lørdag 9. februar 2008

[Skien] Old Dubliner 7. februar 2008

Etter Hilde og Geir er det litt uklart om det blir én person som holder quizen framover. Denne gangen var det en annen Geir, Tangen, som holdt en litt vanskeligere quiz. For Qeng Ho stilte som vanlig Olaus, Ragnhild, Reidun, Svein Erik og Sigmund.

En av forandringene QM-Geir ville forsøke, var temaer.
Første omgang:
1. [Nyheter] Hva er et tidligere navn på «Lommemannen»? Noen mente det kunne være «Bassengmannen». «Bandasjemannen».
2. [Nyheter] I hvilke to land var det nylig jordskjelv? Ragnhild fikk tilslutning for Malawi, mens Reidun mente det andre landet var Tanzania, noe som møtte litt mer motstand. Vi var innom Rwanda også, men ikke Kongo.
3. [Nyheter] Hva navnet på den farlige myggen som bærer blåtunge? Ragnhild mente å ha lest supermygg. Sviknott.
4. [Nyheter] I hvilket land ble store menneskemengder rammet av snøstorm, og hva var årsaken til at så mange ble rammet? Vi kom fram til Kina, hvor feiringen av kinesisk nyttår medførte store køer.
5. [Nyheter] Hvilken norsk fotballspiller fikk sitt femte gule kort for sesongen, ett han mente han fikk for å bli tatt kvelertak på? Morten Gamst Pedersen ble nevnt, men vi satset på John Carew.
6. [TV] Hvem var den første programlederen for Robinson-ekspedisjonen? Nils Ole Oftebro.
7. [TV] Hva heter den nye sangkonkurransen på TV3? The Singing Bee.
8. [TV] I hvilket år hadde NRK sin første prøvesending for radio, i 1923, 1932 eller 1939? Vi diskuterte oss fram til 1923 som mest sannsynlig.
9. [TV] Nevn to av programlederne i Halvsju. Vi tok Turid Øversveen og Bjarte Ytre-Arne. Ivar Dyrhaug, Karin Julsrud, Trond-Viggo Torgersen, Hans Tore Bjerkås og Erik Meyn var alternativer i fasit.
10. [TV] Hvilket år startet TV2? Svein Erik mente først 1992, men endret til 1991 da han trodde han hadde bommet tidligere.
11. [Grunnskolen] Hva følger etter preteritum? Flere mente først pluskvamperfektum, men vi ble etterhvert forlikte om perfektum.
12. [Grunnskolen] Hva er det refleksive pronomen? Seg.
13. [Grunnskolen] Hvilke tre fag utgjorde O-fag? Geografi, historie og samfunn.
14. [Grunnskolen] Hva utløste første verdenskrig? Skuddene i Sarajevo.
15. [Grunnskolen] Hvordan begynner Joh 3:16? «Så høyt har Gud elsket verden…»
16. [Grunnskolen] Hvordan lyder det første bud? «Du skal ikke ha andre guder enn meg».
17. [Grunnskolen] Fullfør «I am, you are…». «… he is, she is, it is, we are, you are, they are.».
18. [Grunnskolen] Hva kalles avstanden mellom senter og kant i en sirkel? Radius.
19. [Grunnskolen] Her rotet QM-Geir seg bort, men fasit viste at vi skulle fram til navnet på sidene i en rettvinklet trekant. Katet og hypotenus.
20. [Grunnskolen] Hva er formelen for arealet i en sirkel? πr2.
21. [Lyd. TV, film] a) Vi skulle fram til skuspillerne i Titanic, og vi tok både Leonardo Di Caprio og Kate Winslet; b) mente Sigmund var Superman, mens Svein Erik var sikrere på Star Wars; c) Dallas; d) skulle vi fram til navnet på den nylig avsluttete TV-serien som hovedpersonen i en annen TV-serie som vi hørte musikken fra, spilte hovedrollen i. Vi hørte X-files og flere visste Californication; e) i hvilket år hadde den første Rocky-filmen premiere, i 1976, 1979 eller 1981? 1976.

Med 19p lå vi på en tredelt fjerdeplass, mens nabolaget Gimsøy I ledet med 20,5p. Sist av 21 lag lå Ene, alene og helt alene med 11p.

Andre omgang:
1. [Lokalnytt] Hva er navnet på bedriften som taper en million per strømbrudd, lik det som skjedde med stormen Tuva nylig? Olaus kalte den Uponor, som ikke ga poeng for Pipelife.
2. [Lokalnytt] Hva er det som gjør at forbudet mot fisk fra Frier blir opphevet? Vi svarte EØS-regler.
3. [Lokalnytt] Hva het kusken som vant Jakob Meyers minneløp? Ragnhild tok Asbjørn Mæhla.
4. [Lokalnytt] Hvilken ODD-spiller forlater nå laget for omkring 2 millioner? Zbynech Pospech.
5. [Lokalnytt] Hvilket av de åtte serveringsstedene som nylig ble kontrollert i Skien, var det eneste som ikke fikk anmerkninger? Lundetangen pub.
6. [Diverse] Hvilken pengesum i 1945 tilsvarer dagens 1000 kroner, 60, 120 eller 230 kroner? Sigmund argumenterte for 120. 60.
7. [Diverse] Hvilket år fant 6-dagerskrigen sted? 1967.
8. [Diverse] Hva er total spilletid på en LP, 35, 45 eller 90 minutter? Sigmund argumenterte for 45.
9. [Diverse] Hvor ble Leiv Eriksson født? Vi hadde flere alternativer, men kom til at Island måtte være korrekt.
10. [Diverse] Hvilken av Kanariøyene har størst areal? Flere var sikre på Tenerife.
11. [Diverse] Hva heter hovedstaden i Namibia? Windhoek.
12. [Diverse] Hvilket vitamin er viktig for synet? A.
13. [Diverse] I Hvilket fylke ligger Dovre kommune? Oppland.
14. [Diverse] Hvilket dyr i Norge sover mest? Ikke flaggermus, men pinnsvin.
15. [Diverse] Hvor lang er tynntarmen? Flere mente omkring 9 m, og Reiduns protester om at det er for mye fikk ikke gjennomslag. Fasit sa 6–7 m, mens Wikipedia hevder 4–6 m, så noen veldig presis kan ikke målingen ha vært.
16. [Ja/Nei] Gjesper fisker? Nei. Ja.
17. [Ja/Nei] Kan man snorke så høyt at det gir hørselsskade? Nei. Ja.
18. [Ja/Nei] Kan delfiner gråte? Ja. Nei.
19. [Ja/Nei] Har 37 personer i løpet av de siste 20 år blitt drept av brusautomater i USA? Nei. Ja.

20. [Ja/Nei] Vasker vaskebjørner maten før de spiser den? Ja.
21. [Musikk] Vi fikk spilt for oss noen sekunder fra begynnelsen av en sang, og skulle fram til artistene. a) ABBA; b) Chris Rea; c) bommet vi på igjen: ikke Glen Medeiros, men Peter Cetera; d) var vanskelig, og Svein Erik tippet Bruce Hornby. Ted Sharpe; e) Rod Stewart.

Med 15p ble det 34p totalt, og en grei femteplass. Team Bakken knuste all motstand og tok seieren med 37,5p. Deretter fulgte: 2: Landkrabbene (36), 3: Gimsøy I (35,5), 4: Demokratene (34,5), 5: Qeng Ho (34), 6: Team Deadline og Bankers (33,5), 8: Carl & Co (33), 9: Noen (32), 10: Åsgrend (31), 11: Quizzy Tunes og De stundesløse (30,5), 13: Jokke og (30), 14: Team Frank Robert (29,5), 15: Señorene og Flash Exposures (28,5), 17: Frustrerte frøkner (27,5), 18: Fire single og en gift (27), 19: Superchicks og Oss to (23,5) og sist, 21: Ene, alene og helt alene (23).

Potten ble på 1650,– og spørsmålet gikk til et lag vi ikke fikk med oss, og spørsmålet var under hvilket pseudonym Henrik Ibsen ga ut sitt første skuespill, i 1849. Laget visste svaret, Brynjulf Bjarme.

Vi synes QM-Geir klarte seg godt gjennom sin første quiz, men vi er ikke tilhengere av Ja/Nei-spørsmål. Det var også vanskelig å få med seg noe av det som ble sagt, noe som delvis skyldes at noen av oss sitter unna podiet og kommunikasjonen med lagene som sitter nærmest.

Ingen kommentarer: