lørdag 24. oktober 2009

[Skien] Old Dubliner 22. oktober 2009

QM-Knut fra Quizzie Tunes holdt omgangen, og Kjell, Ragnhild, Reidun, Svein Erik og Sigmund stilte for Qeng Ho.

Første omgang:
1. Hvilken bokstav starter flest ord på i en vanlig norsk ordbok? Vi var rimelig sikre på s.
2. Hva kalles Krossobanens vogner? Kjell tok «Blåbæret» og «Tyttebæret».


Krossobanen

3. Som hva er Sally Ride kjent som USAs første? Vi var ikke sikre, og var også inne på første kvinnelige høyesterettsdommer (Sandra Day O'Connor, 1981) men endte på første kvinnelige astronaut (Challenger, 1983).
4. Hvilket av de følgende er ikke et grunnstoff: Karium, Curium eller Thulium? Karium.
5. Hvor ble Charlie Chaplin født? Vi gjettet på en rekke europeiske byer, før vi ganske tilfeldig havnet på London.
6. Hva var Chaplins mellomnavn? Svein Erik foreslo Bernard. Spencer.
7. Hvor og når døde Olav Tryggvason? Slaget ved Svolder i år 1000.
8. Hvilke tre land møtes i det gylne triangel? I følge engelsk Wikipedia er ikke grensene veldig tydelige, men vi oppfattet spørsmålet som et grenseområde, og klarte etterhvert å bli enige om Myanmar, Thailand og Laos.
9. Hva er clavicula-fraktur? Kravebensbrudd.
10. Hvilken kjent nordmann skrev nylig Donald-historien «Kakekrig»? Knut Nærum.
11. Hva er minste tillatte mønsterdybde på henholdsvis sommer- og vinterdekk? Kjell var ganske sikker på 1 mm og 3 mm. For sommerdekk er det 1,6 mm, og vi fikk 0,5p.
12. Hvor i kroppen er klippebeinet? Vi gjettet foten. Hodeskallen. Det er mulig navnet ble oppfattet feil her, for vi skjønner ikke hvilket bein dette er.
13. I hvilken filmserie spiller Johnny Depp Jack Sparrow? Pirates of the Caribbean.


Korsarer er pirater som opererer med statlig velsignelse

14. I hvilket land fant «Bokseropprøret» sted? Kina. Det egentlige navnet på bokserne var Selskapet for de rettskafne og harmoniske knyttnever.
15. Hva var egentlig Bellona? Sigmund var sikker på at det er en krigsgudinne, og nesten sikker på at hun er romersk. Hennes greske motstykke er Enya.
16. Hvem tok Norges 5 gull under OL i Aten i 2004, og i hvilke øvelser? Vi tok Andreas Thorkildsen (spydkast), Olaf Tufte (roing) og Siren Sundby (seiling), og gjettet også på damelandslaget i håndball [deltok ikke] og en navnløs leirdueskytter [Sigmund tenkte egentlig på Harald Jensen, som kom på sjetteplass], og var også inne på Gunn-Rita Dahle [Flesjå] (terrengsykling), men glemte Eirik Verås Larsen (padling), og fikk 0,5p.
17. Hva heter radioprogrammet som går på NRK P1 lørdager 13:30–14:00 og ledes av Bård Ose og Finn Tokvam? Vi tok P.I.L.S. («Popmusikk Ispedd Litt Sladder»).
18. Hva heter Barack Obamas søster? Ragnhild foreslo Evelyn. Auma.
19. Nevn et leveår for Aristoteles. Vi satte 340 f.Kr., som var innenfor 384–322 f.Kr..
20. Hvor skal vinter-OL avholdes i 2010? Vancouver.
21. Bildeoppgave. Vi fikk fem bilder av ministre i den nye regjeringen, og skulle fram til navn og tittel: a) Magnhild Meltveit Kleppa, samferdselsminister; b) Lisbeth Berg-Hansen, fiskeri- og kystminister; c) Lars Peder Brekk, landbruks- og matminister; d) Trond Giske, næringsminister; e) Kristin Halvorsen, kunnskapsminister. 5p/5.

21p holdt til med Team Bakken delt førsteplass, 0,5p foran The Bright Side og Landkrabbene. Frustrerte frøkner lå sist med 9p. Det var litt bedre oppmøte enn de seneste ukene, med 18 deltakende lag.

Andre omgang:
1. Hvilken internasjonal organisasjon ledes av Mohamed ElBaradei? Vi tok IAEA, Det internasjonale atomenergibyrået.


IAEAs flagg

2. Hvor mange Mosebøker er det? 5.
3. Hva var Bukefalos? Sigmund gjenkjente Aleksander den stores hest.
4. Hva heter øya i Bamble som «Full City» traff? Såstein.
5. Hva er kallenavnet på det 47 millioner år gamle fossilet? «Ida».
6. I hvilket land ligger Kapp Horn? Flere var ganske sikre på Chile, når vi først klarte havne i korrekt verdensdel.
7. Hva er det japanske navnet på Japan? Nippon (日本国).
8. Hvor er Bowmans kapsel? Vi gjettet på en leddkapsel i kroppen. Nyrene.
9. I hvilken fjellkjede ligger Titicaca? Andes.
10. Hva er tussilago farfara? Både Ragnhild og Reidun tok hestehov.
11. Hvem er vokalist i Dronning Mauds land? Vi gjettet på Margrete Larsen. Ingeborg Magerøy.
12. Fra hvilken kommune kommer 91 Stomperud? Reidun tok Sørum.
13. Hvorfor mangler sfinxen nesen i følge Asterix? Vi skyldte på Obelix, som klatret på den.
14. Hvem ledet hvitingene i slaget ved Little Big Horn? George Armstrong Custer.
15. Hvilken norsk kvinne tok gull i seiling i 1992? Linda Andersen er en gjenganger på quiz.
16. Hvilke tre lag topper engelsk Premier League? Vi gjettet 1. Manchester United, 2. Chelsea og 3. Arsenal, og bommet på 3. Tottenham. Poenggivningen skulle gi et halvt poeng for rekkefølgen og et halvt for lagene, så vi skulle muligens hatt 0p her, men fikk 0,5p.
17. Hvor mange (±150 000) registrerte personbiler var det i Norge 1. januar 2009? Vi gjettet 1,9 millioner. 2 197 193.
18. Hvem var Ahasverus? Sigmund mente å gjenkjenne navnet som en bibelsk konge (både som et annet navn på Xerxes, og navnet på en hersker fra Tobits bok), men burde husket at han er mest kjent som den evige jøde. 0p.


«Den vandrende jøde» av Gustave Doré

19. Hvilke ingredienser inngår i fjellbekk? Vi hadde akevitt, vodka og sitronbrus (egnentlig Sprite), gjettet feilaktig på gin, og manglet lime og ikke påkrevet ingrediens curacao, og fikk 0,5p.
20. Hvilket stjernetegn starter 22. oktober? Sigmund mente Skorpionen kommer etter Vekten, men datoen var feil, og 24. oktober er korrekt. 1p.
21. Musikkoppgave. Vi skulle fram til fem artister innen norsk visesang. a) var Vidar Sandbeck; b) gjenkjente Reidun som Tobben og Ero; c) var ikke Nordnorsk visegruppe, men Jon Arne Corell og Kari Svendsen; d) svarte Sigmund Åse Kleveland på, mot til dels kraftige protester; e) Herborg Kråkervik. 4p/5.

19p var litt for svakt i denne omgangen, og vi endte på tredjeplass med 40p totalt. Landkrabbene knuste motstanderne. 1: Landkrabbene (43), 2: Team Bakken (40,5), 3: Qeng Ho (40), 4: The Bright Side (39,5), 5: Quizzie Tunes (38), 6: Quizleiz (36), 7: Paragrafrytterne (35,5), 8: Mørkeloftet og Señorene (35), 10: Carl & Co (31,5), 11: Fremmedlegionen (30), 12: Bankers (27), 13: Flash Exposures (26,5), 14: B-Boys (24), 15: Comrados (22,5), 16: Team skeptisk (22), 17: Private Practice (21), og sist, 18: Frustrere frøkner (19).

Potten var videreført fra forrige runde, og Señorene ble trukket ut. De visste at musikkprosjektet som ble startet av Kai Zahl var Dissimilis.

Bilder fra Wikipedia

Ingen kommentarer: