lørdag 27. oktober 2007

[Skien] Old Dubliner 25. oktober 2007

Etter en litt svak plassering forrige uke, løftet Qeng Ho seg denne runden til der vi hører hjemme: 4. plass. Olaus, Reidun, Torbjørn og Sigmund stilte, og nok en gang var vi ikke fullt lag.

Første omgang:
1. Hvilken kommune i Telemark var mest gavmild under TV-aksjonen søndag? Sigmund hadde merket seg Tokke.
2. I hvilket land var Erna Solberg i en bilulykke denne uken? Torbjørn tok Uganda.
3. Hvor mange partier er det på Stortinget? 7.
4. Hvem spiller rollen som Tor i Berlinerpoplene? Olaus mente Sletten, men det fikk vi ikke poeng for, selv om fasit var Nils Sletta. Et halvt poeng kunne vi vel fått her.
5. Hva er fornavnene til de fire gjenværende deltakerne i Idol fra Telemark? Sigmund husket Åste, Reidun tok Linda og Linnea, men på gutten måtte vi gjette. Reidun foreslo Halvor. Kim Rune. 0,5p.
6. Når er første vinterdag? Reidun tok 14. oktober.
7. Hvem grunnla Den Nationale Scene i Bergen? Flere tenkte straks på Ludvig Holberg, og da Sigmund hadde hørt at dette er Norges eldste teater, beholdt vi svaret, selv om vi mistenkte at det var for tidlig. Imidlertid var vårt alternativ Bjørnstjerne Bjørnson. Ole Bull var vi ikke inne på.
8. Hva er Frankrikes største havneby? Marseille.
9. Hvem opptrådte i Ibsenhuset mandag? Reidun tok Marie Bergmann.
10. Hva er Norges rangering hos FIFA for oktober? Torbjørn hadde hørt at 21., og vi holdt svaret, selv om vi syntes det var merkelig høyt.
11. Hvor ligger Skrova? Vi svarte Vågan kommune i Vestfjorden, og fikk ikke umiddelbart poeng, da fasit sa Lofoten. Klage til QM-Hilde ga poeng.
12. Hva er en pastorale? Et musikkstykke.
13. Hva het Karl Johans gate i Oslo før 1852? Vi hadde flere forslag, og satset på Kristians gate. Vi var ikke innom Slottsvegen.
14. Til hvem hører hårstråene som en CIA-agent selger? Reidun tok Che Guevara.
15. Hva står AKP for? Arbeidernes kommunistparti.
16. Hva kalles det skotske flagget? Sigmund foreslo «St. George's». Vi kan ha misforstått spørsmålet, for vi visste at korset kalles «St. Andreaskorset».
17. Hva er Norges sydligste fastlandspunkt? Reidun tok Skjærnøysundodden. Her måtte vi imidlertid også påklage til QM-Hilde før vi fikk poeng.
18. Hvilken trompetisk ga ut Honky Tonk Woman? Ole Edvard Antonsen.
19. Hva betyr å efilere? Vi gjettet å «etterlikne». Tynne ut hår.
20. Hvem spilte Jim Morrison i filmen om The Doors? Sigmund tok Val Kilmer.
21. Bildeoppgave. Vi skulle fram til fem hoteller ut i fra bilder; a) viste en salat fra Waldorf Astoria; b) var et bilde av Elvis: Heartbreak Hotel; c) viste en drink som skulle lede oss til Raffles Hotel; vi hadde ikke en gang et forslag her; d) viste The Eagles: Hotel California; e) var logoen til Blå kors som har flyttet inn i tidligere Hotell Ibsen. 4p/5.

18,5p holdt til tredjeplass, 1,5p bak Landkrabbene og kun 0,5p bak Team Bakken. Sist av 21 lag lå To Per i annen, Kremen og Mads på en tredelt 19. plass.

Andre omgang:
1. Hva gikk årets Operasjon dagsverk til? Reidun svarte skoler i Guatemala. Fasit var mer generell.
2. Hvem fikk årets kringkastingspris for bruk av dialekt? Ingerid Stenvold.
3. Hvilke tre lag utgjør sammen med sjokolade en Troika? Vi svarte marsipan, gelé og toffee. Imidlertid skulle det være trøffel. 0,5p.
4. Hvor befinner Book of Kells seg? Vi satset etterhvert på Irland, og fikk 0,5p, da fasit var Trinity College i Dublin.

5. Hva slags dansekurs var Narvestad på? Swing.
6. Hvem er politimester i Andeby? Politimester Fiks.
7. Hvor kommer drikken Cava fra? Reidun insisterte på Spania.
8. Hvilken religion har de i Nord-Korea? Vi antok fasit måtte være ingen.
9. I hvilket land tilbys Glacier Express? Vi var innom flere land, deriblant Sveits, men satset på Norge.
10. I hvilket magasin finnes den faste spalten «Kompostkroken»? Ikke Hus og hage, men Norsk hagetidend.
11. I hvilket sirkus ber man om «störst möjliga tystnad»? Litt tvilende svarte vi Arnardo, mens fasit var Sirkus Scott.

12. Hvilken bjørn kan «synge i dur og moll»? Colargol.
13. Hva er originaltittelen til tidsskriftet Det Beste? Reader's Digest.
14. Hvilken farge har den viktigste diamanten i spillet Den forsvunne diamant? Rød.
15. Hva er en havhest? Torbjørn mente det var en sjøfugl. Det andre heter kanskje sjøhest.
16. Hvem tok Norges fire gull under OL i Sydney? Knut Holmann tok to, men på de resterende gjettet vi Gunn Rita Dahle og Siren Sundby. Fasit sa Damelandslaget i fotball og Trine Hattestad.
17. Hva er et tigerøye? Olaus og Reidun visste begge at det er en smykkestein.
18. Hvem har skrevet «Tale for loffen»? Jan Erik Vold.
19. I hvilken sang forekommer teksten «Hvil din kropp før din kraft ebber ut»? Reidun tok «Mil etter mil».
20. Hvem er far til skuespilleren Emilio Estevez? Sigmund tok Martin Sheen.
21. Musikkoppgave. Norsk Melodi Grand Prix. Vi skulle fram til fem artister, og her var vi på sandgrunn. a) Reidun gjenkjente Elisabeth Andreasson; b) gjettet vi Christian Ingebretsen på; Stig van Eijk; c) trodde vi kunne være Jannicke Abrahamsen; Charmed; d) var grei: Dollie De Luxe; e) enklest: Ketil Stokkan. 3p/5.

18p og 36,5p totalt holdt til fjerdeplass, og vi ble naturligvis forbigått av Quizzy Tunes som delte seieren med Team Bakken og 39,5p. Landkrabbene fulgte på andreplass med 38,5p, mens vi ble fulgt av: 5: Carl & Co, Team Deadline og Noen (34,5), 8: Åttende plass [sic!] (32,5), 9: Peace & Love (31,5), 10: Herkules I og Bankers (30,5), 12: Flash Exposures (30), 13: Señorene (29), 14: De ustabile (28), 15: Jokke og (27), 16: Kremen og To Per i annen (24), 18: Frustrerte frøkner (23,5), 19: Østerrikerne (23), 20: Mads (21). Ene, alene og helt alene forsvant i pausen.

Potten var på 3330,–, hvilket medførte at den måtte gå. Jokke og fikk sjansen først, men visste ikke hva Margarethe Geertruida Zelle var mer kjent som. Svaret er Mata Hari. Deretter fikk Herkules I forsøke seg med hva som kalles «Home of Golf». Det var ikke Edinburgh, men St. Andrew's. Da fikk Quizzy Tunes det latterlig enkle spørsmålet om hvilket strengeinstrument som forbindes med Hawaii, og rasket med seg pengene.

Ingen kommentarer: