mandag 18. april 2005

Munkholm II - Runde 10

Siste runde i Munkholmserien II ble avholdt med Erik, Svein, SES, Sig og Henrik, som hadde et par opptredener i 2004, for Qeng Ho. Det ble en klar påminnelse om hvor vi ligger. Før runden hadde vi troen på en sammenlagt 4.-plass, men det var altfor optimistisk, viste det seg.
Etter Munkholm II blir det ikke lenger avholdt noen serie, men det blir fortsatt quiz på Fru Burum's framover. Spørsmålet er om Qeng Ho kommer til å delta, eller om vi skal satse på Stopp Pressen framover.

1. Hvilket forlag utgir "Hvem? Hva? Hvor?"? Vi visste at Schibsted var eierne, men trodde forlaget var et annet, og tilslutt svarte vi Cappelen.
3. Hva var originaltittelen på "James Bond i Japan"? Sig foreslo Big in Japan, som vi svarte, men det var You only live twice.
4. (2p) Hvilke to land i Mellom-Amerika grenser kun til ett hav? Vi hadde Belize, men svarte Honduras istdf El Salvador. 1p/2.
6. Fra hvilket land kommer skøyteløperen Fabris? Ikke Nederland, men Italia. Vi vurderte også USA og Canada, men var åpenbart på jordet her.
7. Hva kalles japanske retter med butterdeigpakket og friterte ... ting? Erik foreslo Sukiyaki, som virket tilforlatelig, men det er Tempura.
17. Hvem vant storslalåm i OL i 1992? Ikke Jagge, men Alberto Tomba.
Skremmende start på omgangen, men tilslutt ble det 20p/26, som tross alt ikke er så verst... med mindre man tar hensyn til motstanden. Vattnisselauget hadde alt rett, og vi kom først på 4-delt 9.-plass av 22 lag, hvor de dårligste hadde 9p.
29. Hvem var gift med Anne Hathaway? Sig mente det var Henry VIII, men det var Shakespeare.
32. Hva heter verdensturnéen til U2? Vi gjettet Keep it real, men det var Vertigo//2005.
33. Hvilken europeisk stat har bilkjennetegn FL? Her endte tilslutt Sig på Liechtenstein, men vi svarte Luxembourg. Vi var også inne på Færøyene.
37. I hvilken sport tok Flemming Davanger medalje (sølv i 2002, viser det seg) i OL en gang etter 1970? Vi gjettet seiling, men det var curling.
50. (5p om Clint Eastwood) b) For hvilken film ble CE Oscar-nominert i 2004? Vi svarte Seabiscuit, men det var jo Mystic River. 4p/5.
24p/29 i 2.-omgang. Vi endte dermed på 9. plass med 44p/55, 9 poeng bak delt seier, 7 poeng bak pallen, men likefullt 18p ned til 22.-plassen. Utslagsspørsmålet ga seieren for runden til Outsiders over Vattnisselauget.

Munkholmserien II på Fru Burum's ble vunnet av Synnøve Findens Hevnere, og de er kvalifisert til NM, sammen med blant andre Naiv Super fra Jacob Aall. Lykke til!

Oppdatert 19.04 16:15

Ingen kommentarer: