søndag 3. april 2016

The Blind Dog 29. mars 2016

Gøran, Joachim, Steinar, Torbjørn og Sigmund debuterte for Qeng HoThe Blind Dog, som åpnet i desember 2015, og som startet med ukentlig quiz i januar 2016.

Quizmaster ga flere poeng i mange av spørsmålene, og skulle dessuten ha fullt navn, ikke bare etternavn, på alle personer. Det holdes ved like en tabell, og vinneren her vil få en premie når sesongen avsluttes en gang i juni. Qeng Ho kommer antakelig ikke til å stille opp tilstrekkelig ofte til å kunne delta i den konkurransen.

Første omgang:

1. Hva er navnene til Knutsen & Ludvigsen? Her kan det sikkert bemerkes at Harald Heide-Steen jr. og Rolf Just Nilsen spilte rollene i filmen Knutsen & Ludvigsen. Øystein Dolmen og Gustav Lorentzen ga 2p.
2. Hvilken sport drev Niki Lauda med, og hvilket land kom han fra? Vi tok Formel 1, men trodde han kom fra Brasil, ikke Østerrike. Det ga 1p av 2 oppnåelige.

Niki Lauda i en Ferrari i 1976

3. Hvem skrev Den stundesløse? Vi var ikke helt sikre, men nesten, på at det er Ludvig Holberg. 1p.
4. Hvor mange gull tok Norge under Lillehammer-OL? Her bommet vi igjen, denne gangen med 11 i stedet for 10 gull. 0p av 1 oppnåelig.
5. Hva heter Sveriges nest høyeste fjell? Vi ante ikke, og svarte blankt. Her var fasit Sarektjåhkkå, men det er ifølge Wikipedia et fjellmassiv, der den høyeste toppen heter Stortoppen. 0p av 1 oppnåelig.
6. Hvilken dato ble Danmark invadert i Den andre verdenskrigen? 9. april 1940, som Norge. 1p.
7. I hvilken by bor «Rikerud»? Gåseby. 1p.
8. Hvilke fem land er alltid automatisk kvalifisert til Eurovision Song Contest, utenom vinneren? The Big Five er Frankrike, Italia, Spania, Storbritannia, Tyskland. Her ble det 5p.
9. Hva heter det norske populærmusikkmuseet, og hvilken by ligger det i? Vi var usikre, men satset på Rockheim i Trondheim. 2p.
10. Hva betyr veni, vidi, vici? «Jeg kom, jeg så, jeg seiret» var Cæsars rapport om slaget ved Zela i 47 f.Kr., og dette ga hele 3p.
11. Hva betyr casus? Vi svarte «sak», som ikke ga poeng, da fasit var «tilfelle». 0p av 1 oppnåelig.
12. Hvilket tre lages fyrstikker av? Osp. 1p.
13. Hvilken norsk skuespiller deltok i Den trettende kriger? Dennis Storhøi. 1p.
14. Hva er en brisling? Her svarte vi stimfisk i sildefamilien, noe som ga 2p. Bare fisk ga 1p i denne oppgaven.
15. Hva er en gjerdesmett? Her svarte vi fugl i sangerfamilien, noe som også ga 2p, mens bare fugl ga 1p.

Gjerdesmett (Troglodytes troglodytes) er Norges nest minste fugl

16. Hva slags norsk steintype er mest eksportert? Vi svarte larvikitt, noe som ga 2p. Her ga bergarten granitt 1p.
17. Hvem malte det sixtinske kapell? Michelangelo. 1p.
18. Fra hvilken vekst i hvilket område kommer pinjekjerner? Vi svarte pinjetrær i Italia, mens fasit var furutrær fra området rundt Middelhavet. Her ble det 0p av 2 oppnåelige.
19. Hvem utgjør G8-landene? Vi tok Frankrike, Italia, Japan, Russland, Storbritannia, Tyskland, USA, men bommet med SpaniaCanada, som vi vurderte som alternativ. Her ble det 7p av 8 oppnåelige.
20. Vi hørte musikk, og skulle ha artist og tittel. Vi tok Briskeby med «Propaganda». 2p.

34,5p av 41 oppnåelige holdt til ledelse, men bare 1,5p foran andreplassen. Kun de øverste fem lagenes poengsummer ble lest opp, og de tre neste lå noe bak.

Andre omgang:

21. Hva het atombombene som ble sluppet over Hiroshima og Nagasaki? «Fat Man» og «Little Boy» ga 2p.
22. Hvem var amerikansk president under Den første verdenskrigen? Woodrow Wilson. 1p.
23. Hva heter sønnen til Marit Bjørgen? Her var vi ikke sikre, men vi tok Marius. 1p.
24. Hvem har regissert Batman v Superman: Dawn of Justice? Vi var veldig usikre, og hadde flere kandidater, men traff med Zack Snyder. 1p.
25. Hvem ble beste nordmann i verdenscupen i kombinert 2015–2016, og hvilken plass kom han på? Vi svarte at Håvard Klemetsen tok andre plass (han kom på 12.), mens fasit var at Jørgen Graabak kom på fjerde plass. 0p av 2 oppnåelige.
26. I hvilken by ble Mozart født? Salzburg. 1p.
27. Hva er et annet navn på tryte? Abbor. 1p.
28. Under hvilket flagg reiste Marco Polo? Vi var usikre, men kom at det kanskje var det venetianske. 1p.

Den venetianske republikkens flagg

29. Under hvilket flagg reiste Vasco da Gama? Det portugisiske. 1p.
30. Hvilke tre fjelltopper i hvilke land er de høyeste i Europa, i rekkefølg? Vi tok Elbrus i Russland som høyeste, hadde ikke noe forslag til navn på den nest høyeste, som vel var Shkara i Georgia, mens vi plasserte vårt navnløse (vi tenkte på Dykh-Tau) i Russland, og i tillegg tok vi Mont Blanc i Frankrike, som det tredje høyeste, og her var det poeng også for Italia, som vi ikke hadde med. Dermed ble det 6p av 10 oppnåelige.
31. Hva heter Danmarks høyeste fjell? Her tippet vi Store Elverhøi, mens fasit var Møllehøj. 0p av 1 oppnåelig.
32. Hva kalte vikingene Russland og områdene rundt Østersjøen? Her svarte vi Gardarike litt for fort, mens fasit var austerveg. 0p av 1 oppnåelig.
33. Hvem malte «Guernica»? Pablo Picasso. 1p.

Gjengivelse av «Guernica»

34. Hvem skrev Skatten på sjørøverøya? Robert Louis Stevenson. 1p.
35. Hvem vant den andre sesongen av den norske utgaven av Robinsonekspedisjonen? Vi trodde kanskje det var Ole André Sivertsen, men han var med i første sesong, og vi kom bare på Ole. Vinneren var Therese Andersen Hov, og her holdt det med fornavn for poeng. 0p av 1 oppnåelig.
36. Hvilke tre personer sto bak Revolvermagasinet? Vi husket Charlo Halvorsen og Otto Jespersen, men kom ikke på Stig Holmer. 2p av 3 oppnåelige.
37. I hvilken film spilte Robert De Niro og Al Pacino mot hverandre [i samme bilde] første gang? Vi satset på Heat. 1p.
38. Hva het bandet som Agnete Johnsen vant Melodi Grand Prix jr. med? The BlackSheeps.
39. Hvilke norske artister har vunnet Eurovision Song Contest med hvilke sanger i hvilke år? Vi tok Bobbysocks: «La det swinge» (1985), Secret Garden: «Nocturne» (1995) og Alexander Rybak: «Fairytale» (2009). 9p.
40. Til slutt hørte vi igjen musikk, og vi skulle ha artist og tittel. Det var Ute til lunch med «Ute til lunsj», men her ble også Lars Kilevold godkjent som artist, noe vi svarte. 2p.

32p og 66,5p av 82 oppnåelige holdt til en ganske klar seier. Igjen ble bare de fem beste lagenes poengsummer lest opp.

Qeng Ho stiller antakelig igjen om tre uker.

Bilder fra Wikipedia

Ingen kommentarer: