mandag 11. april 2005

Munkholm II - Runde 9

Erik, SES, Svein og Sig på Fru Burum's idag. Siden det kun er 8 tellende runder i Munkholm II, burde vi begynne å rykke oppover på listene. En god 1.-omgang, og en grei 2.-omgang ga et resultat vi må være fornøyd med. Værre er det at quiz'en er begynt å trekke altfor lenge ut.

2. I hvilket land ligger Ararat? Sig mente det var Armenia, men fasit var Tyrkia. Den delen av Tyrkia heter visst Armenia, og ifølge Store Norske var Ararat i gammeltestamentlig tid betegnelsen på hele Øst-Armenia. Høyst uklart.
9. Hvilke to land grenser Bayern til? Vi svarte Sveits og Østerrike, manglet Tsjekkia, selv om vi diskuterte dette lenge.
18. Hvor kommer IOC-president Jacques Rogge fra? Vi svarte Sveits, men han er fra Belgia.
23p/26 etter 1.-omgang og delt 4.-plass, 2p bak ledelsen. Det var 25 lag med og dårligste hadde 11p.
31. Hvor mange individuelle Wimbledon-seire har Jimmy Connors? Erik tvilte lenge mellom 2 og 3, men svarte tilslutt det siste.
32. Hvilket år døde Dronning Maud, inntraff Krystallnatten og åpnet Sørlandsbanen? Sig og SES mente vel første 1938, Erik 1937, før vi ble usikre på om det kunne være 1936. Tilslutt holdt vi på Eriks forslag.
36. Hva var etternavnet til Neighbours-karakterene Scott, Paul, Lucy og Julie? Vi skrev Bruce, men det var Robinson.
38. Hva var hovedstaden i Inka-riket? Vi svarte Chitzen Itza, men svaret var Cuzko. Sig mente Macchu Picchu og ville sjekke dette mot Store Norske, som holder med Quiz-Master.
42. Hvor er du på 4* Øst og 38* Nord? Vi rotet igjen lenge før vi svarte Italia, men svaret var Spania. Det kan se ut som det er på Majorca.
50. (5p) Nærmeste land fra en hovedstad? c) Aten, vi svarte Makedonia, men svaret var Tyrkia; d) Kuala Lumpur, hvor vi svarte Thailand, mens svaret var Indonesia. 3p/5
Dermed 22p/29 i andre omgang og 45p/55 totalt. Det holdt til en delt 3.-plass, bare to poeng bak 2.-plassen og 5p bak vinnerne, som igjen var El Diablo en el Ojo. Det ble noe rot i 2.-omgang og noen lag forsvant visst, men dårligste lag fikk ihvertfall 22p totalt.

Vi stabiliserer oss på et relativt bra nivå, men vi når ikke helt opp.

Ingen kommentarer: