fredag 2. mai 2008

[Skien] Old Dubliner 1. mai 2008

QM-Geir var tilbake for å holde en runde utenom hovedkonkurransen, og Kjell stilte med Svein Erik og Sigmund for Qeng Ho.

Første omgang:
1. [Nyheter] Hva er navnet på den østerrikske mannen som er arrestert mistenkt for å ha holdt datteren fanget i årevis m.v.? Josef Fritzl.
2. Hvilken amerikansk delstat er Barack Obama innvalgt i senatet fra? Svein Erik nevnte først Illinois, men Sigmund mente det var Iowa, og var mer overbevist.
3. Hvem vant delstatsvalget i Pennsylvania? Hillary Clinton.
4. Hvilken norsk musiker kjøpte land i Pennsylvania for lenge siden for bosted for norske immigranter? Ole Bull.
5. Hvilken avgift har Høyre vedtatt å fjerne? Sigmund foreslo arveavgiften.
6. [Mat] Hvilken ost er det i minestrone? Vi gjettet mozzarella. Parmesan.


Minestrone, ma senza parmiggiano

7. Hva er kalvedans, råmelkspudding, kalvestek eller kalverullade? Svein Erik var sikker på råmelkspudding.
8. Hvor mange prosent vann er det i sjokolade, 1, 6 eller 12? Vi gjettet 12. 1 %.
9. Hvor på dyret er sadelen, bog, rygg eller lår? Rygg.
10. Hvilket krydder brukes i surkål? Karve.
11. [Året 2000] Hvilken president trakk seg i januar? Vi satset på Boris Jeltsin.
12. Hvem ble Finlands første kvinnelige president? Svein Erik imponerte med Tarja Halonen.


Tarja Kaarina Halonen

13. På hvilken musikkfestival ble det i juli trampet i hjel 8 mennesker? Roskilde.
14. Hva ble saken hvor Andersen og Kristiansen ble arrestert kalt? Baneheia-saken.
15. Hva orienterte kong Harald regjeringen om 1. desember? Forlovelsen mellom Haakon Magnus og Mette-Marit Tjessem Høiby.
16. [Lett blanding] I hvilket land ligger Mumiland? Finland.
17. Hvor oppbevares kronjuvelene? Vi tok Trondheim, selv om vi ikke var helt sikre på bygningen.
18. Hva heter hunden i bøkene om Mormor og de åtte ungene? Ovnsrøret.
19. Hva kalles morgensignalet i militæret? Revelje.
20. Hvilken stat er verdens største produsent av te? Vi satset på India. I følge Wikipedia har Kina såvidt passert India i produksjon, og det skiller så lite at det vel burde bli poeng for begge svar.
21. Bildeoppgave. Vi fikk utdelt et kart over Afrika med fem land avmerket; det var a) Algerie; b) Nigeria; c) Sudan; d) Zambia; og, e) Botswana.

Det viste seg å være en ganske lett omgang, og våre 22p holdt til delt andre plass, mens Landkrabbene ledet med 24p. Sisteplassen blant 12 lag var tredelt med hele 16p mellom Bjørn Dæhlie, De kunnskapsløse og B-Boys (tidligere feilaktig omtalt som Beer Boys).

Andre omgang:
1. [Hvem] Han ble født i Oslo i 1912, døde i 1990, var forfatter av barnebøker og opphavsmann til en by det finnes en miniatyrutgave av. Hvem? Torbjørn Egner.
2. Han ble født i 1926, heter Lunde til mellomnavn, forfatter, oversetter og vokalist og er bosatt i Holmestrand og har uttalt «Mennesket består av 94 % vann; likevel er ikke avholdsfolket fornøyd!» Hvem? Odd Børretzen.
3. Han ble født i 1950, er sanger innen folkemusikk og visesang, og er en av de fremste eksponentene for «Visebølgen» i Norge, og har Falck som mellomnavn. Hvem? Vi var innom noen alternativer, deriblant Lillebjørn Nilsen, men Kjell mente det måtte være Steinar Ofsdahl pga folkemusikk-hintet.
4. Han ble født i 1947, har skrevet bøker, revyer og musikk og har hatt eget talkshow. Han er i slekt med Henrik Ibsen og debuterte med diktsamlingen Tekster [...]. Hvem? Vi kom ikke på noe bedre enn Tom Sterri, men burde tatt Ole Paus.
5. Hun ble født på Vinderen i 1937, møtte sin mann i 1959 og giftet seg med ham 9 år senere, er kunstinteressert og har to barn og fire barnebarn. Hvem? Sonja.
6. [Land og hovedsteder] Hva er hovedstaden i Afghanistan? Kabul.
7. Hva er hovedstaden i Kongo? Oppfølgingsspørsmål fra publikum gjorde at QM-Geir avslørte at han ikke visste at det er to Kongo. Han skulle fram til Kinshasa, men godtok kanskje også Brazzaville.
8. Hvor er Nikosia hovedstad? Kypros.
9. Hva er hovedstaden på Barbados? Svein Erik strevde lenge, men kom på Bridgetown.
10. I hvilken stat er Damaskus hovedstad? Vi tok Syria.
11. [TV] På hvilken TV-kanal kan man se Dr. Phil? TV3.


«Pack Up Your Troubles in Your Old Kit-Bag, and Smile, Smile, Smile»

12. Hva er orginaltittelen til I gode og onde dager? Vi gjettet Home and Away. Days Of Our Lives.
13. Hvem spiller Susan i Frustrerte fruer? Vi satset på det eneste navnet vi kunne, Teri Hatcher.
14. Hva heter det nye debattprogrammet på TV2? Sigmund trodde han hadde klart det med Alltinget. Landstinget.
15. Hvem er Jan Erik Larsens faste testsjåfør? Kjell tok Tommy Rustad.
16. [Lett blanding] Fra hvilket land kommer gulasj? Ungarn.
17. Hva heter Odins bolig i norrøn mytologi? Vi kom ikke på noe bedre enn Valhall, som var rett i følge fasit. Wikipedia hevder på sin side at boligen heter Valaskjalv.


Valfader

18. I hvilken tegneserie opptrer Sjanten? Billy.
19. Hva slags båt er en yngling? Kjell tok seilbåt.
20. Hva står den kjemiske formelen HCl for? Saltsyre. QM-Geir spurte først etter HCI, men måtte etter flere protester innse at det ikke lot seg gjøre.
21. Musikkoppgave. Vi skulle fram til fem norske artister og sangtitler: a) vi tok Dollie de Luxe, men bommet med «Nysnø», «Under snø»; b) Dance With A Stranger klarte vi, men ikke «Let's Go», og vi sto uten forslag; c) Anita Skorgan og Jahn Teigen var greie, men «Forever» var forslaget på «Friendly»; d) Kirstie Sparboe: «En sommer er over»; e) tittelen satt langt inne, men vi klarte Lene Marlin: «Unforgivable Sinner». 3,5p/5.

For oss var dette en vanskeligere omgang, og med 19,5p og 41,5p totalt datt vi ned til sjetteplass. Landkrabbene holdt unna og vant med 46p. Team Bakken tok andreplassen med 45p, mens Klanen kom på tredje med 44p. Deretter fulgte 4: Demokratene (42,5), 5: Jokke og (42), 6: Qeng Ho (41,5), 7: Carl & Co (41), 8: De stundesløse (40,5), 9: De kunnskapsløse (35,5), 10: Gjerpen Allstars (34,5), 11: B-Boys (32), og sist, 12: Bjørn Dæhlie (30,5).

Potten var på 1080,– og gikk til et ukjent lag som fikk spørsmål om året da Kåre Willoch ble statsminister. De fikk endog alternativene 1979, 1980, 1981, 1982 og 1983, og klarte å treffe 1981.

Bilder fra Wikipedia

Ingen kommentarer: