem forelsket seg i sitt eget speilbilde? Narcissus.
11) (2p) Hvem er de tre festlige fyrene bak Rikets Røst på TV2? Eirik listet opp Otto Jespersen, Zahid Ali og Henrik Elvestad.
12) I hvilken norsk by kalles deler av sentrum for Posebyen? Helle hadde en fornemmelse for Kristiansand.
13) 2p musikk- artist og år(+/-1). Vi hørte noe som rimer på "When you're in love with a beautiful woman" som vi sannsynligvis har bommet på minst én gang før. Liksom den gang famlet vi i blinde inntil noen nevnte Dr. Hook som vi garantert har bommet på minst én gang før, og siden dette ikke kunne være Michael learns to rock, som vi alltid bommer på, sleivet vi inn 1p med ved å huske gamle poengtap. Tidsangivelsen satt ikke like godt i og vi bommet marginalt på 1978 med 1976.
14) I hvor mange dager pågår karnevalet i Rio? Kandidatene var 10 og 14 mens svaret var 5.
15) Fra hvilket land kommer skinken Pata Negra? Christian var sikker på Spania.
16) Hvem har skrevet bøkene "Paradiset" og "Sprengeren"? Helle visste Liza Marklund.
17) Fra hvilket land kommer ølmerket Stella Artois? Belgia.
18) Hvilken stat ble grunnlagt av Stamford Raffles i 1819? Helle tok Singapore.
19) Hva het Forrest Gumps store kjærlighet i filmen? Jenny tok Jenny.
20) Hvilken biltype er oppkalt etter en region i Frankrike? SES tippet sedan som ga poeng etter at fasit først kun nevnte limousine.
21) (?p) Hvilket/hvilke land i Sør Amerika har ikke spansk som offisielt språk? Brasil (port.) var innlysende. Vi satset også på Surinam (ned.), Fransk Guyana (fr.) og Guyana (eng.). Dette viste seg ikke bare å være komplett, men innkasserte 1p pr land for 4p totalt.
22) Rangér personene etter antall vinter-OL de har kommentert: Arne Scheie, Jon Herwig Karlsen og Kjell Kr. Rike. Christian var sikker på at Karlsen hadde flest, så da ble det Karlsen, Scheie og Rike.
23) (2p) QM leste "Jeg elsker deg" på to forskjellige språk. Det første var gjenkjennelig nederlandsk. Den andre versjonen var ubestemmelig og noen tippet thai eller filipinsk el.l. Det var gresk i dobbel forstand.
24) Hva er man redd for om man lider av autofobi? Vi hadde det samme spørsmålet på Pressen i fjor en gang da vi lettsindig tippet at det var frykt for seg selv. I kveld valgte vi det andre alternativet: frykt for å være alene.
25) 2p musikk- hvem fremfører og hvem hadde originalen? Nå husker jeg ikke lenger hva vi hørte, men Jenny mente korrekt at Bee Gees hadde originalen. Det var enighet om at Westlife hadde denne versjonen men fasit sa Take That.

25p/34 i første omgang plasserte oss på en delt 2. plass á poeng med noen som hevdet å være fra VG og 1p bak Bluesmen og Grunnlaget. Bohemene som vant sist lå 1p bak og Ozonlaget og Fab4 hadde 22p. 23 lag deltok og laveste score var 11p.

Omgang 2:
26) 2p musikk- artist og år(+/-1). Vi hørte "Love is in the air" men ante ikke at vi hørte John Paul Young. 1977 ga i det minste poeng for 1978.
27) Hvor mange poeng er det for den blå kulen i snooker? Ingen snookerspillere rundt bordet og estimatene varierte fra 5p til 20p og vårt tips endte altfor høyt.
28) Hva er Rundemannen, Løvstakken og Lyderhorn? Det hørtes ut som fjelltopper som ga poeng for fjell rundt Bergen.
29) I hvilken amerikansk stat ligger OL-byen Lake Placid? New York.
30) Hva heter Valentines Day på svensk? Alla hjärtans dag.
31) Hvilken mannlig skuespiller som vant oscar for beste hovedrolle på 80-t, heter egentlig Banji Krishna? Jenny tippet Ben Kingsley.
32) Hvilket land kommer sist alfabetisk i forhold til det engelske alfabetet? Vår beste kandidat var Zimbabwe og det viste seg også å være rett.
33) I hvilket stjernetegn er man født om man har fødselsdag i dag? Vannmannen.
34) Hvilken oppfinnelse kom først av sykkelen, telefonen og det elektriske batteri? Jenny holdt på batteriet (Volta i 1800). Vi hadde telefonen korrekt i 1875 (Bell) men undertegnede var tilbøyelig til å tro at veien fra hjulet til sykkelen ikke burde være så lang.
35) (2p) Hva var efternavnene til Romeo og Juliet? Montague og Capulet.
36) Hvilken T-banelinje i London er farvet grønn på T-banekartet? Merkelig hvordan obskure spørsmål om undergrunnen i London dukker opp med jevne mellomrom og åpenbart regnes som allmenkunnskap. Vi har for øvrig tidligere vist at det er vanskelig nok å presentere riktige svar på tilsvarende spørsmål fra Oslo. Helle visste hvilken linje som var representert i rødt men utover det kunne vi bare tippe Picadilly Line. District.
37) Hvilket land har tatt flest gullmedlajer i vinter-paralympics? Friskt tips på Norge.
38) 2p musikk- artist og år(+/-1). Vi hørte noe vi gjenkjente som "I love to love" men husket ikke artisten og kom ikke nærmere enn Diana Ross. Eirik mente han burde ha tatt Tina Charles. Vårt tips på 1975 var nært nok 1976 til å gi poeng.
39) Hvem har skrevet novellesamlingen Oscar Wildes heis? Det ble med gjetning og Jan Kjærstad. Lars Saabye Christensen.
40) I hvilken film er Tyler Durden hovedperson? Christian husket Brad Pitt i Fight Club.
41) Hvilken eventyrprinsesse heter egentlig Aurora? Vi lette rundt i Disneyverdenen og endte til slutt med Askepott. Tornerose.
42) Hvor mange ministerposter har Winston Churchill hatt. SES telte opp 3 som han husket i farten og telte etterpå langt flere som han glemte, men 9 var allikevel i overkant av hva vi ville ha svart.
43) Fra hvilket språk kommer "ketchup"? Jenny og Christian entes om sterke indonesike aner men fasit sa kinesisk. Store Norske sier også kinesisk mens wikipedia nevner malayisk som et alterantivt opphav.
44) Hva er summen av alle tall på et roulettebord? 666.
45) I hvilket år skjedde følgende: terrorbombe på Bali, filmen Chicago kommer ut i USA, Hugo Chavez blir styrtet og gjeninnsatt i Venezuela og Lleyton Hewitt vinner Wimbledon. Jenny telte tilbake til 2002.
46) Hvilken frukt heter på latin prunus persica? Christian visste fersken.
47) I hvilket land fant slaget ved El Alamein sted? SES visste Egypt.
48) I hvilket land foregikk nellikrevolusjonen? SES husket Portugal.
49) (2p) Hvilke to skuespillere hadde hovedrollene som forelsket par i Love Story? Jenny tok Ryan O'Neal og Ali MacGraw.
50) 3p musikk- hvem synger og år(+/-1). Vi hørte noen synge noe kjent som save your love my darling, save your love etc og trodde et øyeblikk at en av de tre tenorene var innblandet. Vi var i alle fall langt fra Rene og Renato. Vi bommet også på 1982 med 1985.

Det ble 20p/31 i andre omgang som må regnes som en grei runde for oss. Totalt 45p/65 holdt til en 5. plass, 1p bak Ozonlaget og 4p bak pallplassering. Bohemene vant igjen med 53p etter å ha scoret 29p i 2. omgang. Bluesmen og Grunnlaget delte 2. plassen med 49p. Laveste score i kveld endte på 23p. Kveldens runde innebar klare forbedringer for vår del. Vi hadde stort sett ærlige bom og hadde marginene mer med oss enn mot oss. Vi scoret imidlertid uvanlig svakt på musikken med kun 4p/14.

Ingen kommentarer: