fredag 13. oktober 2006

[Skien] Old Dubliner 12. oktober 2006

Den første runde på Dubliner startet slik siste på Mets sluttet, med en andreplass for Qeng Ho. Vi stilte med et lag bestående av Anita, Atle, Rune, Thomas, Torjus, Vegard og Sig. Flere hadde meldt forfall og i denne første runden tillot quizmaster lagene å stille uten begrensninger på antallet på laget.

Første omgang:
1. I hvilken kirke ble det holdt minnegudstjeneste for Jan Werner Danielsen? Anita tok Uranienborg
2. Hvilken eks-alpinist skal bygge et leilighetskompleks på Gaustablikk? Ole Kristian Furuseth
3. Hva heter høyrepolitikeren, som trakk seg som nestleder nylig? Her var det uenighet om etternavnet var Five eller Kise, og når flertallet samlet seg om det siste, manglet det bare at vi havnet på Hedda Kise, som er en helt annen person. Det skulle være Nina Five.
4. Hvilken kjent kokk har startet et eget vinmerke for hytte, grill og tur? Det måtte være Arne Brimi.
5. Hvilken idrett er Tore Hem kjent for? Thomas imponerte med bryting.
6. Hvilket tilnavn er Fantomet kjent under? «Ånden som går»
7. Hva het Tom Cruise' første kone? Anita greide Mimi Rogers.
8. Hvor mange % (±5%) av verdens befolkning har aldri mottatt eller ringt telefon? Vi var enige om at det var et høyt tall, og flere husker en sak på National Geographic Channel om dette. Rune virket overbevist om at det ble sagt 7 av 10, og vi svarte derfor 75%. Svaret skulle imidlertid være 50%. Imidlertid er det lett å finne referanser til at dette kun er en moderne myte.
9. I hvilken by i verden er det høyest antall Rolls Royce per innbygger? Vi diskuterte Moskva og Dubai og ble enige om å satse på det siste. Hong Kong var ingen inne på.
10. Hvilket stoff forårsaker sur nedbør? Svovel
11. Hvem tok Norges første VM-gull på skøyter? Vegard foreslo Oscar Mathisen. Peder Østlund
12. Hvem er Norges eneste kullprodusent? Sig mente det var Store Norske Spitsbergen Kulkompani, men i troen på at dette har skiftet navn til SydVaranger, svarte vi dette. Disse driver imidlertid ut jern, ikke kull.
13. Hva holder Frihetsgudinnen i venstre hånd? Vi svarte Uavhengighetserklæringen og fikk poeng. Fasit var en bok, men i virkeligheten holder hun en tavle med inskripsjonen «July IV MDCCLXVI». Dette er datoen da erklæringen ble underskrevet, så vårt poeng var ikke ufortjent.
14. Hvilket flyselskap havnet utenfor på Stord? Flere kunne Atlantic Airways.
15. Hva heter den nye svenske kulturministeren, omtalt fordi hun ikke hadde betalt TV-lisens? Vegard var nærme med Kihløe og skaffet oss poeng. Korrekt stavemåte er Cecilia Stegö Chilò.
16. Hva het Hitlers privatsekretær, kjent gjennom filmen Der Untergang, basert på hennes memoarer? Sig skrev ned et danskklingende navn, men var langt unna Traudl Junge.
17. Madeline Albright var utenriksminister i Clintons andre presidentperiode. Hvem var i hans første? Her var det mange dårlige forslag, og vi skrev tilslutt i ren trass ned Al Gore. Warren Christopher.
18. Hvem skal lede årets Nobel-konsert? Mange kunne Sharon Stone.
19. Hva het sjokoladen Dajm i Twist-posen tidligere? Torjus tok Ohio.
20. Hvilken barne-TV-person kjører Jupiter og har en kollega kalt Elvis? Ikke Byggmester Bob, men Brannmann Sam. Vi burde nesten fått et halvt poeng.
21. Bildespørsmål. 5 bilder av en slags «nasjonale symboler». Bortsett fra det første, hvor det var litt usikkerhet, var dette ganske greit. a) Flosshatt: USA; b) lønneblad: Canada; c) kløver: Irland; d) bowlerhatt: England; e) tresko: Nederland. 5p/5

Vi var godt fornøyde med 17p/25 og tok en knapp 2.-plass, 0,5p foran en tredelt tredjeplass. Team Bakken ledet med 19p. 15 lag deltok og sisteplassen var delt med 8,5p.

Andre omgang:
1. Hvor mange millioner skal Skien kommune dele ut til husstandene? 22
2. Hvilken by skal RyanAir starte flyvninger til 22. november? Her var laget nærmest delt mellom Madrid og Barcelona. Vegard ledet Madridistene. Men selskapet skal også fly til Barcelona, med oppstart i mars 2007!
3. Hva heter den nye Coca Cola-varianten? Zero
4. I hvilken musical spiller Rolv Wesenlund rollen som Leopold? Var det Thomas som kunne Sommer i Tyrol.
5. Hva er forkortelsen OLW for i snacks-sammenheng? Vi fikk opplyst at det dreide seg om et engelsk adjektiv og to byer, en engelsk og en svensk, og da var Old London Wasa nærliggende.
6. Hvilket produkt er Kiwi? Det ble presisert at det ikke dreide seg om frukt eller fugler og at det skulle være en merkevare. Klær, biler, båter ble foreslått, og vi svarte enten klær eller båter. Ingen husket skokrem.
7. Hva kalles en hel oksefilet innbakt i butterdeig? Igjen mange forslag, før Sig skrev Steak Pizzaiola, som er noe helt annet. Beef Wellington
8. Hva er verdens største cruiserederi? Det var stor enighet om Royal Caribbean Cruiselines. Carnival
9. I hvilken TV-serie drikkes det daglig kaffe på Luke's Diner? Anita tok Gilmore Girls.
10. I hvilken TV-serie spiller Kevin James og Leah Remini? Kongen av Queens
11. Hva betyr egentlig akevitt? Livets vann
12. Hva heter trollmannen i Arthur-legendene? Merlin
13. Hvem var portrettert på den forrige 50-lappen? Flere forslag, men flest ville ha Aasmund Olavsson Vinje.
14. Musikk. Igjen en ABBA-sang vi skulle ta tittelen på. Vi var heldige da vi traff med «As good as new».
15. Hvilket land har nylig fått en egen Tom Cruise-dag? Thomas visste at det var i Japan.
16. Hvem kom på 2. plass i den første Idol-konkurransen? Noen klarte Gaute Ormåsen
17. Hvilken tysk statsleder ble kalt «Jernkansleren»? Bismarck
18. Hvilken nasjonalitet har flyselskapet Sterling? Rune var sikker på Danmark.
19. Hvilket produkt ble lansert i 1934 i Torleif Gulliksrud etter en reise i Spania, hadde på 60-tallet en markedsandel på ca 25%, men har etter større internasjonal konkurranse falt til ca 7%? Det ble opplyst at det var en leskedrikk, og da var Solo et forslag de fleste raskt kunne enes om.
20. Bildespørsmål. Tre bilder, hvorav to måtte være korrekt besvart for å få ett poeng. Det første forestilte George W. Bush når han ble informert om angrepet på World Trade Center i 2001, og lød «Hva heter mannen som hvisker til Bush?» Ingen husket navnet, og vi svarte Karl Rove. Andrew Card var Chief of Staff. Det andre bilde forestilte en knute: «Hva heter knuten?» Det var ikke et halvstikk, som Rune protestert kraftig mot, men et pålestikk, som vel ingen foreslo. Det siste bildet forestilte en bil fra 80-tallet, og Torjus brukte under et sekund på å identifisere Volkswagen Scirocco. 0,5p/1
21. Musikkoppgave. 5 siste tiår, artist og tittel. a) 60s. Vi svarte Monkees og «Sun on the hill». Bee Gees ble foreslått, men «Spicks and Specks» ikke; b) 70s. Kate Bush og «Wuthering Heights»; c) 80s. Tracey Ullman med «They don't know»; d) 90s. Noen tok Paul McCartney og «Off the Ground»; e) 00s. Scissor Sisters og «I don't feel like dancing» 4p/5

Sterke 20,5p/25 var antakelig best av alle i andre omgang, men med 37,5p/50 var det fremdeles ett poeng opp til Team Bakken. 3.-plassen hadde 34,5p, mens sisteplassen oppnådde 20p. Det var vedig god spredning på poengsummene etter to omganger.

Månedsresultatene for september ble forsøkt opplest, men på grunn av feil, fikk vi bare opplyst at Team Bakken vant måneden foran Landkrabbene og Senorene.

Pottspørsmålet gikk til Frustrerte Frøkner som ikke visste at «Donau» fraktet jøder fra Norge til Auschwitz. 1380 kroner går videre til neste omgang.
Blir det like godt oppmøte, må vi stille med to lag, selv om det er tillatt med 5 framover.

Ingen kommentarer: