fredag 12. januar 2007

[Skien] Old Dubliner 11. januar 2007

Qeng Ho var svekket i Vegards fravær i kveld, og Ragnhild, Olaus, Reidun og Sigmund gjorde en omgang som er blant de dårligste i Skien. Vi gjorde det ikke lett for oss selv heller. Med flaks kunne vi hatt 4,5p mer.

Første omgang:
1. Hvilket flyselskap søker etter norske helter? Vi var innom de fleste, også Norwegian, men satset på Ragnhilds forslag på SAS Braathens.
2. Hvor mange idrettspriser vant Kjetil André Aamodt under årets Idrettsgalla? Reidun mente 4, men resten av laget var overbevist om at det var 3.
3. Hva heter den nye mobiltelefonen fra Apple? Ingen hadde hørt om dette, men med kjennskap til Apples tradisjoner innen navnsetting, gjettet Sigmund på iPhone.
4. Hvilken lokal kjendis er blant stifterne av det nye kirkesamfunnet Iglesia Evangelica Cristo ViVe? Sigmund tok Odd-spilleren Fernando de Ornelas.
5. Hva er en/et kabelgatt? Olaus mente det kunne være et hull, feks i vantet på et skip, hvor tau går gjennom. Korrekt skulle være «et rom ombord for oppbevaring av tauverk».
6. Hva heter hovedstaden i Tanzania? Sigmund mente det burde være Dar es Salaam, og ble noe overrasket da fasit sa Dodoma. Flyttingen av hovedstaden til sistnevnte er ennå ikke fullført (ifølge Wikipedia), selv om det formelt skjedde i 1996.
7. Hvor mange senatorer er det i USA? Sigmund var sikker på 100.
8. Hvem står bak initialene i trioen CSN? Sigmund tok [David] Crosby, [Stephen] Stills and [Graham] Nash.
9. Hvilken hvalart driver Norge kommersiell fangst på? Flere kunne vågehval.
10. Hva kalles hunden til «Sjanten» i tegneserien Billy? Ingen kom på Otto, så vi gjettet Sigmunds forslag Fido.
11. Hvilke tre filmer har vunnet 11 Oscar? Reiduns forslag på «Lord of the Rings: Return of the King» ble avvist av de andre, og vi satset på «Saving Private Ryan» i tillegg til «Ben-Hur» og «Titanic», som vi var sikre på. 0,5p/1.
12. Hva kaltes reformen i skoleverket i høst? Flere kunne «Kunnskapsløftet».
13. Hva reklamerer med at det er «foretrukket av kjennere siden 1939»? Vi ble raskt enige om at det var en sort kaffe, og satset på Evergood. IFA (halspastiller).
14. Hvem stiftet Kosmos i 1928? Olaus tok Anders Jahre.
15. Hvilken kjent amerikansk fagforeningsleder forsvant i 1975? Sigmund tok Jimmy Hoffa.
16. I hvilken sport eller aktivitet konkurrerer man i «501», «Hugger'n» og «Mikke Mus»? Her ante vi ikke, og Sigmund gjettet skateboard. Dart.
17. Hva het Sophia Lorens ektemann, som døde nylig? Carlo Ponti.
18. Hvilken bokser var det som ble bitt i øret av Mike Tyson? Sigmund tok Evander Holyfield.
19. Hva het Kong Olavs hund? Troll
20. Hva het «mammaen» til Titten Tei og Teodor? Birgit Strøm.
21. Bildespørsmål. Quizmaster ga oss valget mellom en lett og en vanskelig oppgave, og vi valgte klokelig den vanskelige. Reidun imponerte med 5 kjappe svar. a) Anglia; b) Zephyr; c) Capri; d) Escort; e) Consul. Det skulle være Corsair. 4p/5.

16,5p/25 var ikke imponerende, men vi var likevel forundret over å havne så langt nede som på 9. plass. Landkrabbene gjorde det som vanlig bra, og ledet med 20,5p. Sist lå Frustrerte Frøkner med 10,5p på 17. plass.

Andre omgang:
1. Hva heter LOs tidliger internasjonale sekretær, som har vært i strid med Gerd-Liv Valla? Vi slet med fornavnet, men kom etterhvert på Ingunn Yssen.
2. Hvilken alpinstjerne må kjøre naken etter et tapt veddemål? Ingen husket navnet, så vi satset på Aksel Svindal Larsen ([sic], vi mente selvsagt Aksel Lund Svindal. Rainer Schönfelder.
3. Hvilken kjent amerikansk skuespillerinne har rollen som opprørst mor i «Mamma Mia»? Reiduns første forslag var Meryl Streep, men vi fant ut at hun sikkert var for ung. Vi satset derfor på Bette Midler, som er imponerende 4 år ... eldre.
4. Hva er navnet på den nye offentlige siden for alle nordmenn? Sigmund kjente til «Min Side» (www.minside.no).
5. Hva er navnet på kokken i TV-programmet Hell's Kitchen? Ragnhild kunne [Gordon] Ramsey.
6. I hvilken by slo Martin Luther opp sine teser? Sigmund kunne Wittenberg.
7. Hva het mannen som landet med et småfly på Den røde plass i Moskva? Sigmund husket Mathias Rust.
8. Hvilken bergenser debuterte med «Faces Down» i 2001? Reidun mente Sondre Lerche kunne være et godt tips.
9. Hvilken grønnsak heter brussels sprout på engelsk? Ragnhild tok rosenkål.
10. Hva er et annet navn på krydderet hjertensfryd? Vi var innom en rekke krydder, og satset litt halvhjertet på koriander. Sitronmelisse.
11. Hva er det offisielle språket i Andorra? Sigmund var ivrigst for fransk, som vi svarte, mens Olaus mente katalansk.
12. Hvor mange knokler (±10) er det i et voksent menneske? Sigmund mente det var 200, som ga poeng for 206.
13. Hvor mange norske hunderaser finnes det? Vi forsøkte med telling og kom til 3. Tallet skulle være 7.
14. Hvilken artist («som er her i kveld») har gitt ut «Ild og vann»? Hintet var nok til at vi kunne plassere dette hos Señorene-medlemmet Kåre Virud.
15. Hvilken idrett er Jorunn Horgen kjent for? Vi hadde ikke hørt om henne, men satset på skyting, siden det nylig var «skytterdronning» for første gang. Brettseiling.
16. Hvilket brettspill heter Fia på svensk? Ludo.
17. Hva er hovedingrediensen i Cumberlandsaus? Ragnhild kjente noe til den, og godtok at vi kunne satse på epler. Rips.
18. Hva er gerikt? Olaus tegnet opp noe som vi ble enige om måtte kalles en bjelke. Listverk.
19. Hvem var Bendiks utkårede i det norske folkesagnet? Årolilja.
20. Fra hvilket land kommer müsli? Olaus tok Sveits.
21. Musikkspørsmål. 5 titler og artister. a) 60-tallet: Vi hørte noe som vi trodde hadde «Gimme back» som tittel, men noe forslag på artisten hadde vi ikke. Martha and the Vandellas: «Jimmy Mack»; b) 70-tallet: Sigmund kjente igjen Stevie Wonder ganske umiddelbart, men hadde ikke noe tittelforslag. «I Wish». 0,5p/1; c) 80-tallet: Sigmund gjettet på Kim Wilde. Sheena Easton: «Modern Girl»; d) 90-tallet: Sigmund gjettet på No Doubt og var igjen uten forslag på tittel. TLC: «Waterfalls»; e) Her kjente Sigmund igjen Morten Abel, mens Reidun tok tittelen: «Big Brother». 1,5p/5

Med 13,5p/25 havnet vi på 30p/50 totalt, og havnet på en 10. plass, noe som viser seg å være dårligste innsats noensinne på Old Dubliner. Team Bakken gjorde en god omgang og tok seieren med 37,5p, tett fulgt av Landkrabbene (37p) og Quizzy Tunes (36p). Deretter fulgte 4: Gjemsø I (35,5p), 5: Señorene (34p), 6: Morten Ruud (33p), 7: Flash Exposures og Team Åsleik (32,5p), 9: Turboneger (32p), 10: Qeng Ho (30p), 11: Karl & Co (29p), 12: De Uvitende (26p), 13: juicyasses.com (24p), 14: Jokke og (22,5p), 15: Noen (21,5p), 16: Frustrerte Frøkner (20,5p) og 17: Superchicks (19p). Av poengsummene ses det at omgangen var betydelig vanskeligere enn normalt, noe vi setter pris på.

Pottspørsmålet gikk til Quizzy Tunes som visste at førstedamen i USA, ettersom presidenten blir omtalt som «POTUS» blir kalt «FLOTUS» internt i Det hvite hus. Forkortelsen utelates som en øvelse for leseren.

Ingen kommentarer: