søndag 9. desember 2007

[Skien] Old Dubliner 6. desember 2007

Etter forrige ukes elendige første omgang, hvor vi endte sist, hadde vi mye å bevise denne torsdagen. Det var ganske sparsomt oppmøte, med kun 17 lag i første omgang. Endatil forsvant et av lagene i pausen. Qeng Ho stilte med fullt lag: Olaus, Ragnhild, Reidun, Svein Erik og Sigmund.

Første omgang:
1. For tilknytning til hvilket internasjonalt selskap har Gro Harlem Brundtland fått mye kritikk denne uken? Pepsico.
2. Hvem tar over rollen som vert for Nobel-konserten etter at Tommy Lee Jones har trukket seg? Kevin Spacey.
3. Hvilket sirkus ledes av Knut Dahl? Ragnhild var først veldig sikker på Agora, men når Svein Erik foreslo Merano var de fleste enige om å endre til dette.
4. Hva er de to mest berømte spill-byene i USA? Vi mente det måtte være Las Vegas og Atlantic City. Andre lag hadde Reno i stedet for sistnevnte.
5. Hva er folkemusikkens svar på «Norgesmesterskapet»? Landskappleiken.
6. Hvor mange hjerter har en blekksprut? Sigmund foreslo å gjette ingen. 3.
7. Hvilken sport drives i filmen hvor Meryl Streep spiller mot Kevin Bacon? Flere hadde sett filmen The River Wild og vi var ganske sikre på rafting.
8. Hva er blodmidd et annet navn på? Det sto mellom lus og flått, og et hint fra QM-Hilde gjorde at vi satset rett.
9. Hvilket bilkonsern lager Alfa Romeo? Vi mente det måtte være Fiat.
10. I hvilke tre OL-øvelser må utøverne holde seg innenfor en sirkel? Vi var sikre på slegge og diskos, men Ragnhild mente at kule var feil. Da Sigmund mente at både bryting (riktig) og judo (feil) bruker en rund matte, var vi usikre. Vi svarte imidlertid i henhold til fasit.
11. Hvilken skuespiller har fåt Norsk kulturråds ærespris? Reidun tok Jon Eikemo.
12. Hva slags dyr knyttes til Pavlov? Hund.
13. Hvem har skrevet «Like a Rolling Stone»? Bob Dylan.
14. I hvilket land er grand danois nasjonalhund? Danmark.
15. Hvilken fjord het Foldingfjorden i norrøn tid? Ragnhild tok Oslofjorden.
16. Hvilken spretten filmstjerne ble født Fredrik Austerlitz? Vi trodde det var Fred Astaire.
17. Hvilket TV-program bruker Griegs «Norsk dans nr. 2» som kjenningsmelodi? Norge rundt.
18. Hva slags klubb er Hells hemmat? Motorsykkelklubb.
19. Hvilken forfatter har gjort baren Sloppy Joe på Key West kjent? Flere visste Ernest Hemingway.
20. Hvilken 19-åring får sitt eget talkshow i Østerrike? Med begrenset kjennskap til østerrikske tenåringer kunne vi ikke svare annet enn Natascha Kampusch.
21. Bildeoppgave. Vi skulle fram til 4 personer og hva de driver med, og til sist hva de har felles. Vi overså imidlertid spørsmålet om yrket, og mistet unødvendig 2p på oppgaven: a) Russel Crowe er skuespiller; b) Cate Blanchett er også skuespiller; c) gjenkjente Svein Erik som en australsk svømmer, men kom ikke på navnet Ian Thorpe; vi svarte Lance Spitsner; d) var Kylie Minogue som er sangerinne; e) alle er fra Australia. 2,5p/5.

Med 21,5p havnet vi på en delt sjetteplass, 3,5p bak Quizzy Tunes og Landkrabbene. Med de to poengene vi burde hatt om vi hadde lest oppgaven nøyere, ville vi kommet delt tredjeplass. Nederst av 17 lag lå Ene, alene og helt alene med 9,5p. Young Boys som lå nest sist med 13,5p, forsvant i pausen. Godt over halvparten av lagene hadde mer enn 19p, noe som tyder på en enklere omgang enn vanlig.

Andre omgang:
1. Hvem har nylig gitt ut In My Mind? Ragnhild mente det var Bertine Zetlitz.
2. Med hvilket instrument måles styrken i jordskjelv? Seismograf.
3. Hvor mange koner er det lov å ha i følge islam? Ikke 3, men 4.
4. Hvilke tre farger bør det være på lua til en rastafarianer? Vi mente det måtte være grønn, gul og rød.
5. I hvilken norsk tegneserie opptrer Larris? Vangsgutane.
6. Hva er menneskets eldste husdyr? Flere mente det var hunden.
7. Hvem har komponert «Liverpool Oratorium»? Paul McCartney.
8. Hvilke to fylker grenser kun til ett annet? Vi svarte korrekt Finnmark og Østfold, men fasit sa Oslo. Dermed ble det bare 0,5p. Østfold grenser strengt tatt til Vestfold i Oslofjorden, så avhengig av spørsmålsformuleringen er det mulig at kun Finnmark er det rette svaret.
9. Hva er det tidligst kjente bedøvelsesmiddelet? Eter.
10. Hva slags farge er umbra? Brun.
11. Hvilken fugl er den eneste som kan fly baklengs? Olaus tok kolibri, som Sigmund noterte ned som kalkun, noe vi hadde kommet til å svare, om ikke Svein Erik hadde tatt affære.
12. Hvilken bokstav ligger mellom «V» og «N» på et tastatur? Underforstått< et QWERTY-tastatur, tok Sigmund «B».
13. Hva heter hesten i «Bjelleklang»? En quiz-klassiker: Blakken.
14. Hvor mye er 473*17+8-37*0? Her var fasit opprinnelig 0, men også 8049 ble godtatt etter at noen lærere hadde intervenert.
15. Hvilken kjøttpudding vil gjøre «Anyting For Love»? Meat Loaf.
16. På hvilket språk utkommer Asahi Rimbun, som har et opplag på 8 millioner? Svein Erik påpekte at shinbun er japansk for avis.
17. Hvilket vilt dyr løper raskere i oppoverbakke enn nedoverbakke? Hare.
18. Hvilken ny farge fikk selvangivelsen i 1993? Vi var enige om grønn, selv om Sigmund mente å huske at den også hadde vært rosa.
19. Hvilken type salt er Nyco? Fruktsalt.
20. Hvilket flyselskap topper klagestatistikken? Ragnhild hadde nettopp hørt at det var Ryan Air.
21. Julemusikkoppgave. Vi skulle fram til fem juleartister og fem juletitler. a) Chris Rea: «Driving Home For Christmas»; b) Dean Martin: «Let It Snow»; c) Mel [Smith] og Kim [Wilde]: «Rocking Around the Christmas Tree»; d) Alf Prøysen: «Julekveldsvisa»; e) Tommy Körberg: «O helga natt» (på norsk som «Kom julenatt»). 5p/5.

22,5p og 44p totalt gjorde at vi endte på delt tredjeplass. Med de 2,5p som vi burde hatt i tillegg, ville i kommet på andreplass, for Landkrabbene endte på 47p og tok nok en seier. 2: Quizzy Tunes (45,5), 3: Qeng Ho og Team Bakken (44), 5: Señorene (43), 6: Carl & Co (41,5), 7: Noen (38), 8: Gimsøy I og Herkules I (37,5), 10: Jokke og (37), 11: Bankers (36,5), 12: Kremen (32,5), 13: Frustrerte frøkner (30,5), 14: De stundesløse (29), 15: Muggens disipler (28,5) og sist, 16: Ene, alene og helt alene med 26p.

Potten var på 1400,–, og spørsmålet gikk til Quizzy Tunes som fikk spørsmål om hvilket land Moldovia og Valakia slo seg sammen til i 1861. Det virket som de kun gjettet Romania.

QM-Hilde minnet igjen om avslutningsquizen fredag 21. desember, hvor det er påmelding.

Ingen kommentarer: