mandag 14. mars 2005

Munkholm II - Runde 7 (Fru Burum's)

Erik og Sig prøvde seg på egenhånd mot gigantene på Fru Burum's og gjorde det over all forventning.
Fru Burum's er absolutt hyggelig nok, og det var Tomelom som holdt quiz'en. Møter vi opp tidlig, får vi plass, selv om det ble ganske fullt.
Det avholdes quiz både førstkommende mandag og 2. påskedag; selv om det er på det rene at sistnevnte ikke teller med i Munkholmserien, er det uklart hvorvidt førstnevnte gjør det.
I 1. omgang hadde vi et heller normalt resultat. Allerede på sp 3 ble det uenighet om sammensetningen av en strykekvartett, inntil Erik insisterte på 2 fioliner, 1 bratsj og 1 cello. Sig ville ha byttet en fiolin med en kontrabass. På sin side visste Sig at Tor Åge Bringsværds "Ruffen" var en sjøorm osv. Noen feil ble det dog:
8. (2p, 1p for 2,3) Hvilke 4 byer har avholdt sommer-OL mer enn en gang. Vi hadde Aten, Paris, Los Angeles og Melbourne, og manglet London. 1p. Dette er vi ganske overbevist om at SES ville ha klart.
11. Ranger følgende personer etter hvem som vant hoppuken tidligst: Matti Nykänen (3), Jiri Raska (2), Ernst Vettori (4) og Bjørn Wirkola (1). Vi hadde byttet Raska og Wirkola, men det var 50/50.
12. Nevn navnet til en av familiene i Forviklingar (Soap). Her rotet vi lenge, og kom fram til verken Tate eller Campbell. Dette er vi overbevist om at Jenny ville ha visst. (Vi svarte Johnson.)
18. Fra hvilket land kom Paul Klee? Sig tvilte lenge mellom Sveits og Østerrike, og vi satset til slutt på det siste. 50/50 igjen.
19. I hvilken måned er verdens røykfrie dag? Her sa Erik umiddelbart mai, men vi ble i tvil og svarte juni.
25. Nevn ett år da Rocky Marciano var tungvektsmester. Han var det i 5 sammenhengende. Vi var overbevist om at det var på 50- eller 60-tallet og gjettet på 1964, men rett svar var 1952-1956.
Av 26 lag var vi på delt 10. plass med 20p/26. Det var hele 9p ned til sisteplassen, men mer oppsiktsvekkende var det at De Stundesløse hadde 26/26.
I andre omgang var det verdt å merke seg at Erik prikket inn 8,95 som verdensrekorden på lengdet i sp 46, og at alle 5 poengene (fremmedord på "v") i siste spørsmål ble sanket inn.
29. Hvilken by er kjent for Giralda (?), Alcazar (?) og Columbus' grav? Erik mente det var Barcelona (så det svarte vi), Sig mente det var i Syd-Spania et sted. Sevilla. Svein hadde vel klart denne.
30. Hvilke 3 stjernetegn er "luft"? Dette var spørsmålet vi brukte desidert lengst tid på, og vi hadde logikken og rekkefølgen og Tvillingene, Vekten og Skorpionen. Logikken vår tillot imidlertid ikke å regne med Vannmannen.
36. Rangér Donald Duck (3), Mikke Mus (1) og Langbein (2) etter når de først ble introdusert. Vi byttet om Langbein og Donald. Sig vil sjekke dette svaret.
Herfra gikk det på skinner.
I andre omgang klarte vi dermed 26p/29 og avanserte opp til en delt 7.-plass, med tilsammen 46p/55. Vinnerne avga 1p i 2. omgang og endte på 54. Men opp til 2.-plassen var det 5p, og med fullt lag kunne det vel vært innen rekkevidde?

Ingen kommentarer: